Šta je novo?

Totalno glupo pitanje :)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Problem je sledeci: imam live 5.1, 2 zvucnika sa pojacalom i mikrofon i instalirane KX drajvere.
Zvucnici rade, zabodeni su gde treba, mikrofon radi (cujem ono sto pricam na zvucnicima). Medjutim ako pokusam da komuniciram sa ljudima preko Skype-a ili Gtalka, oni mene ne cuju (ako trenutno slusam nesto, oni cuju to ali ne i moj glas a kada pauziram muziku onda ni oni nista ne cuju).

Prekopao sam sva podesavanja KX drajvera ali ne mogu da nadjem resenje pa bi mi trebala pomoc (ocigledno sam nesto propustio).
Pozdrav.

Pa, posto imas samo dva zvucnika, probaj da u Advanced Auidio properties stavis opciju "Desktop stereo speakers", posto ti sada verovatno stoji opcija "5.1 surround sound speakers"
Meni je to pomoglo da me cuju preko mikrofona.

Nope, to vec stoji. Ocito da je problem do KX-a ali ne mogu da shvatim gde tacno.

Pa valjda u recording delu treba da ukljucis mic a u playback je nebitno sta stoji.
Tebi definitivno stoji u recording wave/mp3 pa zato oni cuju ono sto ti slusas.
Nadam se da si me razumeo 🙂

Poslednja izmena:
Evo
Nadam se da ce ti ovako biti jasnije

Prilozi

• sblive.webp
    sblive.webp
    20 KB · Pregleda: 117
Takvo setovanje ne postoji u KX drajverima (pa ni u klasicnom windowsovom prozoru za podesavanje zvuka). U recording u KX panelu je mikrofon ukljucen i pojacan do maksimuma.

Znaci back to Creative 🙁

Za neke softnjare u komunikacii pomaze (bez toga nece da rade) kad se odradi Test Hardware u Voice opciji od Sounds and Audio devices. S druge strane, ako niste pro muzicari - cemu Kx

Sem sto daje primetno bolji zvuk? 🙂 Vratio sam se na creative drajvere i sada radi ok.

I kod mene isti problem, ali mislim da je to do podeshavanja... Nikako da sednem da reshim zagonetku... Znam samo da je mic prestao da mi radi od kad sam promenio skin od kx driver utility-a... Pre toga mi isto nije radilo pa sam skontao kako da se podesi da bi radilo... Ima fora sa AC97...- to treba da bude upaljeno... I mic boost probash i otkacheno i iskljucheno pa koje radi...

Sa KX drajverima meni ne radi ni msn ni Yahoo messinger, jednostavno i kada stavim MIC u AC3 on se cuje na zvucnicima, moze da se snimi nekim sound recorderom ali messinger i slicni programi jednostavno ne prepoznaju da je mikrofon u funkciji. Definitivni neki bug.

KX koristim iskljucivo zbog toga sto u pojedinim igrama npr. toca2, cmr, r.b. rally imam distorziju zvuka motora dok je sve ostalo ok.

Mala ispravka, neznam u cemu je fora ali uspeo sam da u msn-u dobijem da mikrofon radi.

Dakle, Kx mixer > AC97 i tu se ukljuci mikrofon i boost a mora i da se u padajucem meniju pod AC97 stavi MIC, a evo i slike:

Prilozi

• KX - mikrofon.webp
    KX - mikrofon.webp
    33.4 KB · Pregleda: 80
Eto.... Shta sam ja reko...? 🙂
Samo ni meni nije najjasnije shto bash tako mora... I shta mu je ac97...

:d :d :d

ista stvar i mene ubi kod Kx drajvera, ako im zanemarimo što ne konstatuju openAL u Q4, pa zadnji zvučnici ne rade, a i ostale EAX igre malo čudno šljakaju, ali šljakaju, nije da nema surrounda.

Totalni je smor, pogotovo ako se ima TV kartica, mora ručno da se ide na AC97 i tamo bira jedan jedini analogni ulaz. Elem, sličan problem postoji na nekim creative drajverima, ali ove poslednje koje sam imao bez problema su gutali sve.

BTW, Kx je meni krucijalan po pitanju 5.1 -> 4.0 konverzije, jerbo imam onaj naj naj stariji Live!, a nešto ga se ne bih rešio. Plus ekvilajzer na prednje, a bass/treble na zadnje zvučnike, i to mu nabaci boju ko bombona.

Za DVD/DIVX(AC3) su totalni mrak, pokopali su creative po svim aspektima.

Vuk je napisao(la):
Mala ispravka, neznam u cemu je fora ali uspeo sam da u msn-u dobijem da mikrofon radi.

Dakle, Kx mixer > AC97 i tu se ukljuci mikrofon i boost a mora i da se u padajucem meniju pod AC97 stavi MIC, a evo i slike:

Jok, a fora ne radi na Skype-u.

Nazad
Vrh Dno