Šta je novo?

TP Link adsl ruter - gde su opcije QoS i fajrvol?

red baron

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
330
Pozdrav.

Ruter je TD-8810. Kupio sam ga na osnovu brojnih preporuka sa ovog foruma. Vidim da je hvaljen i u inostranstvu.

Ispodešavao sam sve što je trebalo da bi radio ali nikako ne mogu da nađem gde se uključuju QoS i fajrvol. Može li neko da mi pomogne?
Evo šta imam u meniju sa leve strane
f_untitledm_19d86ac.png

Na sajtu proizvođača kaže:
Various QoS policies enable various application, meeting people’s different needs
Pa gde je to?

Verzija firmvera je 3.06L.03-T1.0a-071109.A2pB023k.d17m

Poslednja izmena:
To samo Bog zna. Firewall izgleda nema nikakva podesavanja, mada ga ovo uistinu poseduje. Kada napravis konekciju pise firewall: on, mada se pre toga nigde nije spominjao...

Ja imam 8811, onaj tupavi sto daje PTT sa ethernet i USB i koristim ga samo jer mi se ne daju pare za drugi, tj. nemam visoke potrebe, ali cim jos malo porastu kupicu drugi a ovaj cu katapultirati negde daleko.

Poslednja izmena:
Šta fali 8811? To je ista stvar kao 8810 samo, kao što kažeš, ima još i usb. A svi pričaju da im super rade ovi ruteri.
Fajrvol jeste uključen ali QoS nije. I ne znam gde se uključuje; jednostavno ne mogu da ga nađem nigde u meniju.

Poslednja izmena:
Pozdrav.

Ruter je TD-8810. Kupio sam ga na osnovu brojnih preporuka sa ovog foruma. Vidim da je hvaljen i u inostranstvu.

Ispodešavao sam sve što je trebalo da bi radio ali nikako ne mogu da nađem gde se uključuju QoS i fajrvol. Može li neko da mi pomogne?
Evo šta imam u meniju sa leve strane
f_untitledm_19d86ac.png

Na sajtu proizvođača kaže:

Pa gde je to?

Verzija firmvera je 3.06L.03-T1.0a-071109.A2pB023k.d17m

Mozda je to zato sto koristis stariju verziju firmware-a taj firmware je datuma 09/11/2007 i mislim da sam dobro skontao da ti je to za direktnu liniju odnosno da je to Annex A verzija, ima novija verzija sa datumom 1/28/2008 pa mozes da probas. I nemoj da editujes samo polje za konekciju vec obrisi postojece i napravi novu onda imas jos neke opcije. Inace Qos opcija na Tp-Link modemima se nalazi na prvoj strani kada uzmes da setujes modemsku konekciju. kao sto vidis ovde
qos.jpg

a sto se tice firewalla on je ukljucen po defaultu st se i da videti iz one tabele na kraju pravljena konekcije "Wan summary" videces da je jedna od stavki firewall - Enabled.
Nadam se da ti je ovo malo pomoglo

Poslednja izmena:
Posle nadogradnje firmvera i dalje nemam ovu opciju. Evo kako kod mene izgleda "Quick Seup Menu". Koliko sam razumeo, ovde treba da se nalazi opcija "Enable QoS" koja može da se štiklira.

attachment.php

Prilozi

• 1 QuickSetup.PNG
    1 QuickSetup.PNG
    11.4 KB · Pregleda: 434
Evo ti prijateljski savet nemoj da koristis QoS i kada mozes. Jer je HW suvise slab da bi to gurao. Tako da ce ti to doneti vise zla nego dobrog.

Poslednja izmena:
Koja ti je verzija firmware koji si ubacio.

Na sajtu je označena kao TD-8810_080130
Taj firmver sam skinuo i sada prikazuje
Firmware Version:: 3.06L.03-T1.0a-080130.A2pB023k.d17m

Kontaktirao sam podršku i oni su mi poslali sliku, sličnu kao što je ugh! pokazao. Ipak, ta opcija ne postoji kod mene.

@Stator
Jesi li probao? Kako se ponaša?

Na sajtu je označena kao TD-8810_080130
Taj firmver sam skinuo i sada prikazuje
Firmware Version:: 3.06L.03-T1.0a-080130.A2pB023k.d17m

Kontaktirao sam podršku i oni su mi poslali sliku, sličnu kao što je ugh! pokazao. Ipak, ta opcija ne postoji kod mene.

I kod mene je ta ista verzija firmware, ali imam opciju Enable Quality Of Service u quick setup meniju. Jel si firmware skinuo sa ovog linka http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TD-8810&h=Annex A

Da, upravo odatle. Možda ima veze što je verzija hardvera 2. Tako piše na nalepnici ispod uređaja.

Mislis tamo gde je bar code pa desno. Ako je tu i meni pise ver. 2.0.

Dobio sam odgovor iz podrške Tp linka. Kaže, nema ni kod njih ove opcije i da je poslat problem inženjeru. Videću da li će nešto uraditi po ovom pitanju.

Poslednja izmena:
Dobio sam isti ovaj modem od Sezama za dž i stavio sam najnoviji firmware, a kod mene to izgleda ovako :

Prilozi

• sshot-1.png
    sshot-1.png
    40.4 KB · Pregleda: 97
Opcija QoS se konačno pojavila kada sam obrisao konekcije koje su bile fabrički podešene pored moje.
Pretpostavljam da je ovo neki bag. Sad tek vidim ona kompleksna podešavanja i ne znam odakle da krenem.

Vrh Dno