Šta je novo?

TP LINK OMADA AX3000 EAP653 pomoć

savicpfk

Zapažen
Učlanjen(a)
14.09.2026
Poena
4
Pozdrav ekipa, imam TP-Link Omada AX3000 u pomoćnoj zgradi i ruter u kući. Nemam mogućnost razvlačenja mrežnog kabla između objekata. Šta mi je najjeftinije i najstabilnije rješenje da dovedem internet do AX3000 u pomoćnoj zgradi?

Udaljenost izmedju dva uredjaja?

Kabl!
20m je toliko smesno malo, da mozes da ga provedes kroz zemlju, vazduh, vodu, vatru...
I tada ce AX3000 da sija kao AP ili wan, ili sta god...

Ok, onda stavi da ti AX3000 bude wifi ripiter (extender mode).
Ako moze slika tlocrta, bilo bi mnogo lakse. Mozda mozes da provedes kabl...
Zavisi koliko ti je bitan protok, signal, sta god

Ok, onda stavi da ti AX3000 bude wifi ripiter (extender mode).
Ako moze slika tlocrta, bilo bi mnogo lakse. Mozda mozes da provedes kabl...
Zavisi koliko ti je bitan protok, signal, sta god
GLedao sam po netu ax3000 ne moze biti wifi repiter ako imas samo modem...

TP link Omada AX3000 definitvno moze da radi u wifi ripiter modu, imao samo ga, nakacenog na modem (1xlan) ili sta god....
Moze slike, modema?
Od pozadi, da izvines...

Aha ok, pa ako neces kablom, onda idi bezicno... stavi AX3000 na reapeter mode, 20m je smesno za wifi

guglaj "tp link Omada ax3000 repeater mode settings", da ti sada copy/paste ne radim na temi na tehnickom forumu...

1789404581875.webp

ah.. sad mi jasno tek.
taj plafonski nije wifi ripiter, stoga (izvini ako si napisao ranije, a ja nisam procitao tacan model) nema sanse da bude wifi ripiter.

Sada, kada znas sta moze, a sta niko nikada nece moci, ces valjda smandrljati svoju vezu izmedju 2 apartmana.
Jel imas zajedincko srrujno brojilo izmedju te 2 tacke?

ah.. sad mi jasno tek.
taj plafonski nije wifi ripiter, stoga (izvini ako si napisao ranije, a ja nisam procitao tacan model) nema sanse da bude wifi ripiter.

Sada, kada znas sta moze, a sta niko nikada nece moci, ces valjda smandrljati svoju vezu izmedju 2 apartmana
Mislio sam uzeti nekakav powerline, ali nisam siguran kako bi to radilo, brzina...
Ili nekakav ripiter pa povezati kablom ovaj moj ali u tom slucaju onda i nemam nekakvu funkciju ax3000 kad cu vec imati wifi od ripitera...

Ne znam tvoju situaciju na terenu, nisi poslao tlocrt.

.. ali ako isto strujno brojio opsluzava 20m udaljeni aparatman... mozda powerline je jedno od najboljih resenja, a da se ne cimas sa antenama.

Ne znam tvoju situaciju na terenu, nisi poslao tlocrt.

.. ali ako isto strujno brojio opsluzava 20m udaljeni aparatman... mozda powerline je jedno od najboljih resenja, a da se ne cimas sa antenama.
Imas li mozda iskustva sa njima, koji bi preporucio? Adsl je internet oko 25mbps talo da ne treba nekakav jak

mehh, na 25/8 ili 25/4 ja bih licno zaboravio da iko ima internet, ikada, osim tebee.
Za dalje savete, imas google AI, ili neke slicne , ja se iskljucujem iz price.

Kod tebe nije problem range, oprema, nego izvor

Nazad
Vrh Dno