Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

..ja sam danas vratio opremu..i uzeo MIK..i rekose mi da ne moram da vratim opremu dok mi ne stigne od drugog provajdera..da procedura nije takva..ali to praktikuju zato sto korisnici kad predju kod drugog provajdera nece da vrate opremu starom..pa nastaju komplikacije..
..ujedno se i prijavio kod Totala za ovaj mix paket..i rekose mi da se ceka pola meseca za opremu i ugovor..al da "sigurno" nece biti toliko.. :D

Ja vratio isto opremu danas uzeo MIK ali imam jos jedan modem i internet mi normalno radi i dalje.

Jedna stvar mi nije jasna, uzeo sam MIK od Telekoma ali nisam vratio opremu(jer mi u ugovoru stoji da je u mom vlasništvu), i prešao na totalNET. E sad me zanima, jel to automatski znači da sam raskinuo ugovor sa Telekomom ili moram otići po neki papir koji to potvrđuje? Interesuje me zbog toga da ne počnu da mi stižu paralelno računi za ADSL i od Telekoma i od Total-a.

sam papir sa MIK-om koji si potpisao je potvrda raskida ugovora sa telekomom iako to zvanično ne bi trebalo da je tako. najbolje idi do njih i bar pitaj da li si završio sa njima da te ne bi iznenadili, jer svašta se kod nas može desiti. teta u sbb-u mi je rekla da oni moraju da izdaju MIK nezavisno od raskida ugovora pa kad novi provider tj. SBB potvrdi da je kod tebe moguća brzina veća od 6Mbit (tj imaš uslov za total mix) onda raskidaš ugovor sa telekomom i vraćaš ili ne vraćaš opremu. naravno to je teoretski tako dok u praksi ja lično još nisam čuo dve iste priče, svako (provider-i) ima neku svoju verziju oko MIK-a i menjanja provider-a a telekom tu prednjači jer tamo svaki drugi zaposleni ima svoju verziju priče oko MIK-a.

takoreći ne zna se ko koga ...

Posle tri nedelje čekanja danas sam konačno dobio ruter, za sada dobro radi...

^
Iz Kucure sam, a tri nedelje sam čekao zbog Telekoma, a koji je tačno razlog ne znam.

*** tri nedelje. meni kažu juče dve je prosek, i ako do četvrtka ne jave ništa da ih cimam da vidimo u čemu je stvar. haos, a opet neko dobije u toku iste nedelje

Na koliko potpisujete? Godinu ili dve? Kako stvari sad stoje najverovatnije ću i ja kod njih pošto ionako koristim Total TV, samo još da vidim na koliko da se vežem...

Na koliko potpisujete? Godinu ili dve? Kako stvari sad stoje najverovatnije ću i ja kod njih pošto ionako koristim Total TV, samo još da vidim na koliko da se vežem...
Ja sam izabrao na 2 god prakticno dobijes 16mb za 1250 din i uzeo sam dve god zato sto imam d3go 2 god pa mi odgovara da imam tv na kompu i na laptopu.

Svima koji su na redu je poslato u ponedeljak,tacno je,trazio sam broj posiljke od TTV i dali su mi,ide preko city ekspress...ne znam zasto nije stiglo u utorak u city rekli u sredu stize....

Znaci prijavio sam se sa MIK u ponedeljak 02.07,kontaktirali me u petak,poslali u ponedeljak 09.07...stize u sredu 11.07...javicu rezultate.

Da dopunim pricu o MIK moglo bi biti zanimljivo,u telekomu su mi rekli,ako ne aktiviram ADSL od drugog provajdera za 30 dana,platicu punu cenu kao da sam imao ADSL kod njih...pretpostavljam da ce naplatiti onoliko dana dok drugi provajder ne aktivira ADSL ,videcemo kad stigne racun...

Svima koji su na redu je poslato u ponedeljak,tacno je,trazio sam broj posiljke od TTV i dali su mi,ide preko city ekspress...ne znam zasto nije stiglo u utorak u city rekli u sredu stize....

Znaci prijavio sam se sa MIK u ponedeljak 02.07,kontaktirali me u petak,poslali u ponedeljak 09.07...stize u sredu 11.07...javicu rezultate.

Da dopunim pricu o MIK moglo bi biti zanimljivo,u telekomu su mi rekli,ako ne aktiviram ADSL od drugog provajdera za 30 dana,platicu punu cenu kao da sam imao ADSL kod njih...pretpostavljam da ce naplatiti onoliko dana dok drugi provajder ne aktivira ADSL ,videcemo kad stigne racun...

