Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Verovatno su nešto smisli. Jer ipak ovo je Srbija, svako može da se dogovori sa komšijom da plaća po pola, a SBB to zna.

Ne uspeh nigde da nadjem a cenovnik na sajtu Total TV ne postoji...link šalje na stranicu Not found i sl...

Koliko košta samo Total TV mesečno znači bez interneta zna li ko?

Da pdf stranica sa cenama je ukinuta

sigurno ide nova od 1.2.2015

Pa i sa tom call back opcijom ranije su ljudi mogli da uvedu kod komšije, samo što su morali da pored televizijskog kabla razvuku i telefonski do komšije, što i nije neki problem ako neko već hoće time da se bavi.

tako je. a sada mozes da delis sa komsijom i da namestis opremu u svojoj vikendici na 5km.. mada mislim da nece biti puno takvih i da total zbog toga nece propasti sigurno.

Ukoliko tv ima sat tuner kako zaobići upotrebu originalnog risivera?
Roditelji imaju totalov hd risiver i ukoliko žele signal na drugom tvu jel moraju da imaju još jedan lnb i karticu?

tako je. a sada mozes da delis sa komsijom i da namestis opremu u svojoj vikendici na 5km.. mada mislim da nece biti puno takvih i da total zbog toga nece propasti sigurno.

Ne znam, ne razumem se mnogo, ali možda će risiveri morati biti međusobno povezani.

Mada analognu kablovsku krade svaki treći, pa ne vidim da Sbb diže veliku frku.

Poslednja izmena:
Roditelji imaju totalov hd risiver i ukoliko žele signal na drugom tvu jel moraju da imaju još jedan lnb i karticu?

Ako su oba tv aparata u istoj kuci onda se vezu OBA resivera na istu antenu

Ako su u dve razdvojene kuce onda idu 2 tanjira i 2 resivera

Sat tjuner na tv-u sluzi uglavnom da gledas sobodne (odkljucane) kanale

One zakljucane kao sto je slucaj sa Totalom mora resiver

Poslednja izmena:
Ako je u istoj kuci to znači da mi treba nesto kao kućni CS jer na drugom risiveru nemam total tv karticu?

mora jos jedan lnb na postojecu antenu, jos jedan resiver i kartica.. takodje imam tv koji ima sat tjuner sa ci slotom, ali total tv ne nudi mogucnost gledanja na takav nacin, pitao sam ih..

Moji su u selu uzeli TV total. Uskoro treba da uzmemo još jedan TV za tamo. Ja sam moje ubedio da kad budu kupovali TV da uzmu onaj TV koji podržava DVB-S2 standard. Mene zanima da li SBB kodira taj signal?

Moji su u selu uzeli TV total. Uskoro treba da uzmemo još jedan TV za tamo. Ja sam moje ubedio da kad budu kupovali TV da uzmu onaj TV koji podržava DVB-S2 standard. Mene zanima da li SBB kodira taj signal?
Naravno da kodira. Da ne kodira svako sa DVB-S2 televizorom bi mogao da gleda za dž.

Koliko sam obavesten tek se prave spiskovi. Po nekim njihovim reonima ce da menjaju. U sustini meni su rekli da ocekujem oko decembra zamenu :)
Ko zna kada ce zameniti, nema dovoljno hd risivera ni za nove korisnike.

Imam sd risiver, istekao ugovor... sta mi preporucujete? Da li ako raskinem ugivor i pri potpisivanju novog besplatno dobijam hd risiver?

Ja cekam vec deset dana da me pozovu i posalju modem i majstora i jos nista. :mad:

I ako je istekao ugovor on i dalje vazi. Sve dok se placa na vreme sve ce raditi. Ako se odlucis za novi ugovor tada dobijas novi risiver ali i moras da platis 3.500 dinara za namestanje antene. Znam da je vec imas ali mora da se plati, posto u toku dve godine na koliko potpisujes ugovor Total je duzan da ti servisira opremu, a kada isteknu 2 godine onda kao mora da se plati taj servis. Takodje za instaliranje novog risivera mora da se plati jos 2.000 dinara. Bukvalno kada sklapas novi ugovor oni racunaju tebe kao novog korisnika koji do tada uopste nije koristio njihove usluge. Sve ovo je veoma glupo, ali je tako. Meni je posle nove godine istekao ugovor pa sam se dobro raspitao sta da radim. Ja sam imao dva risivera i heo da uzmem jos jedan dodatni. Medjutim da sam potpisao novi ugovor morao bih da dam 3500 za namestanje plus 6000 dinara za 3 hd risivera iako mi je jedan vec hd a drugi sd. I onda se kao dobijaju 3 meseca gratis svi kanali. Ali tada bi mi oni iskljucili internet i ja bih opet morao da se drndam da cekam mesec dana da oni posalju novi modem, ovaj stari se vraca. Da bih izbegao sve zavrzlame samo sam instalirao dodatni risiver, a po novom dobija se hd i platio 3.500 din. I da kada platis ovo namestanje antene od 3500 tada je opet dve godine Total duzan da odrzava opremu.

