Šta je novo?

toucscreen na mostu, Fiat stilo - poduhvat

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
ovako ljudi zanima me ako ima neka dobra dusa, koja poseduje znanje, da me provede kroz proceduru, posto bih uglavnom sam sve radio:

video sam strasnu foru, kod nekog lika sto se parkirao pored mene ispred delte: lik je umesto fabricke muzike na puntu, stavio ekran od 10 incha, povezan sa kompjuterom koji je u gepeku, klasican PC.

ja sam sad sebi pazario Fiat stilo multiwagon, 1.9 JTD 2004, i uz njega mi je dosao onaj gej kasetash, bez sharzera. a ja se popalio, i uradio bih isto kao i taj lik iz punta.

dakle sumiram -

1. imam kineski touch screen od 8 incha, i znam kako da podesim XP sa touchscreen-om (jer bi XP i stavio, zbog jacine masine koju cu u gepek)

2. USB GPS, nemam zaista blage - postoje li ti moduli i pretpostavljam pravilno da su jeftini ?

3. kako konvertujem zivu struju iz auta, u napajanje PC-a ? kapiram da ce tu da mi treba pomoc elektricara, jer neam blage na stilu gde je ziva struja u gepeku.

4. kako da povezem video kabl, ako neko ima ideju kud da ga provucem da dodje iza table, pretpostavljam na isti nacin kao sto su i fabricki zvucnici provuceni ?

5. plastiku za stila koja ce da legne kao da je fabricka, a nju da isecem i modifikujem da u nju legne ekran, znam de da pazarim

jel ovo izvodljiva ideja, i znate li ikog ko j to uradio ?

a sto masina u gepeku, sto ne nabavis neki tablet od ovih novih android kineza?

Ja sam pre 2-3god kupio komponente koje bih ugradio u kola ali ne i TS. Na kraju od njih sastavim desktop i ostade na ideji samo.

2. imas module za laptop na ebayu, a bio je neki i ovde u oglasima nedavno
3. imas 12->220v pretvarace, od 150w kosta oko 3500-4000din

Imas ovde i na cbc.rs kako su to ljudi radili. Moja neka nova ideja, kupis eeepc najprostiji, kupis ts panel za eee na ebayu koji se lako namesta. Odvojis ekran od kucista netbooka i postavis gde hoces obe stvari. Kupis 12v punjac za eeepc, opet gps modul i to je to. Prosto a opet ti treba najmanje 250e.

Nadji neki NB sa polomljenim panelom i resio si problem PC za male pare (racunam da cena za takav komad ispod 100e). Time si resio problem napajanja, jer ce ti biti dovoljno napajanje sa auta.
Po pitanju kabla ista pricao kao i za kablove od HU do pojacala pozadi. Ides po strani gde ne ide kablaza od automobila ili ako ti je izvodljivo po sredini, mada to zna da bude zeznuto.
Ostalo sve je tipa resavas na licu mesta i ne bi trebalo da je problem. Sve je izvodljivo (ne znam samo detalje oko GPSa, nisam se igrao sa time) i nikakva nauka, treba samo malo znanja i iskustva. Moj drugar je to sve uradio sa 15" CRT monitorom i klasicnim PCem pre nekoliko godina, (nije imao samo TS) nego upravljanje klasicno.
http://img151.imageshack.us/i/tvfd9.jpg/
http://img384.imageshack.us/i/tvubojilm5.jpg/

Imas ovde i na cbc.rs kako su to ljudi radili. Moja neka nova ideja, kupis eeepc najprostiji, kupis ts panel za eee na ebayu koji se lako namesta. Odvojis ekran od kucista netbooka i postavis gde hoces obe stvari. Kupis 12v punjac za eeepc, opet gps modul i to je to. Prosto a opet ti treba najmanje 250e.

e vidis, ja bi iskoristio sta vec imam, zato sam i pitao. prso sam za auto dobrih 4000e - mashina, plus registracija, nisam hteo prenos jer nije iz bg, a 4 meseca tamo vamo, plus zamena ulja filtera i to, plus folije (ne volim da me gledaju ljudi dok vozim, a i dok su mi cujshike u kolima), plus 2 zimske gume - dinar mi nije ostao.

ovaj touch screen shto imam, bash je femsi i sluzio bi svrsi, evo kako je to uradio jedan lik sa fiat srbija foruma:

http://ultraphoto.org/viewer.php?file=y08mjw6mipax6yfw3d.jpg

plus je stavio i karbon foliju shto je ekstra kul.

