Šta je novo?

TP Link router r402m internet problem

Marko5451

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2007
Poena
301
Pozdrav svima,,

Imam problema sa TP link r402m ruterom, problem se javlja u tome da nakon nekog vremena mi se izgubi internet konekcija, a mreza izmedju racunara radi, ruteru mogu pristupiti a SBB modemu nemogu. Kada mi stoji na dynamic IP i kada pukne internet u ruteru mi stoji IP 0.0.0.0. i kada kliknem na relese pa renew dobije IP adresu I internet proradi, ovo mi se desava svaki dan. Kada stoji static IP onda radi 2,3,4 dana I onda jednostavno pukne opet i onda ga prebacim na dynamic IP I vidim da mi je IP promenjen zatim vratim na static IP I u krug. Sta da radim?

Napomena: stavio sam novi firmware sa sajta, od podesavanja u ruteru konfigurisao sam DMZ I DNS server adresu ostalo nisam dirao, pregledao sam podesavanja I citao uputstvo I deluje mi da je sve dobro podeseno

Meni se to dešavalo i na 402 i na 460 modelu sa flat SBB. Inače, na prepaid-u radi bez greške. U SBB-u nemaju ideju, tako da nisam rešio problem.
Kad koristim flat, kačim modem direktno na računar i zaobilazim router. Nije neko rešenje, ali bar radi tih mesec, dva godišnje kad sam na flatu.

Meni se to dešavalo i na 402 i na 460 modelu sa flat SBB. Inače, na prepaid-u radi bez greške. U SBB-u nemaju ideju, tako da nisam rešio problem.
Kad koristim flat, kačim modem direktno na računar i zaobilazim router. Nije neko rešenje, ali bar radi tih mesec, dva godišnje kad sam na flatu.

?? :trust: Kakve veze ima SBB prepaid i flat? Kolko ja znam, trebalo bi da je sve to isto?

Jer se nekom ovo dešava i sa routerima drugih marki, npr Linksys, Asus... ?

Odneo sam ga kod gruga da vidim kako ce kod njega da radi(flat paket), a videcu da ga probam i na pre-paidu. Pa cu da javim sta se desava. Kazi mi jel si probao sa novim firmware-om? ili na nekom drugom modemu?

?? :trust: Kakve veze ima SBB prepaid i flat? Kolko ja znam, trebalo bi da je sve to isto?

Zaista ne znam. Kod mene tako radi, tj. ne radi. Ne znam da li ima neke veze što se na flatu ne gasi 24/7? Izgleda mi kao da se zaglupljuje svaki put kad radi renew IP adrese, tj. da ga DHCP nešto zbuni...

Odneo sam ga kod gruga da vidim kako ce kod njega da radi(flat paket), a videcu da ga probam i na pre-paidu. Pa cu da javim sta se desava. Kazi mi jel si probao sa novim firmware-om? ili na nekom drugom modemu?

Firmaware nisam menjao, a osim ova 2 TPLinka nisam probao ništa drugo. Ono što jesam probao su različiti računari i lokacije (obe u Somboru).

Mali dodatak, probao sam ruter kod druga(kablovski internet-SBB) i isto se desava kao i kod mene. Kada sam pitao u vezi reklamacije rutera i malo pricao sa serviserom iz doticne firme saznao sam da i on ima istih problema sa ruterom na ADSLu tj. veza mu puca preko noci i kada odradi restart internet proradi. Izgleda da veza puca kada se internet nekoristi aktivno.

Izgleda da veza puca kada se internet nekoristi aktivno.

Hm, ja sam stekao baš suprotan utisak. Kad sam na flatu, komp se ne gasi 24/7 i DL/UL ide neprekidno - i tada se zaglupljuje, a kad sam na prepaidu, koristim ga u proseku sat dva dnevno i tada radi i po 6 meseci bez greške.

Poslednja izmena:
Interesantno, u istim uslovima (na SBB prepaid i flat) nemam nikakvih problema sa zaglupljivanjem ruter-a (setovana je fiksna IP adresa).

Mozda je do same adrese ili mozda hw revizije modema?

Pozdrav:wave:

Poslednja izmena:
ja imam TP-Link ruter i na ADSL-u sam. i nemam takvih problema. ali imam ideju sta bi mozda moglo da ti resi problem. rekao bih da je problem do nasih provajdera. oni daju ruteru neki dinamicku adresu ali u toku noci veza nakratko pukne i ruter ostane da visi. ja sam uradio da mi se ruter sam otkaci sa veze kada nisam aktivan na internetu 30 minuta. dakle, kada ne radim nista ruter se otkaci. kada opet pocnem nesto da radim treba mu 0,5 sekunde ili manje da se opet uloguje. mozda sa nekom novom IP adresom. za par nedelja koliko imam ovaj TP-Link ruter (a tako radim od pocetka) nije mi se desilo da se bilo sta zaglupi i da moram da resetujem ruter. imam utisak da mi sve radi i primetno brze nego sa USB modemom koji sam imao pre toga.

Neznam zasto neradi ali uzecu drugi ruter, posto sam ga odneo na reklamaciju prosle nedelje i danas su mi javili da radi par dana bez problema ali na ADSLu, i da nemoze da se reklamira.

Nazad
Vrh Dno