Šta je novo?

TP-Link Archer TX20U Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Џош
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Џош

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2021
Poena
185
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3400G
Matična ploča
ASUS PRIME B450M-A
RAM
16GB DDR4 3000 MHz
Mobilni telefon
Samsung A55 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, kupih ovaj wi-fi adapter čekam da mi stigne:
Da li mislite da neće biti problema sa povezivanjem s obzirom da je on Wi-fi 6, a ruter mi je Wi-fi 5? Inače brzina interneta koju imam je 400/400 mbps, moj trenutni TP-Link T2U Plus na 6m udaljenosti i jednim zidom između izvlači u najboljem slučaju 250/200 mbps, pretpostavljam da bi ovde trebalo da dobijem max brzinu, mada sam čitao malo iskustva po redditu i vidim da dosta ljudi ima problem sa ovim modelom sa padom brzine, diskonektovanjem... Je l' bolje možda da ne ažuriram drajvere ako budu ovi početni okej?

Требало је да питаш пре куповине, сад ти остаје да видиш како ће да ради. Има Realtek чипсет, ја то не бих узимао, за такве адаптере/картице преферирам Intel.

Pa ne znam... Ja imam i blutut adapter i t2u plus wifi adapter od tp-linka i realno ja nisam problema imao, e sad videćemo šta će biti sa ovim. Porudžbinu i dalje mogu da otkažem jer je preko ananasa, još uvek je nisu prihvatili, verovatno će tek sutra, ali u cenovnom rangu do 5000 RSD ne vidim bolju alternativu, sa Intel čipom su dosta skuplje pogotovo još ako ima eksternih antena...

Pa ne znam... Ja imam i blutut adapter i t2u plus wifi adapter od tp-linka i realno ja nisam problema imao, e sad videćemo šta će biti sa ovim. Porudžbinu i dalje mogu da otkažem jer je preko ananasa, još uvek je nisu prihvatili, verovatno će tek sutra, ali u cenovnom rangu do 5000 RSD ne vidim bolju alternativu, sa Intel čipom su dosta skuplje pogotovo još ako ima eksternih antena...
Kod nas u jednoj dobro poznatoj prodavnici imaš Cudy WE4000 AX5400 sa eksternom antenom za 4700 din a na njoj je Intel AX210 WiFi 6E čip. Naspram nje, taj TP-Link je smejurija.

Kod nas u jednoj dobro poznatoj prodavnici imaš Cudy WE4000 AX5400 sa eksternom antenom za 4700 din a na njoj je Intel AX210 WiFi 6E čip. Naspram nje, taj TP-Link je smejurija.
Čitam sad ove specifikacije i ne mogu da verujem kako ovo nisam video... Ja sam navikao tp link i onda sam bukvalno samo njih tražio, nisam ni obraćao pažnju na druge brendove. Ovo su zaista bolje performanse, ali šta da se radi sad, pošto sam ovo naručio preko ananasa karticom ako sad kažem porudžbinu sredstva će da se vrate tek za dve nedelje i onda bih dosta vremena izgubio. Nadam se da će i ova tx20u plus da posluži svrsi, kod mene u kući svakako ukućani prvenstveno koriste wi-fi za društvene mreže tako da nadam se, ne bi trebalo da dođe do pada brzine.

Čitam sad ove specifikacije i ne mogu da verujem kako ovo nisam video... Ja sam navikao tp link i onda sam bukvalno samo njih tražio, nisam ni obraćao pažnju na druge brendove.
Kada kupuješ neki uređaj, gledaš koji čip ima, a ne da li je TP-Link, Cudy, Tenda...itd. Uvek treba juriti Intel ili Qualcomm. @mitar1982 ti je u startu skrenuo pažnju na jako bitnu stvar, a to je katastrofalno loš Realtek čip na tom TP-Linku. A ovaj Cudy što sam ti ja preporučio nema nikakve veze sa Cudy-jem. Cudy je napravio samo tu PCIx to M2 karticu u koju je zabodena Intel AX210 WiFi M2 kartica. Ukoliko na ploči imaš M2 WiFi slot, možeš proći još jeftinije kupovinom samo WiFi modula. Taj Intel AX210 modul sa sve eksternim antenicama imaš na aliju za 2000 din sa isporukom.
Ovo su zaista bolje performanse, ali šta da se radi sad, pošto sam ovo naručio preko ananasa karticom ako sad kažem porudžbinu sredstva će da se vrate tek za dve nedelje i onda bih dosta vremena izgubio. Nadam se da će i ova tx20u plus da posluži svrsi, kod mene u kući svakako ukućani prvenstveno koriste wi-fi za društvene mreže tako da nadam se, ne bi trebalo da dođe do pada brzine.
Nemoj pogrešno da me shvatiš. Taj Realtek je smeće, ali će ti najverovatnije raditi bez problema. Ono što je meni apsurdno je davati tolike pare za najgore moguće WiFi rešenje. Da sam na tvom mestu, ja bi otkazao kupovinu i sačekao. Znaš kako kaže ona stara, strpljen - spašen.

Stigao je i kad povežem preko USB-a na komp ništa se ne dešava, ne svetli ni zelena lampica na samom adapteru. Jel mogu još nešto da uradim dok ne reklamiram? Inače se čuje zvuk kada se poveže u USB port.

Prilozi

• 20250224_112650.jpg
    20250224_112650.jpg
    179.6 KB · Pregleda: 23
  • 20250224_112711.jpg
    20250224_112711.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 23
E, hvala! Da, skinuh najnovije drajvere sada radi, mislio sam da je plug n play pa da se tek onda ažuriraju drajveri, ali izgleda da nije tako.

Da javim, radi dobro, iako bih prosao jeftinije i sigurnije sa Intelom sigurno, za sledeci put cu znati... 🙂 Hvala svima na savetima!
Screenshot_57.png

Nazad
Vrh Dno