To su i meni rekli zato sa drugim modemom sada koristim njihov net.

i ja bi najradije presao na total tv, jer ne verujem da ce ista biti povoljnije u naredne dve godine sto se tice adsl-a, ali nemam rezervni modem i spliter(jos imam isdn liniju,pa ih nije lako ni pronaci da kupim neke polovne bar) , ne ostaje mi se bez neta 20 dana.. :wall: tuga

To su i meni rekli zato sa drugim modemom sada koristim njihov net.
I meni su pokušali svojevremeno, iako sam im vratio svu opremu, a zbog njihovog praznovanja-nerada, čekao sam nekih 7 dana da mi novi provajder pusti net.
Žalio sam se i stornirano je.

Ja sam predao u ponedeljak i rekli mi do ponedeljka sledeceg najkasnije.

ja predao u pretprošli petak i rekli mi do prošlog utorka najkasnije, utorak prošao niko nije ni pomislio da me zove pa sam ja morao njih i to tri puta. već sam pisao ali prva dva puta kao da se javila čistačica koja nema blage veze sa njima jer nikakve informacije nisam dobio a treći put se javila jedna koja mi je rekla do ovog četvrtka da će sve biti sređeno, da imam uslov za brzinu itd. ali da ako me ne budu zvali da ih opet cimnem. sad me već hvata frka jer ako od ponedeljka uvedu vanredno stanje telekomovci ni pored svojih klima neće hteti da rade mamu im j...

Ja sam sada zvao i pitao ako me prebace za vikend (cca ima da cekam modem 4-5 dana) da li je moguce da dobijem pppoe username i password da koristim net na svom modemu dok ne stigne njihov ruter, kaze mi ova sto radi u call centru da to nije moguce iako pise u ugovoru da je moguce da korisnik koristi svoju opremu, popizdeo sam pa sam poslao mail njihovoj podrsci da vidimo sta ce oni da odgovore.

Stiglo,veceras cu postovati slike,za ovih par sati opsti utisak je---ne zalecite se...

Odmah po pustanju private torenta sa 300 seed i 0 lech 1.1 MB/sec sto je po meni 8,8Mbps od mogucih 16...na modemu pusteno 13000 Kbps...
Naravno,za 5 minuta torenta 3 restarta modema i zovem...ljubazna tehnicka podrska prepravili smo da ne bude bridge mode nego ppoe i za sada vise ne puca,brzina ista.Jos mi kaze da mi je max brzina 13000Kbps jer je telekom smatrao da toliko mogu da izvucem.Meni sve ostalo malo ide traljavo,firefox se recimo updejtovao brzinom 580Kb/s i slicnom brzinom sam skinuo directx sa microsoft tako da mi sve sumnjivo ali videcemo...
D3go radi,ali gubi zvuk i ubrzava kao da mu fali brzine interneta,realno malo upotrebljiv,probao na 2 kompa,da li je do mene ili njih videcemo...na kablovskom netu radi bez greske sjajno...
Svetla tacka je wireless ciji signal u stanu mi je preko 20% bolji nego sa 520c telekom...

Malo mi fali da budem zadovoljan jer sam trazio to sto sam dobio ali vama koji ste spremni da se bijete zbog 1Mbps ne bih preporucio da zurite dok vise nas ne objavi rezultate...

Napominjem da sam u centru grada na 500m od poste,gde je centrala ne znam.
Napominjem da od splitera do modema imam 43m kabla ali sam to imao i kod telekoma pa je sve radilo besprekorno ali cu tu negde pokusati narednih dana da poboljsam situaciju ako je moguce...cak iako je 13000kbps moj max zasto onda nemam 1,6MB/sec download,to je ono sto cu probati...

Stiglo,veceras cu postovati slike,za ovih par sati opsti utisak je---ne zalecite se...

