Šta je novo?

TP-LINK TD-8840 i TP-LINK TD-8841 ( iskustva,sve)

Ivan031

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2006
Poena
304
Posto iman TP-Link 8811 i veoma sam zadovoljan sa njim i nisam imao nikakvih problema.E sada ovako imam trospratnu kucu i hocu da kupim jedan od ova 2 modela ADSL2 TP-Linkovih rutera TP-LINK TD-8840 i TP-LINK TD-8841 pa me zanimaju vasa misljenja o njima.

Posebno me zanima imaju li ovou opciju : organicavanje brzine interneta po LAN portu i USB

Prvi model TP-LINK TD-8840 ima 4xLAN a drugi model TP-LINK TD-8841 ima 4xLAN + 1xUSB.

Na primer imam ADSL 512kb i hteo bih da na sva 4xLAN-a podelim protok ( brzinu ka netu ) .Ako je to moguce izvesti zamolio bih vas detaljno da mi to opisete kako.

E samo me jos jedna stvar zanima.Kao sto znate postoje i WIRELES ADSL2 RUTERI i pristup toj mrezi trazi USERNAME i PASSWORD naravno ako ga postavimo.E mene zanima da li je to moguce uraditi i na ova 2 modela rutera TP-LINK TD-8840 i TP-LINK TD-8841 ( da li je moguve namestiti da sam na LAN br.1 se trazi username i password a na ostala 3 ne).Ovo mi treba jer hocu da povezem sva 3 sprata kuce.

OVO JE MENE ZANIMALO PA KO IMA ISKUSTVA ZAMOLIO BIH GA DA PISE MALO...

Zaboravio sam samo da kazem da se prva poruka odnosi na modele za ANALOGNU liniju - Anex A

Poslednja izmena:
Odgovor bi uglavnom za sve bio ne.
Imam taj TP-Link-ov ruter 8840 i na njemu nisam video da postoji ogranicavanje protoka za svaki LAN port posebno. Ipak ovo nisu profesionalni ruteri, uzmi to u obzir. :)
Posto ce i meni biti racunari i na spratu, a tu je jos i laptop lepo sam kod Sezampro-a doplatio 1000din. i uzeo Siemens-ov 4 portni wireless router SpeedStream 6515 i nema vise problema sa razvlacenjem kablova, mada bi tebi trebalo nesto sa jacom izlaznom snagom zbog tri sprata.
Npr. imas TP-Link-ov wifi router TD-W8920G koji ima extended range chip.

Poslednja izmena:
Vrh Dno