Moco, prvo mora da dodje majstor da ti prikljuci antenu i risivere. Tada potpisujes ugovor samo za tv, moza i za internet ako insistiras kao ja sto sam, a onda oni salju modem. Od tada pa dok ne stigne modem cekas jedno desetak dana. Sve ukupno prosek je od kada se prijavis pa dok ti sve ne nameste prodje jedno mesec dana najmanje. Ja sam se isto nervirao i svakog dana ocekivao modem i zvao ih svaki drugi dan. Najsmesnije je bilo kada je posle desetak dana stigao modem city expresom i na koverti i na pakovanju za modem je pisalo sto hitnije :D

Pa stvarno je bzvz jer treba da otkazem kablovsku i Telekomov Box pa ne bi da udjem u novi mesec pa da moram da platim jos jedan. Meni u poslovnici u Jagodini rekli da mi prvo stize modem iz Bg-a pa tek onda dolazi monter da montira antenu.

I ako je istekao ugovor on i dalje vazi. Sve dok se placa na vreme sve ce raditi. Ako se odlucis za novi ugovor tada dobijas novi risiver ali i moras da platis 3.500 dinara za namestanje antene. Znam da je vec imas ali mora da se plati, posto u toku dve godine na koliko potpisujes ugovor Total je duzan da ti servisira opremu, a kada isteknu 2 godine onda kao mora da se plati taj servis. Takodje za instaliranje novog risivera mora da se plati jos 2.000 dinara. Bukvalno kada sklapas novi ugovor oni racunaju tebe kao novog korisnika koji do tada uopste nije koristio njihove usluge. Sve ovo je veoma glupo, ali je tako. Meni je posle nove godine istekao ugovor pa sam se dobro raspitao sta da radim. Ja sam imao dva risivera i heo da uzmem jos jedan dodatni. Medjutim da sam potpisao novi ugovor morao bih da dam 3500 za namestanje plus 6000 dinara za 3 hd risivera iako mi je jedan vec hd a drugi sd. I onda se kao dobijaju 3 meseca gratis svi kanali. Ali tada bi mi oni iskljucili internet i ja bih opet morao da se drndam da cekam mesec dana da oni posalju novi modem, ovaj stari se vraca. Da bih izbegao sve zavrzlame samo sam instalirao dodatni risiver, a po novom dobija se hd i platio 3.500 din. I da kada platis ovo namestanje antene od 3500 tada je opet dve godine Total duzan da odrzava opremu.

Moco, prvo mora da dodje majstor da ti prikljuci antenu i risivere. Tada potpisujes ugovor samo za tv, moza i za internet ako insistiras kao ja sto sam, a onda oni salju modem. Od tada pa dok ne stigne modem cekas jedno desetak dana. Sve ukupno prosek je od kada se prijavis pa dok ti sve ne nameste prodje jedno mesec dana najmanje. Ja sam se isto nervirao i svakog dana ocekivao modem i zvao ih svaki drugi dan. Najsmesnije je bilo kada je posle desetak dana stigao modem city expresom i na koverti i na pakovanju za modem je pisalo sto hitnije :D

Netačno. Kod produžetka ugovora samo potpišeš aneks ugovora koji ti oni pošalju kuriskom službom i gotovo. Nikakvo ponovno plaćanje instalacije i risivera, gubljenje neta i ostalog.

Hm... ja sad gledam njihov sajt, zar ja nisam u grupi pod 1 ?

uploadfromtaptalk1424769239893.jpg

Dakle dodje mi monter potpisem novi ugovor i platim 2.400 dinara. Iako samo menjam risiver sd u hd sto bi trebalo da bude besplatno produzenjem ugovora na 24 meseca jer svu ostalu opremu vec imam?

Poz i hvala.

