Šta je novo?

tp link td841nd se zaglupljuje?

annoyer

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
320
Ima li neko iskustva sa ovim koristi se wan port za ptt adsl i povezivanje je preko wirelessa ali s vremena na vreme jednostavno nestane wifi signal i ruteru se ne moze pristupiti ni pomocu lan kabela nego samo power off pomaze.

Firmware je najnoviji, wifi kanal je izabran najpogodniji.

jedino sto mi preostaje da pokusam da podesim da uredjaji imaju static ip, ali sumnjam da ce to pomoci.

Mislis TL-WR841ND? Ako je tako onda mozes probati OpenWRT firmware.

Koliko je star ruter? U kakvim uslovima radi, jel se pregreva, tj. ako stoji ispod modema jel potamnela plastika na tom mestu? Vidjao sam modele 841-941nd koji su se dosta grejali pa poceli da prave probleme.
Probaj obavezno sa ddwrt firmvare-om pa ako i sa njim pokaze nestabilnost onda je ruter odradio svoje.

Nekad ruter mnogo stabilnije radi sa starijim Firmwareom.
Vucko zar samo :mad: ti modeli :wave:

Poslednja izmena:
Pretpostavio sam da je najnoviji firmvare stavio upravo zbog problema koje ima i da to nije resilo stvar. A kod Tp-linka nema tih problema sa novijim firmvareom, oni ionako nista bitno ne menjaju u novijim verzijama, sve ono sto ne valja od pocetka tako ostaje i nadalje :)

Star je 5 dana, i dosta cesto brlja, ne pregreva se jer nekad radi par sati i sve ok a nekad iz cista mira se samo manifestuje tako sto se izgubi wifi signal ili pak na lanu se prekine veza a na njemu sve lampice normalno svetle jedino on ne reaguje sve dok ga ne ugasim pa upalim.

sve sam podesavao misleci da je kanal wirelessa, da je pregrevanje, on je i dosao sa najnovijim firmware-om pa sam pokusao stariji, adsl modem sam takodje osvezio misleci da je do njega ali dzabe. Sve radi ali jednostavno se zablokira i mozete zamisliti treba skacem da ga resetujem, poenta wirelessa je da ga ne drzim na dohvat ruke.

Zameni ruter, nema potrebe da se smaraš sa neispravnim uređajem. Ipak je to jeftin brend, možeš pretpostaviti da im je kontrola kvaliteta slabija pa otuda i poneki loš primerak.

Ma definitivno je djubre, system error svakih pola sata iz cista mira.

He he, kada očekivanja od opreme uskladite sa cenom koju ste za istu platili neće biti prilike da se razočarate. Ponavljam da je Tp-Link prilično jeftin brend i za očekivati je da kvalitet nije konstantan u svakom primerku koji se pojavi na tržištu. Ono što je plus je što se za malo novca dobija upotrebljiv uređaj koji svojim performansama sustiže daleko skuplje rivale ali uz cenu koju povremeno treba platiti zbog slabe kvalitativne kontrole. Na svu sreću firma koja ih uvozi ne pravi probleme kod zamene uređaja pa zameni svoj primerak za ispravan i nećeš imati problema.

Svaka cast Vucko najzad, cekao sam 4 godine da i ti to priznas cheers za "nacionalnu klasu"

Poslednja izmena:
Šta si ti to čekao? :) Pa to sa Tp-Linkom je oduvek bilo tako i uvek znaš na čemu si, pre svega jeftin uređaj koji neretko pruža više od dosta skupljih modela. Ali cena toga je što povremeno može zapasti poneki faličan primerak, što se uglavnom rešava zamenom uređaja. Najcrnje je što i duplo skuplji uređaji "zvučnijih" brendova nisu imuni na takve probleme pa je po mom mišljenju Tp-Link oduvek davao dosta više u odnosu na cenu koštanja. Neki drugi brendovi su naizgled bolji ali i nesrazmerno skuplji, npr. kao tvoj omiljeni Linksys ;) i za mene su njihovi uređaji prihvatljivi eventualno po cenama po kojima se mogu naći kod tebe, one cene iz radnji su sulude :)

Nazad
Vrh Dno