Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Imam problem oko povezivanja opreme na Total TV Net.

Pre 2 god sam uveo Total. Dosli su mi na kucu ovi iz Totala i uveli Total TV (2 risivera za 2 tv-a).
Tada su mi sekli tel kablove i krajeve vezivali prostim uvrtanjem.
Radi to, ali...

Sada, kad zelim da uvedem i net, ne mogu da povezem tel kablove na adekvatan nacin, jer su kablovi preseceni i susterski spojeni.

Sta sad da radim ???
Da li moze to nekako da se sredi ?

spliter postavi na samom pocetku kabla koji ti dolazi u kucu, pre svih fiksnih telefona i sat receivra, i iz spliera ti ide jedan kabal u modem a drgi nastavlja prema fix tel i sat stb.. ne vidim problem..

spliter postavi na samom pocetku kabla koji ti dolazi u kucu, pre svih fiksnih telefona i sat receivra, i iz spliera ti ide jedan kabal u modem a drgi nastavlja prema fix tel i sat stb.. ne vidim problem..

pajica123, hvala na brzom odgovoru!

Znaci, ADSL splitter da bude prvi do tel uticnice u zidu.

Na dva mesta su tel kablovi uvrtanjem povezani, znaci na obe linije do risivera.
Da li tu mogu da se stave splitter-i (sa 2 ili 3 ulaza) ???
Pozajmio bih krimp kljesta, kupio plasticne nastavke, krimpovao svaki od tih uvijenih u ubacio u splitter-e.

Da li to sme tako da se odradi ?

ne govorimo o istim stvarima :) ajde nacrtaj kompletnu semu telefonske instalacije kod tebe.

Poslednja izmena:
te budzotine ce biti iza splitera tako da nece praviti problem.. ako jos nesto nije jasno oko povezivanja, nacrtaj kako je sada sve spojeno, okaci na npr dodaj.rs i postavi ovde link pa ces dobiti uputatvo kako da sve povezes.

Hvala unapred!

Ocekujem svakog dana da stigne oprema postom za Total TV Net.
Javicu kako je proslo povezivanje.
Pozzz

Od danas Total TV ponuda će biti obogaćena novim kanalima:
1. RTV Vojvodina 1
2. Fox Life HD
3. Fox HD
4. N1 HD
5. Viasat Nature/History HD

Tu su i Orlando Kids i OK Bambino ali nemam informaciju da li rade u Total TV Srbija jer su to HR kanali a ja još uvek nemam novi TTV risiver.
FOX HD i FOX LIFE HD će ići u HD paketu, a N1 HD i Viasat HD u osnovnom paketu.

Evo, da Vam javim.
Uspesno sam zamenio sve tel kablove i povezao UTP cat 5e.
Na mestima gde su bile uvijene zice, postavio sam tel razdelnike iz mojih predhodnih postova.
Krimp kljestima sam odredio tacnu duzinu kablova, a razliku uklonio.
Oba telefona rade i ne prekida se internet veza, kad razgovaram telefonom.
Brzina na Speed testu je 18 Mbps na oba komp-a.

Hvala svima na sugestijama i pozrtvovanju da mi pomognu !!
Pozdrav

Od danas Total TV ponuda će biti obogaćena novim kanalima:
1. RTV Vojvodina 1
2. Fox Life HD
3. Fox HD
4. N1 HD
5. Viasat Nature/History HD

Tu su i Orlando Kids i OK Bambino ali nemam informaciju da li rade u Total TV Srbija jer su to HR kanali a ja još uvek nemam novi TTV risiver.
FOX HD i FOX LIFE HD će ići u HD paketu, a N1 HD i Viasat HD u osnovnom paketu.

Rtv 1 imam u spisku, ali kanal ne radi, nema signala.

@nemanja1989 Verovatno nemaš HD DVB-S2 resiver, već stari. Ovaj kanal se emituje u DVB-S2 sistemu.

Ima li neke veze to što sam ja korisnik totala još od 2006. godine? Odnosno da li će ići po broju ugovora?

Jel' korisnici samo Total TV-a ( bez njihovog neta) imaju mogućnost da koriste D3Go besplatno? Znam da neće biti dostupni svi kanali.
I gde se na računu gleda onaj broj za registraciju na moj sbb?

To je ID broj, ima 10 cifara. Ja sam zvao podršku da pitam, jer još nisam dobio prvi račun (u pitanju je TotalTV Mix).

Jedno možda glupo pitanje:

Sem opcije Total Kuća, da li postoji još neki način da se Total Tv gleda na dva ili više TV-a u kući? Tipa, da li mogu da kupim negde risiver i nakačim ga na njihov kabl i da imam neke kanale, ili su baš svi kanali skremblovani?

