Šta je novo?

TP-LINK TL-WA501G ...problem!!!

davor_zr

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2005
Poena
304
Naime uzao sam doticni AP, upgrade-ovao firmware i radio je jedno vreme ok medjutim pojavio se problem da ne mogu da otvorim njegova podesavanja u exploreru (http://192.168.1.1) i pojavila se ikonica gde pise limited or no connectivity... AP radi ...tj sve lampice na njemu svetle kao sto bi trebalo...
Imali mu pomoci???
Hvala unapred!

Probao sam i sa resetom ali se opet isto desava...nikako ne mogu da otvorim njegova podesavanja u exploreru...zato i zabrinjava :wall:
Posto nisam menjao password da li je moguce da mi je neko promenio pass i IP adresu AP-a i da li postoji mogucnost da to proverim??
Da li reset vraca i to na fabricki podeseno???
Pozdrav!!!

Za svaki slucaj da napomenem kako se resetuje (bar kako su meni rekli)
1. Iskljucis uredjaj
2. Drzis taster reset nekoliko sekundi (neka bude 10)
3. Upalis uredjaj, ali ne pustas taster reset
4. Sacekas malo i resetovan je!

Ne verujem da je sifra problem, ako ti on uopste ne trazi user i pass, on dotle nije ni dogurao. Pogledaj kako ti je podesena ip adresa na ethernetu. Probaj sam da je stavis na 192,168.1.100; sm 255.255.255.0
Ako nece, onda resetuj.
Reset vraca da je user admin, pass admin, vraca i ip na 192.168.1.1
Poz!

Samo da javim da je problem resen :)
Jedino sto ne znam kako :) Posle par bezusepsnih resetovanja jednom je uspelo...sve je proradilo sljaka kao ludo :)
Hvala svima na pomoci...Pozdrav!!!

Ja sam koristio doticni i nista ne valja(veciti problemi)... Posto naravno sada koristim OvisLink 5460 koji rula... samo i kosta skoro duplo vise... ali imas 2 lan porta sto cini veoma korisnim uredjaj prilikom umrezavanja 2 kompa i naravno ima 7 razlicitih modova rada i sto je najvaznije ima wisp... ma sve ima :) samo dalje ruke od tp linka. btw. na ovis link moze da se flash-uje i custom bios aplite54g sa kojim moze izlazna snaga da se poveca do 150mw a sa pro verzijom firmware-a(placa se) moze i do 400mw(busenje solitera ili bunkera) :D naravno pre toga je potrebno staviti neki pasivan hladnjak na chip. preporuka za svakog ko hoce da mu wireless radi kako tako. poz

Samo da javim da posle onog problema nijedan nisam imao... Da li je onaj problem bio do mene ( da sam ja nesto zeznuo :) ) ili je nesto drugo ne znam ali sada sljaka sve ko zmaj :)
Sto se tice samog uredjaja imas moju preporuku...pogotovo ako si tesan sa lovom...mislim da je jeftin a dobar uredjaj!!
Inace administrator mreze na koju sam nakacen samo tp-link ap-ove ima i instalira ih po celo gradu i kaze da rade fantasticno!!!
Ipak odluka je samo tvoja!!!
Pozdrav!!!

Sa ta dva AP-a nemam iskustva, ali mogu da kazem da DLink nista ne valja. Malo, malo pa se ukoci i moram da ga ukljucim i iskljucim. Sa druge strane, DLink PCI kartica odlicno radi.

ima li neko iskustva sa compexom? planiram da ga uzmem pa me zanima neki komentar nekog korisnika.

Ja sam koristio doticni i nista ne valja(veciti problemi)... Posto naravno sada koristim OvisLink 5460 koji rula... samo i kosta skoro duplo vise... ali imas 2 lan porta sto cini veoma korisnim uredjaj prilikom umrezavanja 2 kompa i naravno ima 7 razlicitih modova rada i sto je najvaznije ima wisp... ma sve ima :) samo dalje ruke od tp linka. btw. na ovis link moze da se flash-uje i custom bios aplite54g sa kojim moze izlazna snaga da se poveca do 150mw a sa pro verzijom firmware-a(placa se) moze i do 400mw(busenje solitera ili bunkera) :D naravno pre toga je potrebno staviti neki pasivan hladnjak na chip. preporuka za svakog ko hoce da mu wireless radi kako tako. poz

Jesi li probao ovo na Ovislink 5460? da li radi i kako ?
pogledaj PP

Ja koristim tp link 501wa, nisam imao nikakav problem, prezadovoljan sam!

Ja koristim tp link 501wa, nisam imao nikakav problem, prezadovoljan sam!

I TP-link i Ovislink su odlicni AP-ovi, naravno svaki daje onoliko koliko i kosta. Ali ni jedan nema problea sa zaglupljivanjem i ostlaim glupostima koje ima D-link.

Mogu li ja nešto da pitam?

Novi sam korinik ADSL tehnologije.Prije neki dan mi je bio čovjek,ugradio onaj ADSL Modem(D-Link).I kaza mi,dečko,kupi mrežnu karticu,pošto je nemaš.Neku najobičniju.I kreiraj konekciju i piči,sve ti je namješteno.
Tako je i bilo.Kupim ja D-LINK mrežnu karticu,kreiram konekciju i sve radi,međutim,u system tray dijelu mi stoje ona dva kompjutera i limited or no connectivity.ADLS veza radi odlično.Ali da li treba to tako da stoji?I ako ne,kako da to podesim da stoji onako kako treba.

I zašto mi se podigne sistem ''za sekund''(kao i prije instalacije ADSL-a),već sada se podigne za sekund,i na desktopu čekam nekih minut da mi se učita kasperski,ta dva kompjutera sa žutim uzvičnikom,volume, i hard drive inspector.(zašto toliko čekam)

pomagajte!

:lol: unaprijed hvala.

Eno-Herceg Novi

Nazad
Vrh Dno