Zivo me zanima kako ces iskoristiti standardni kompjuter, odnosno HDD pored silnih vibracija u kolima. Razmisli o nekom jeftinom SSD-u, bar onaj iz EEE-a.

Prijateljski savet, pazi kome dajes u ruke elektriku u Stilu. Moje cvrsto verovanje je da ne postoji automobil sa nepouzdanijom elektronikom od njega. Imam vrlo losa iskustva sa njim.

A IMHO, pljunuo si pare za Fiat Stilo dizel karavan (ja od miloste karavane zovem pogrebno vozilo) i hoces da budes baja... Ajd bar da je verzija sa troje vrata, ona je bas lepa :).

Odradi prvo bolje atest za te folije.

necu zabole me, da izvinete. uskoro ce da uvedu atest na djonove patika kojim vozimo, a te sitne kaznice sto pisu - imam ih kuci preko 30 zastarelih i preko 20ak koje zastarevaju i mogu da mi se sagnu sa time. pare ne dam, niti cu da stavljam kacigu na motoru niti cu da vezujem pojaseve i slicno. ako mi iko ikad bude zapretio konfiskacijom vozila - need for speed burzeru, i dovidjenja.

Zivo me zanima kako ces iskoristiti standardni kompjuter, odnosno HDD pored silnih vibracija u kolima. Razmisli o nekom jeftinom SSD-u, bar onaj iz EEE-a.

Prijateljski savet, pazi kome dajes u ruke elektriku u Stilu. Moje cvrsto verovanje je da ne postoji automobil sa nepouzdanijom elektronikom od njega. Imam vrlo losa iskustva sa njim.

A IMHO, pljunuo si pare za Fiat Stilo dizel karavan (ja od miloste karavane zovem pogrebno vozilo) i hoces da budes baja... Ajd bar da je verzija sa troje vrata, ona je bas lepa :).

malo poznato - karavani moraju da prodju testove za garantovanu nosivost. sto na sedan i hechbek verziji nije slucaj - zbog roga stilo ima jacu viljushku volana, i trapove. a i nisam reko da ocu da budem baja, meni su kola stvar iskljucivo funkcionalnosti, a ne urchenja.

Poslednja izmena:
necu zabole me, da izvinete. uskoro ce da uvedu atest na djonove patika kojim vozimo, a te sitne kaznice sto pisu - imam ih kuci preko 30 zastarelih i preko 20ak koje zastarevaju i mogu da mi se sagnu sa time. pare ne dam, niti cu da stavljam kacigu na motoru niti cu da vezujem pojaseve i slicno. ako mi iko ikad bude zapretio konfiskacijom vozila - need for speed burzeru, i dovidjenja.

Nacice te s tim kaznama, nemoj da se nadas da su te zaboravili. :smoke: Sa folijama ces eventualno imati problema ako ti se neki saobracajac bas nakaci i trazi ti atest koji moras da imas, ali posto ne vezujes pojas i cinis i druge uocljivije prekrsaje, do folija verovatno nece ni stici. :D

batalite folije, dajte ako imate link za neki dvd/gps mod da vidim kako je uradjeno, google daje sve neke ******ske ili zastarele metode

A za sta bi uopste koristio tu skarabudzenu tvorevinu? Ako ti bas treba komp u kolima, batali gepek i klasican PC, nego uzmi neki jeftin netbook sa ssd-om od 4gb i ekranom 7-10" od 20-25k, stavi mu XP i zezaj se. Nadrvis ga na neki drzac, a struju iskoristis iz auta. Ili uvek mozes ovako neku multimedijalnu igraonicu da napravis od auta:D:

Prilozi

• 108.jpg
    108.jpg
    88.1 KB · Pregleda: 246
p1259240410.jpg

Jos slika
http://picasaweb.google.com/sillester/CarPC#
Evo i detalja
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=53&t=48181

Nazad
Vrh Dno