Šta je novo?

totalni *****...windowsi i wma format

Troublemaker

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
645
Moja oprema  
Monitor
ASUS ProArt PA278CGV
Miš & tastatura
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse & Logitech MX Keys Mini
Laptop
Lenovo ThinkBook 15 Gen 2
Tablet
Lenovo Yoga Pad Pro (Yoga Tab 13)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy Z Fold 5
Pametni uređaji
Mi Air Purifier 3H
Steam
https://steamcommunity.com/id/acabre
Pristup internetu
  1. Optički internet
grebujem ti ja tako neke pesme u windowsu xp u windows media plejeru u wma format..........i to je sviralo i sviralo nekoliko dana,ali onda se komp povezao na net i od tad pesme nece da pokrene ni jedan program u winu xpu a u properties pesme se pojavljuje ovaj attachovani prozor
e sad windows me pusta pesme bez problema

mogu li nekako da nateram jebeni win xp da ponovo pushta pesme poshto je to ochigledno do njega

Troublemaker je napisao(la):
grebujem ti ja tako neke pesme u windowsu xp u windows media plejeru u wma format..........i to je sviralo i sviralo nekoliko dana,ali onda se komp povezao na net i od tad pesme nece da pokrene ni jedan program u winu xpu a u properties pesme se pojavljuje ovaj attachovani prozor
e sad windows me pusta pesme bez problema

mogu li nekako da nateram jebeni win xp da ponovo pushta pesme poshto je to ochigledno do njega
Bice da je do media player-a.
ps
nema potrebe da psujes...

nece ni jedan program u win xpu da pusta te pesme,ni winamp
jeste li uopste pogledali slichicu koju sam okachio...to je properties pesme sa novom stavkom licence

Nisam sasvim siguran da ce ti to resiti postojeci problem, ali za ubuduce kad budes grebovao pesme u Windows Media Player-u onda u njemu, u Tools>Options>Copy Music razchekiraj opciju "Protect content"

U slucaju da je muzika kopirana sa ukljucenom ovom opcijom, i onda npr. reinstaliras sistem, vise neces imati sanse da pustis muziku, osim ukoliko nisi sacuvao/backup-ovao fajlove koji sadrze licencu. U Tools>Licence Management se nalazi opcija koja backup-uje postojece licence. U svakom slucaju mislim da je sigurna varijanta da protect content bude dechekiran.

Sto se winampa tice on moze da pusta wma ali je verovatno potrebno da ti wma ekstenzija bude chekirana u njegovim preferences.

...ili da se ti manes tog wma formata i sve lepo prebacis u mp3...

kUdtiHaEX je napisao(la):
...ili da se ti manes tog wma formata i sve lepo prebacis u mp3...

Sto bi to radio pobogu kada je wma ionako bolji od mp3, jedino da ih kompresuje u aac/mp4, Mp3 je ipak vreme vec pregazilo.

Zasto lepo ne koristis AudioGrabber cheers

DusaN je napisao(la):
Sto bi to radio pobogu kada je wma ionako bolji od mp3, jedino da ih kompresuje u aac/mp4, Mp3 je ipak vreme vec pregazilo.
Ako ti nije tesko da objasnis ovo malo veruj mi da prvi put cujem za to🙁
mp4 gde sta kako na koji nacin koji programi itd.........😉

Kokos je napisao(la):
Ako ti nije tesko da objasnis ovo malo veruj mi da prvi put cujem za to🙁
mp4 gde sta kako na koji nacin koji programi itd.........😉

Ima jedan thread na tu temu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=20467
samo ti treba nero 5.5.10.0, u njemu ima trial verzija, skines crak i uzivas. A mozed i da nadjes nedge psytel aac encoder, to ti je to isto, samo ovaj radi iz komandne linije (ima i neki gui da se skine) i iz vremena je dok ga ahead nije kupio.

Troublemaker je napisao(la):
nece ni jedan program u win xpu da pusta te pesme,ni winamp
jeste li uopste pogledali slichicu koju sam okachio...to je properties pesme sa novom stavkom licence
Problem je kao sto DS rece sa licencom ctp;
E sad, ti bi kao trebalo da se zakacis na net, pa da sa net-a skines licencu za slusanje, rezanje... (zavisi od same licence sta ce ti sve dozvoliti), a kako ti to nemas.... Tesko.
Za ubuduce poslusaj savete koje su ti ljudi dali, pa koristi ili neki drugi format ili neki drugi program 🙁
Inace, to sa licencama je M$ uveo u WMP (9, a mislim da je i u 8-ici odradjeno na isti fazon) da bi se dodatno zastitila muzicka industrija :cuss:
Novi WMA je bolji, ali ima i tu :hump: zastitu :whip

ma :hump: ih licenca

ZoNi je napisao(la):
mp4? wma? a sta ako hoces da prebacis pesme na neki hardverski (malo stariji) player? ma, ipak je mp3 standard (samo grebujes pomocu CDex-a i Lame-a u 160kbs i NO PROBLEMO!)

wma vecina pa i starijih playera moze da pusta, a mp4 za sada nijedan, dok ne izbace novi firmware, verovatno kada plate licencu svabama iz fraunhofera.
Inace, ako kompresujes za player bolje da koristis 128kbs ili 96kbs, vise ce stati, a razlike se ionako skoro nece ni primecivati ako slusas na ulici, autobusu...

Nazad
Vrh Dno