Odmah po pustanju private torenta sa 300 seed i 0 lech 1.1 MB/sec sto je po meni 8,8Mbps od mogucih 16...na modemu pusteno 13000 Kbps...
Naravno,za 5 minuta torenta 3 restarta modema i zovem...ljubazna tehnicka podrska prepravili smo da ne bude bridge mode nego ppoe i za sada vise ne puca,brzina ista.Jos mi kaze da mi je max brzina 13000Kbps jer je telekom smatrao da toliko mogu da izvucem.Meni sve ostalo malo ide traljavo,firefox se recimo updejtovao brzinom 580Kb/s i slicnom brzinom sam skinuo directx sa microsoft tako da mi sve sumnjivo ali videcemo...
D3go radi,ali gubi zvuk i ubrzava kao da mu fali brzine interneta,realno malo upotrebljiv,probao na 2 kompa,da li je do mene ili njih videcemo...na kablovskom netu radi bez greske sjajno...
Svetla tacka je wireless ciji signal u stanu mi je preko 20% bolji nego sa 520c telekom...

Malo mi fali da budem zadovoljan jer sam trazio to sto sam dobio ali vama koji ste spremni da se bijete zbog 1Mbps ne bih preporucio da zurite dok vise nas ne objavi rezultate...

Napominjem da sam u centru grada na 500m od poste,gde je centrala ne znam.
Napominjem da od splitera do modema imam 43m kabla ali sam to imao i kod telekoma pa je sve radilo besprekorno ali cu tu negde pokusati narednih dana da poboljsam situaciju ako je moguce...cak iako je 13000kbps moj max zasto onda nemam 1,6MB/sec download,to je ono sto cu probati...

E ****m ih u usta sto isporucuju sa konfigurisanim bridgem a ne sa pppoe daj veceras i log iz rutera koliki ti je attenuation i sve pa 13000 je max ,a trebalo bi realno da imas 10400 min ako odbijes 20% overheada...

EEEEEEEEDDDDDDDDIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTT....................IZVINJAVAM SE SVIMA....................sisao sam dole u lokal i video da su neznalice napravile pometnju sa ubacivanjem one sprave kroz koju se provlaci kartica pa su moj spliter prebacili po sopstvenom nahodjenju.............

Sada je MAX u MODEMU 17000 kbps (ne zaboravite da je tip iz SBB rekao da mi je telekom pustio 13000 jer je tako preocenio da mogu da izvucem) i to se menja +-1% tako da nista tu ne pusta telekom!
Torent sada 1.6MB/s....ping od 6-10!!!
Problem sa D3go ostao,da,isporucuju ruter u bridge i mogu nocas pokazati kako se prebacuje u ppoe ako nekome treba!Postovacu slike nocas,uglavnom to je sada to,nemaju veze mojih 43M telefonskog kabla od splitera do modema...
Jos jednom izvinjenje svima a mozda i SBB-u bar za sada...

EEEEEEEEDDDDDDDDIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTT....................IZVINJAVAM SE SVIMA....................sisao sam dole u lokal i video da su neznalice napravile pometnju sa ubacivanjem one sprave kroz koju se provlaci kartica pa su moj spliter prebacili po sopstvenom nahodjenju.............

Sada je MAX u MODEMU 17000 kbps (ne zaboravite da je tip iz SBB rekao da mi je telekom pustio 13000 jer je tako preocenio da mogu da izvucem) i to se menja +-1% tako da nista tu ne pusta telekom!
Torent sada 1.6MB/s....ping od 6-10!!!
Problem sa D3go ostao,da,isporucuju ruter u bridge i mogu nocas pokazati kako se prebacuje u ppoe ako nekome treba!Postovacu slike nocas,uglavnom to je sada to,nemaju veze mojih 43M telefonskog kabla od splitera do modema...
Jos jednom izvinjenje svima a mozda i SBB-u bar za sada...

Uf dobro je odsekao si me na sekund pokazi veceras sve ako nije problem :D i pokazi kako izgleda linija parametri i to ako nije problem, hvala :)

Pratim ovu temu otkad sam se prijavio za Total Mix i nakon 20 dana konacno sam dobio ruter. Iako za ove pare dobijam bolji net i tv nego kod lelekoma, malo sam razocaran. DL ne prelazi 1MB/s a prema vashim iskustvima ocekivao sam bar 1,5MB/s. Moguce da je do kablova u kuci pa cu morati i time da se pozabavim ovih dana. Ako nekoga ne mrzi neka baci pogled na screenshot i da neki savet shta bih mogao da odradim da poboljsham konekciju. Vuk je vec nesto objasnjavao na prethodnim stranama ali ono mi zvuci kao spanska sela i ne znam odakle da pocnem :D

Untitled.jpg
Tnx!