Takođe, taj Total kuća kako on funkcioniše? Ide isto njihov risiver i kartica na antenski kabl od satelitske ili preko IPTV-a? Kad sam ih zvao ovim povodom pitali su me nešto za ethernet kablove, pa zbog toga pitam.

P.S. Ističe mi ugovor sad ili je već istekao pa me zanima šta nude sada korisnicima koji bi da potpišu ponovo ugovr na 24 meseca?

Hvala unapred.

Ako ti je istekao ugovor, od prvog februara opet pocinje prica da se za novi ugovor od dve godine dobiju 3 meseca za 1 dinar, plus svi kanali ta tri meseca. Svaki risiver se kaci na antenu, ne ide nista preko interneta. Pre si svaki dodatni risiver morao da nakacis na telefonsku uticnicu da bi oni jednom mesecno proveravali da li se dodatni risiveri nalaze u kuci ili kod komsije. Taj Call back je od 15-og januara ukinut. Ja sam se oko 10-og januara prijavio da mi istice ugovor i da zelim novi, ali cekam nove risivere pa ce onda da mi daju i novi ugovor. Trenutno dokle god placam imacu ovaj paket kai i do sada iako je istekao ugovor.
Inace, mozes da probas da nakacis sam druge resivere na antenu ali ces moci da gledas samo one kanale koji idu na glavnom risiveru.

Ako ti je istekao ugovor, od prvog februara opet pocinje prica da se za novi ugovor od dve godine dobiju 3 meseca za 1 dinar, plus svi kanali ta tri meseca. Svaki risiver se kaci na antenu, ne ide nista preko interneta. Pre si svaki dodatni risiver morao da nakacis na telefonsku uticnicu da bi oni jednom mesecno proveravali da li se dodatni risiveri nalaze u kuci ili kod komsije. Taj Call back je od 15-og januara ukinut. Ja sam se oko 10-og januara prijavio da mi istice ugovor i da zelim novi, ali cekam nove risivere pa ce onda da mi daju i novi ugovor. Trenutno dokle god placam imacu ovaj paket kai i do sada iako je istekao ugovor.
Inace, mozes da probas da nakacis sam druge resivere na antenu ali ces moci da gledas samo one kanale koji idu na glavnom risiveru.

Hvala na informacijama. To onda znači da ako ja stavim risiver i povežem ga sa drugim TVom na oba će u isto vreme moći da idu samo isti kanali?
Taj prvi deo pitanja, oko Total kuće, se odnosio na oca od devojke koji je pre par meseci produžio ugovor na dve godine, pa je ustanovio da mu treba još jedan priključak za TV (skoro su se uselili u kuću i nije odmah znao), a ovi iz sbba mu traže 500esd mesečno plus 3500rsd za risiver, što mu je mnogo, pa gleda da li ima neka druga opcija, pošto bi mu taj drugi tv bio manje važan (u spavaćoj sobi). Do pre neki dan je bilo 360 mesečno za dodatni risiver, ne znam otkud sad ovo poskupljenje, pošto je to baš bzvz. Više se isplati neki običan kablovski sa risiverom koje sam kupiš (ili ako ti TV ima ugrađen ovaj tjuner za naše područje kome nikad neću zapamtiti naziv! XD ) nego ovo, pod uslovom da ti treba više TVa (a recimo, dnevna plus spavaća plus soba za klince su česta pojava).

Ovo za ugovor se tiče mene i znači da je isto kao pre dve godine, što u principu nije loše. Ja sam tad dobio i risiver sa HD podrškom i USB portom (za eksterni HD) što pretpostavljam da su sada novi risiveri? Jedino sam se pitao da li postoje neke indicije da na tom risiveru mrežni port može da se iskoristi za nešto (povezivanje na kućnu mrežu), ali su mi u sbb-u rekli da nemaju pojma XD. no, tako je kako je, ja u principu slabo gledam TV, ali mi je Total Mix najisplativija varijanta za TV i Net, pošto je konkurencija u Obrenovcu očaj živi.

Hvala još jednom.

P.S. A da li za taj drugi risiver treba neka kartica ili je dovoljno da ga samo nakačimo na isti antenski kabl od satelitske što ide? Pretpostavljam da je to rešenje po kafićima i kladionicama?

Koliko znam taj Call back je pravio probleme vecini koja imaju i internet preko Totala. Meni je to bio problem zato su mi i ukinuli.
Sada je pretplata za risivere skuplja zato sto sada ne dobijas dodatni sd risiver nego hd. Nova oprema vise kosta :)
A inace je i nema, stalno sam u kontaktu sa serviserima iz Smedereva i Smed. Palanke jos uvek im ne daju nove risivere...

Nazad
Vrh Dno