Šta je novo?

TP-link 8811, PTT i DC++! help :)

dAmN

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
319
Dakle, dobio sam adsl 1536 kod ptt-a i znam da oni ne zabranjuju nikakav p2p itd... e sad problem je u tome sto mi dc++ radi samo kad stavim u opcijama za incoming connections - firewall (passive) ...ali tada ne radi bas lepo, ne mogu od svakog da skidam itd. itd. a kad stavim direct connection ne dobijem ni jedan rezultat u searchingu po hubovima.

dakle, da li postoji neki nacin da mi radi na direct connectionu, sta treba da uradim?

hvala!!!

edit:

da neko ne pomisli da nisam trazio ovde i na drugim sajtovima odgovore, trazio sam stvarno ali nisam nasao... pogotovo sto prvi put koristim ruter pa ne znam bas puno stvari.

Poslednja izmena:
Oko koriscenja psivnog i aktivnog rezima imas objasnjenje na http://wireless.uzice.net/uputstva/dchub/dc-active-passive.php.

U prinipcu na ruteru treba uradis port forward jednog TCP i jednog UDP porta po izboru na svoj racunar, a u DC podesis "Firewall with manual port forwarding" i navedes koje portove si forwardovao.

Nakon toga restartujes program.

stavio sam za ruter u opciji port triggering:
DC++ TCP/UDP 20000 55000 TCP/UDP 51288 51288

i onda u dc++ 51288-51288

i nece...

probao sam i ovako:

DC++ 0.707 TCP/UDP 2000 2500 TCP/UDP 2411 2411

i nece :((

ajde ljudi, pomagajte :)) jos neki predlog sta da ucinim? nikako ne mogu da namestim na active i da radi search, samo na passive radi :((( plz...

Ne treba port triggering valjda nego pod sekcijom nat imas virtual servers pa vidi sa ovog linka sta i kako dalje.

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/TP-Link/TD-8810/DC++.htm

Mora da radi na kraju. Imas pod connection settings u dc++ plavim slovima check connection. Probaj i to i vidi sta ti kaze. Usput, imas li neki software firewall ili antivirus sa integrisanim firewallom instaliran, probaj to da iskljucis pa vidi ima li razlike. Takodje i win firewall iskljuci jer i on moze da smeta.

e svaka ti dala :))

radi :))

hvala ti puno! moze da se skloni tema...

Nazad
Vrh Dno