Juče sam dobio MIK od telekoma, javio onoj teti u TOTALU danas vidim da imam veći protok iako još uvek nisam zamenuo modeme. Po vašim kometarima.... načekaću se, srećom nisam vrati opremu.
Koji model modema se dobija od TOTALa?

test nett.PNG

Poslednja izmena:
Pratim ovu temu otkad sam se prijavio za Total Mix i nakon 20 dana konacno sam dobio ruter. Iako za ove pare dobijam bolji net i tv nego kod lelekoma, malo sam razocaran. DL ne prelazi 1MB/s a prema vashim iskustvima ocekivao sam bar 1,5MB/s. Moguce da je do kablova u kuci pa cu morati i time da se pozabavim ovih dana. Ako nekoga ne mrzi neka baci pogled na screenshot i da neki savet shta bih mogao da odradim da poboljsham konekciju. Vuk je vec nesto objasnjavao na prethodnim stranama ali ono mi zvuci kao spanska sela i ne znam odakle da pocnem :D

Pogledajte prilog 91914
Tnx!

Veliko ti je slabljenje linije, cak 39 i snr margin ti je 6 sto je granica da link bude stabilan. Probaj da sredis svoju instalaciju, mozda poravis malo liniju ali ces tesko izvuci 16 Mbs jer si daleko od DSLAM-a ili ti je losa parica.

Kako to neki vracaju, neki ne vracaju opremu, u cemu je fora? :)
Nema fore, takav je zakon! Ljubazna teta u telekomu (kikinda) je rekla da ne smeju nikoga ostaviti bez neta zbog menjanja provajdera, zato MIK važi 30 dana. Ako me za to vreme total ili bilo ko drugi ne priključi automatski ostajem kod starog odnosno kod njih.
Ne pada mi napamet da vratim modem dok ne dobijem totalov modem. Možda mi zbog toga sada puca veze na svakih par sati.... u Srbiji ništa nije jednostavno

@mylo85...mozes misliti kako sam se ja tek odsekao,YT HD nisam ni mogao da gledam a sa telekom je islo...:D

Meni nikad nije realno pokazivao speed test osim pinga ali evo kome treba

@HMLover...treca slika je kad nisu valjale instalacije,slicno je kao kod tebe pa proveri,tehnicka u SBB mi je rekao da je data rate ono sto je telekom pustio po svojoj proceni a max rate je ono sto modem misli da bi moglo i to se stalno menja ali samo malo a kod mone se menjalo mnogo...znaci nista tu telekom ne dira to su price,cim sam sredio kablove sada je non stop kao na prvoj slici i jako malo se menja...

Videcemo dalje,sa ovim sam prezadovoljan,nema nigde za te pare i D3go mi je vazan,realizacija je trajala 9 dana...

Prilozi

• sbb2.JPG
    sbb2.JPG
    150.4 KB · Pregleda: 105
  • telekom.JPG
    telekom.JPG
    139.9 KB · Pregleda: 82
  • SBB.JPG
    SBB.JPG
    151.6 KB · Pregleda: 88
Ja sam cekao 26 dana.Od 14.06.Danas je tek likusa zvala da kaze da ce do petka da stigne oprema.A problem je bio u likusi(koja radi preko veze u Telekom).Ona nije odjavila opremu.Tj.uzela onaj uredjaj i provukla kod od telekomovog Modema.Odmah cim je to uradila prebacen sam na SBB ADSL.Tako da ljudi su brzi,sve pohvale.E sad sto je Telekom banda i bagra,to ih bas briga.Ja stavljam slike down i up,cim dodje.Pozdrav!!!!

@mylo85...mozes misliti kako sam se ja tek odsekao,YT HD nisam ni mogao da gledam a sa telekom je islo...:D

Meni nikad nije realno pokazivao speed test osim pinga ali evo kome treba

@HMLover...treca slika je kad nisu valjale instalacije,slicno je kao kod tebe pa proveri,tehnicka u SBB mi je rekao da je data rate ono sto je telekom pustio po svojoj proceni a max rate je ono sto modem misli da bi moglo i to se stalno menja ali samo malo a kod mone se menjalo mnogo...znaci nista tu telekom ne dira to su price,cim sam sredio kablove sada je non stop kao na prvoj slici i jako malo se menja...

Videcemo dalje,sa ovim sam prezadovoljan,nema nigde za te pare i D3go mi je vazan,realizacija je trajala 9 dana...

Pa fino je nije da nije samo ti snr slab *** plasim se da ti ne puca konekcija zbog toga ali ekstra radi.

Nazad
Vrh Dno