Šta je novo?

TouchMarks

Baš sam u aktuelnom broju Sveta Kompjutera pročitao kako neki Dell touchscreen PC/Monitor (All in One valjda) ima kašnjenje od 35 ms ili tako nešto. Neverovatno mi je da su mobilni ekrani lošiji po tom pitanju.

Baš sam u aktuelnom broju Sveta Kompjutera pročitao kako neki Dell touchscreen PC/Monitor (All in One valjda) ima kašnjenje od 35 ms ili tako nešto. Neverovatno mi je da su mobilni ekrani lošiji po tom pitanju.

Ček, jel pričamo o istoj stvari? Nije u pitanju pixel response time, već odziv na dodir.

Odnosilo se na odziv na dodir, koliko sam ja shvatio iz teksta. Moguće da je lupio onaj ko je pisao tekst za SK, nije isključeno.

Edit: Nije autor ništa lupio, to je zvanična specifikacija. Naravno, pitanje je koliko je tačna. Nisam našao članak iz SK (pošto je stari broj na netu) ali sam našao link ka modelu koji su opisivali: http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&cs=19&sku=320-9738

TOUCH SPECIFICATIONS
Touch technology:
Projected capacitive system
Sensor stack thickness:
1.1 mm
Cover glass thickness:
1.1 +/- 0.2 mm
Touch method:
Fingers and thin gloves
Touch point:
10 touches with palm accommodation
Response time:
25 ms

Supporting OS:
Windows 8 Certified

Poslednja izmena:
^

dobro je sto to nije video star godinu dana :D
i sta je M$ uspeo da napravio do sad sa tim "researchom" od 1ms osim sto bi "voleli da ga vide u proizvodima"? :d

tehnologija stara 7 GODINA:

...i koliko je delay*?

problem sa Microsoftom je sto je "prezentovao" i pricao o svemu i svacemu a isporucio je uglavnom: NISTA.

*Hanova tehnologija ne koristi resistivni ekran vec kamere iza ekrana za multitouch.
nesto sto je M$ pokusao da replicira i nakon 3-4 godine "researcha" napravio ovo smece:

moja poenta je da to sto kaze Microsoft nema apsolutno nikakvu veznost niti tezinu.
kolicina gluposti koje dolazi od njih, pocev od vrha firme, pa do ovih researchera je enormna!

Poslednja izmena:
Postavio sam to samo da pokazem kako izgleda to kasnjenje ekrana.

Nazad
Vrh Dno