Šta je novo?

Totalno noob pitanje u vezi Telenor neta

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Kao sto naslov govori, totalno noob pitanje.
Elem, koja je brzina Telenorovog mobilnog interneta?
U paketima pise "najveca brzina" a nigde ne pise koja je to brzina?
:d

Zavisi i od telefona koliko on moze da podrzi. To je najbolje da ako imas Android skines sa marketa "speed test" i proveris koliko ti dobijas...

Telefon je SGS2 a rezultat speed testa je sledeci:
Ping - 111ms
DL - 172 kb/s
UL - 45 kb/s

Imam osecaj da ovde nesto ne valja.

Imam osecaj da je u pitanju edge, odnosno da na tom podrucju nemas 3g signal.

Definitivno los signal...

Ja imam isti telefon: down: 8341kbps, up: 3104kbps

Mozda je signal dobar a da ja nisam nesto dobro podesio. Evo kakva su podesavanja:
WiFi iskljucen
Mobile Networks:
- Use packet data - stiklirano
- Network mode - gsm/wcdma ( auto ) stiklirano
i to je to.
Ova podesavanja su ok?

Da... Tako je i meni. A koje ti slovo pokazuje za signal? E, 3G ili H?

Uglavnom E ili H a 3g vrlo, vrlo retko.

Dok je E onda je edge i onda ce ti biti jako male brine... Znaci da ti je nestabilan si8gnal u tom podruciju. Porbaj da uradis test dok je H. Meni ide i na H+...

Nadovezacu se ovde da ne otvaram novu temu. Na koji nacin se postavlja oglas na telenor wap portalu?

Bilo E ili H ( a konstantno se smenjuju ) meni se net vuce kao prebijena macka. 3G kad se pojavi, net je totalno mrtav. Zar je moguce da je mobilni net toliko ******?

Kao sto sam bio rekao, ja uvek imam preko 8Mbs... Zasto je tebi tako... Stvarno ne znam. Moras otici u Teleonor da pitas

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Skoknucu ovih dana do centra pa cu tamo meriti brzinu neta pa odmah svratiti do Telenora.

Bio sam danas malo po gradu i na nekoliko lokacija sam pokretao speed test da proverim brzinu.
Slovo koje mi je stajalo gore :d je bilo H a na kratko i 3G.
Lokacije su bile Slavija, Terazije, Trg, Knez i na svim lokacijama mi se brzina vrtela izmedju 1 i 2mbps.
Otisao sam u Telenor da proverim o cemu se radi i tamo su mi rekli da je H isto sto i 3G i da signal zavisi od udaljenosti bazne stanice bla bla tj ono sto sam i ja znao.
Ta prica mi ne pije vodu jer mislim da je nemoguce da istu brzinu merim u samom centru grada i na Vozdovcu.
Da li postoje mozda jos neka internet setovanja osim onih u "Mobile networks" ?

Nemoj se muciti da trazis dodatna podesavanja, to su realne brzine koje se trenutno postizu u centru grada. Negde moze biti dosta vise, negde moze biti dosta manje. Objasnjenje koje su ti dali u Telenoru je sasvim na mestu, jer brzina protoka zavisi od milijardu stvari i uopste ne mora da znaci da ce centar grada da ima bolji protok od periferije.

^^
Nije sada kao da je vozdovac periferija. Ali recimo ja u jerkovića imam di 3,5 mb/s.

---
desire + oxygen 2

Sto je vise ljudi zakaceno na baznu stanicu, opada domet i brzina. ato je u centru pomalo kilav 3G internet, dok je u delovima grada gde je manja guzva, brzina veca.
E = Edge
3G = UMTS
H = HSPA
H+ = HSPA+

Ne bih da otvaram novu temu pa cu vas ovde pitati, na koliko padne brzina u prenesi i surfuj posle potrosenog besplatong saobracaja?

Reda velicine dial-up. Znaci oko 56kbps.

Blago vama onda, ja ni weather ne mogu da updatujem na mom predajniku u Subotici ili mogu ali posle par minuta ili vise pokusaja :-(
I jos plus zivim na mestu gde se spajaju dva signala od dva predajnika pa mi se telefon kaci svaki minut sa jednog na drugi i isisa mi bateriju za dan i po. Jedan predajnik ima kao ok signal oko 4 a drugi 1-2. Dok je na onom losijem tamo gotovo da i nemam interneta a na ovom boljem mogu da updatujem weather cak! Svugde pise E i nista drugo. Merio sam protok i ne merljiv je jer dobijam nekih 999 ping i 4kb/s up i otprilike isti download.
Kada sam imao ukljucen klik 9000 zvao sam telenor da mi iskljuce tu opciju i prijatan covek sa druge strane linije me pita, zasto gospodine zelite da iskljucite internet? Vi imate HTC Desire i to je extra telefon za koriscenje interneta! Reko gospodine, ja 20 minuta pokusavam da ucitam onu stranicu iz poruke gde se ta opcija za klik 9000 gasi-pali i ne mogu da je ucitam, reko mozda bi trebao da probam uvece kada svi spavaju? hahahah
Toliko lose radi net da ni to ne mogu da uradim.
Samo sam hteo da vam kazem da ima i ovakvih slucajeva da se neko ne iznenadi ako mu lose radi internet....

Sto je vise ljudi zakaceno na baznu stanicu, opada domet i brzina. ato je u centru pomalo kilav 3G internet, dok je u delovima grada gde je manja guzva, brzina veca.
E = Edge
3G = UMTS
H = HSPA
H+ = HSPA+

Ja drzim GSM. To je najsporije? Ako stavim UMTS (3G) da li se onda vise trosi baterija? A vidim da je sa 3G dosta brzi net ako ne i duplo. Mada ne koristim cesto net preko mobilnog.

Ako je kvalitetan signal, trebalo bi manje da se troši 3g (bar tako kažu proizvođači, a i neki moj utisak kada imam hspa stalno). Ali, kako su kod nas mreže "kvalitetne", sve zavisi gde živiš i koliko se telefon prebacuje sa gprs, egde, 3g, hspa, baze na bazu...

Ne mogu da kažem da sam poslednjih meseci proveravao, ali sam 100% siguran da je za neke starije modele telefona koje sam posedovao i prema fabričkoj specifikaciji trajanje baterije na 3G mreži kraće nego GSM.

Rusi, kada si na GSM, povezuješ se preko EDGE-a. NIje za VOIP, sve ostalo radi OK (čak i youtube, mobile verzija, anravno). Ako ti do sada nije smetalo u radu, ne menjaj.
Ja držim GSM, samo kada mi je baš potrebno, prebacim na 3G.

Vrh Dno