Počinje besplatna zamena SD risivera za nove HD risivere. Potpiši aneks ugovora i sačekaj da dođeš na red za zamenu. Monteri od totala dobijaju raspored za zamenu i po tom rasporedu menjajiu risivere.

Molim te DariusIII procitaj moj post pre nego sto napises netacno. Ja sam napisao AKO SE UZIMA NOVI UGOVOR, a ne produzava stari onda se placa sve. Ako se produzi stari onda ide aneks kao sto si ti rekao. U mom slucaju su mi iz Totala preporucili novi ugovor posto sam hteo da uzmem odmah sve hd risivere i da dodam jos jedan. Ali zbog svog placanja koje tada mora da se vrsi sam odustao i uzeo samo dodatni risiver, a samim tim stari ugovor je nastavio da vazi.
Zamena risivera je kao pocela pocetkom februara, to pise na sajtu, a serviseri jos nisu dobili ni spiskove za zamenu a kamoli opremu.Ovo se odnosi na Smederevo i Smederevsku Palanku. Beogradske opstine ce sigurno prve doci na red za zamenu.

Da podelim sa vama, danas bio serviser doneo novi tanjir (elipsasti), HD risiver, sve namontirano i radi, zamena kostala 2000 dinara + serviseru za montazu... trenutno imam SK1HD i jos par kanala dok za ostale HD kanale kaze da cu od 1 u mesecu dobiti...
Hvala svima.

Pozdrav svim clanovima ovo mi je prvi post :).
Procitao sam skoro celu temu i interesuje me sledece.
Korisnik sam beotelneta. Da bih dobio mic cod traze mi da donesem opremu i raskinem ugovor.
Sad koliko ja vidim vi ste se snasli da ukucali neke parametre u drugi ruter i niste bili bez neta.
Sad posto kazete da je oprema od total neta bezveze a meni treba dobar wi fi signal da bih pokrio celu kucu od 150kvadtrata i dvoriste.
Od beotelneta sam dobio tp link td w8901g i radi 2godine bez prekida i pokriva celu kucu i dvoriste.
Savet da li da kupim odmah dobar wi fi ruter i u njega ukucam parametre i koristim net dok ne dobijem opremu od total neta?
I ako imate neki savet koji ruter da kupim?
Interesuje da li moze neki ruter biti zakljucan pa da ne mogu podesiti parametre i ostanem bez neta :(.
Kad sam pitao ljude iz totala da li mogu da koristim avoj wi fi ruter da bih imao jaci signal oni kazu mora nas ,pa preko njega nakacite nas, sto mi malo bzv ali mislim da operateri nemaju pojma .
Edit:
Mogu ja ostati i kod beotelneta i uzeti 10mb i total tv to bi me izaslo 2600din mesecno,a ako uzmem ovaj mix paket onda 2400din ali net do 20mb. Posto sam udaljen svega 900metara max 1000metara od centrale mislim da bih izguravao laganica 14mb.
Mada komsija pored mene ima preko njih net i kaze da izvlaci 18mb. Svaki savet sto pre jer istice ova promocija sutra :).

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi pomogne??? Hocu da kupim neki ruter do 4,5000din i u njega ukucam parametre. Kod trenutnog provajdera mi je uplacen internet do 19.3 tako mislim da ako se danas prijavim da mi daju mic cod valjda me nece iskljuciti 1.3? Kako sam procitao neko se zalio da su ga bili iskljucili.

Migracioni kod i služi da ne ostaneš bez interneta. Čim ti stigne oprema od totala počinješ da koristiš njihov net, do tada koristiš beotelnet ili koji već imaš. Ne mogu da te isključe pre isteka ugovora.

Parametre tj. korisničko ime i lozinku imaš u ugovoru. To ti je najbitnije. Ja koristim svoj ruter. Možda ti je najbolje da njihov ruter koristiš samo za adsl, a da kupiš neki kvalitetniji wifi.

Sve imam: user name, pass ,dsn adresu.
Danas kupim Tenda 3G622R+  i nece da se poveze nikako. Moram sutra da ga menjam za neki tp link. Zato sam i pitao koji moze da sluzi da umesto njihovog koristim moj modem ruter koji ce da ima wi fi barem 5db. Savet bi mi dobro dosao.

Kako mislis kvalitetniji wi fi? Da preko njihovog povezem wi fi ruter? Zar nije bolje direktno da ide na moj ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno