Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

ti dobjas ISKLJUCIVO brzinu koju ti omogucavaju tehnicke mogucnosti na lokaciji gde zivis

a reklama za reklamu jeftina propaganda :trust:

Pa sad .... koliko vidimo iz iskustava ove teme sasvim je moguce da ces dobiti znacajno manje nego sto si imao pre nego si presao na SBB ADSL. Kao sto vidimo - ispada da si pre imao 11Mbit tehnicku mogucnost a sad odjednom imas 5Mbit tehnicku mogucnost.

Ispravnije bi bilo reci: ti ISKLJUCIVO dobijas brzinu koju ti omogucava telekom po svom slobodnom nahodjenju.

Pa sad .... koliko vidimo iz iskustava ove teme sasvim je moguce da ces dobiti znacajno manje nego sto si imao pre nego si presao na SBB ADSL. Kao sto vidimo - ispada da si pre imao 11Mbit tehnicku mogucnost a sad odjednom imas 5Mbit tehnicku mogucnost.

Ispravnije bi bilo reci: ti ISKLJUCIVO dobijas brzinu koju ti omogucava telekom po svom slobodnom nahodjenju.

Slazem se. Mislim da bi sbb trebao da vrsi vise pritiska na telekom da se ljudima omoguci zaista maksimalno moguca brzina. Postoji jos nesto sto mogu da urade, a to je da ljudima koji ne mogu imati punih 20Mbit/s, omoguce neki popust. Nije posteno da za iste pare neki dobiju manje, a neki vise. Da ne govorim o silnoj proceduri i mukama kroz koji je dobar deo ljudi prosao prilikom prelaska na TotalMix. Tako je nama u malim mestima, dok se ne pojavi optika ili barem kvalitetan kablovski internet, moracemo da trpimo sve i svasta.

Koliko bih mogao da izguram na ovakvoj liniji? Da li bih mogao makar 8?

Capture.JPG

Zna li neko, iz licnog iskustva, mogu li u telekomu (preko veze) da izboksujem neku (medju) brzinu, npr. 15mb/s?

Poslednja izmena:
Danas mi je konačno stigla oprema za ADSL, D3GO mi ne radi zvao sam kao rešićemo. Što se tiče interneta, otvoreno mi je 10Mbita ali na speed testu dobijam 8,5 i malopre sam imao jedan D/C, ne bih da ih zovem, verovatno će mi oboriti brzinu :d

EDIT: BTW, kada sam ih zvao za D3GO javila se neka uber obaveštena i sposobna žena, zove se Jelena i rekla mi je da mogu da nju tražim kad budem zvao ponovo, što i nameravam jer za razliku od većine drugih iz CALL centra sa kojima sma pričao, stvarno zna o čemu priča i šta i kako ide.

Ako ti nije tesko postavi sliku parametara linije cisto da uporedim sa mojom linijom.Trenutno ima 6/1 kod Verata i tamo mi kazu da je max brzina moje parice 8Mb,pa cisto da uporedim mozda predjem na Total Mix i resim se budjavog Kopernikusa.

Pa ispada da ovde na temi niko ne da nema 16/20mbit nego nema ni 10... svaki drugi pita da li bi mogao bar 8 sto je tragedija u odnosu na reklamirane brzine. Definitivno neka inspekcija mora sa proveri ovo..

Nadam se da shvataš da je to u 99% slučajeva telekomov greh. Cela infrastruktura je telekomova, telekom setuje portove itd.

Ne razumem se mnogo u ove podatke, nadam se da je ovo ono što te zanima:

1) Slikano na telekomovom ruteru pre mesec dana kada sam imao na click4 + iptv
2) Totalov n ruter (dok sam čekao ADSL zamenio sam kućnu instalaciju ali ne verujem da je to nešto poboljšalo liniju)

E sada imam i ja jedno pitanje, slab mi je domet ovog totalovog rutera, da li bi se pojačao signal ako mu oborim brzinu tj umesto onog 802.11b+g+n standarda stavim neki drugi?

Prilozi

• Telekom ruter ADSL nov2_2012.jpg
    Telekom ruter ADSL nov2_2012.jpg
    108.9 KB · Pregleda: 106
  • total ruter 1.jpg
    total ruter 1.jpg
    134.6 KB · Pregleda: 100
Pa ispada da ovde na temi niko ne da nema 16/20mbit nego nema ni 10... svaki drugi pita da li bi mogao bar 8 sto je tragedija u odnosu na reklamirane brzine. Definitivno neka inspekcija mora sa proveri ovo..

Znaju da ni 10% linija ne mogu da isteraju max brzine.

Ja sam recimo dok sam bio na PTT imao full 16/1, pretostavljam da bi i 20 moglo da izgura. U pitanju su dve lokacije u Kragujevcu. Ali po komentarima izgleda da su samo širi centri većih gradova pokriveni kako treba

Problem je u duzini parice tako da tu tesko sta moze da se uradi.Ako si 2km od centrale pa da je sve idealno,a nije,tesko se moze izgurati 16Mb/s.Da ne pricamo o kidanju i nastavljanju kablova u seoskim sredinima.

Ja sam danas prijavio MIK, videćemo kako će sve ići, juče su u Telekomu rekli da opremu treba da vratimo tek kad dobijemo od novog provajdera. Pa sam na pitanje da li sam razdužio opremu od Telekoma odgovorio pozitivno. Nadam se da neće biti problema.

Kad dobiješ MIK imaš rok od mesec dana da predješ na drugog provajdera. Dobro su ti rekli, kad te ovi spoje vratićeš opremu Telekomu i to je to.

Meni ovi iz euneta rekli da moram da vratim opremu i da izmirim racun,pa ce mi poslati MIK. Da li su toliki sabani?

Očigledno jesu. Suština MIK-a je upravo to da ne ostaneš bez interneta pri prelasku na drugog provajdera

Ja sam danas prijavio MIK, videćemo kako će sve ići, juče su u Telekomu rekli da opremu treba da vratimo tek kad dobijemo od novog provajdera. Pa sam na pitanje da li sam razdužio opremu od Telekoma odgovorio pozitivno. Nadam se da neće biti problema.

Ako nemas Iptv na liniji, nece biti problema. Ako imas trebao si prvo da trazis da demontiraju Iptv, pa onda trazis Mik.

Pre par dana sam dobio modem, pa da ti kazem moje iskustvo (redosled delovanja):

1. Raskines ugovor sa telekomom i uzmes MIK
2. Prijavis se za TotalNet
3. Za par dana ti telekom dize brzinu na maksimalnu koliko ti parica dozvoljava (koliko vidim 95% ljudi je dobilo 10mb/s)
4. Vracas modem telekomu da ativiraju port (i meni su rekli da zadrzim modem dok drugi ne stigne i nisu bili u pravu, port se aktivira tek kada vratis modem, a total ti nece slati svoj uredjaj dok ne aktiviraju port ?!?! - logicno:))
5. Zoves svaki dan total dok ti ne posalju modem sa pristupnicom (ili nadjes vezu i zavrsis isti dan :))

Ja sam imao IPTV i nisu mi nista demonirali. Jedino sto mi nije skroz jasno: Da li treba prvo da ti ugrade TotalTV, pa tek onda TotalNet ili to nema veze sa zivotom? Od pet operaterki u call centu, sve su mi dale razlicit odgovor, a od te muke me je spasio drugar koji mi je sve sredio po kratkom postupku...

Meni ovi iz euneta rekli da moram da vratim opremu i da izmirim racun,pa ce mi poslati MIK. Da li su toliki sabani?
Na zalost, izgleda da tako mora. Ja sam nedostatak telekomovog modema nadomestio rezervnim, samo ti treba pppoe username i password.

P.S. Dok drugara nisam aktivirao, dve nedelje sam se natezao sa call centrom, tako da... sa srecom!

Poslednja izmena:
Ako nemas Iptv na liniji, nece biti problema. Ako imas trebao si prvo da trazis da demontiraju Iptv, pa onda trazis Mik.

Pre par dana sam dobio modem, pa da ti kazem moje iskustvo (redosled delovanja):

1. Raskines ugovor sa telekomom i uzmes MIK
2. Prijavis se za TotalNet
3. Za par dana ti telekom dize brzinu na maksimalnu koliko ti parica dozvoljava (koliko vidim 95% ljudi je dobilo 10mb/s)
4. Vracas modem telekomu da ativiraju port (i meni su rekli da zadrzim modem dok drugi ne stigne i nisu bili u pravu, port se aktivira tek kada vratis modem, a total ti nece slati svoj uredjaj dok ne aktiviraju port ?!?! - logicno:))
5. Zoves svaki dan total dok ti ne posalju modem sa pristupnicom (ili nadjes vezu i zavrsis isti dan :))

U petak mi je montiran Total TV, isti dan kasno poslepodne smo vratili IPTV i video sam u modemu da je u roku od sat vremena smanjena brzina na portu. Juče sam uzeo MIK, i jutros sam ga prijavio. Sad čekam korak tri, sa 2 IPTV mi je bio setovan na 12000, tako da očekujem 10000, no videćemo kako će biti, u svakom slučaju više od 1.5Mbs nego do sada i to za 1220 dinara koliko izađe internet u TOTAL MIX paketu.

Hvala na savetima :)

U petak mi je montiran Total TV, isti dan kasno poslepodne smo vratili IPTV i video sam u modemu da je u roku od sat vremena smanjena brzina na portu. Juče sam uzeo MIK, i jutros sam ga prijavio. Sad čekam korak tri, sa 2 IPTV mi je bio setovan na 12000, tako da očekujem 10000, no videćemo kako će biti, u svakom slučaju više od 1.5Mbs nego do sada i to za 1220 dinara koliko izađe internet u TOTAL MIX paketu.

Hvala na savetima :)

Pa ako su ti menjali brzinu neta, onda odmah vrati modem da bi ti aktivirali port i tada ovi iz totala mogu da ti salju opremu. Ono sto sam napisao da dizu na maksimalnu brzinu, je moja pretpostavka, ali je bitno da vidis da su nesto odradili...

Posto si sve odradio po P.S.-u, verujem da ces brzo dobiti posiljku. Samo budi uporan!

P.S. :) Sad sam tek provalio odakle si. Da nisi mozda sa Bikova, jer mi je u petak Stameni rekao da zadnji risiver nosi u Bikovo, pa sam ja na cekanju... Sutra bi trebao da dobijem i ja svoj TotalTV.

Poslednja izmena:

Očigledno jesu. Suština MIK-a je upravo to da ne ostaneš bez interneta pri prelasku na drugog provajdera

Evo opet da odgovorim tebi i sebi.
Upravo sam bio u PTT-u da tražim MIK i nisu mi dali dok ne razdužim opremu. :mad:
A kad sam prelazio kod njih Telekom mi je bez problema dao MIK bez vraćanja opreme i tek kad su me ovi priključili ja sam im vratio opremu. Ispade ovaj pišljivi Telekom najkorektniji

P.S. :) Sad sam tek provalio odakle si. Da nisi mozda sa Bikova, jer mi je u petak Stameni rekao da zadnji risiver nosi u Bikovo, pa sam ja na cekanju... Sutra bi trebao da dobijem i ja svoj TotalTV.

Ne, baš iz Subotice, naselje Zorka, kod mene je bio Vlado i neki njegov pomoćnik.

Nije mi promenjena još brzina u ruteru, ali čim vidim onda cimam ove iz totala da šalju opremu.

P.S. Trenutno ne radi TOTAL TV, možda zbog snega :trust:

P.S. Trenutno ne radi TOTAL TV, možda zbog snega :trust:
Idem malo u off, ali ako ti je "pri ruci" antena, obrisi sneg, ako se zadrzao i obrisi monoblok. Ako siu cisti, onda ti i nisu najbolje namestili antenu. Sad sam proverio na mom dreambox-u, totalovi kanali su mi od 60% pa do 88% snr.

Danas sam podneo zahtev, tj. izdiktirao MIK totalu i rekli mi da moze da traje od par dana do 20 dana. Da li cu morati da cekam 20 dana?

Jedno pitanje,izgleda da su me konacno skinuli sa prokletih pcm-ova,dvojnika,trojnika i ostalih zaebancija,tako da cu uzeti adsl kod total-a.
Total TV imam vec mesec dana taku da cu samo preci na MIX,moje pitanje je da li oni imaju samo taj jedan paket od 2400din za Total + ADSL ili imaju i neku manji?
Vidim da za net imaju par paketa pa bi meni najvise odgovaralo ova opcija od 5 do 10mb plus total.

Jedno pitanje,izgleda da su me konacno skinuli sa prokletih pcm-ova,dvojnika,trojnika i ostalih zaebancija,tako da cu uzeti adsl kod total-a.
Total TV imam vec mesec dana taku da cu samo preci na MIX,moje pitanje je da li oni imaju samo taj jedan paket od 2400din za Total + ADSL ili imaju i neku manji?
Vidim da za net imaju par paketa pa bi meni najvise odgovaralo ova opcija od 5 do 10mb plus total.

Samo jedan MIX paket je u ponudi.

Kako mislis uporan? Da ih zivkam svaki dan? :)

Vrh Dno