Šta je novo?

totalni pochetnik A500

stevans

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
320
Kao shto naslov kaze,totalni sam pochetnik kod ove (prijateljice) a nebih hteo da je razocharam.Te vas molim da me uputite u njene charolije :)

hm, pa nema tu puno da se uci, barem sto se igrica tice (pretpostavljam da je za to koristis).
samo ubacis disketu i vozi..

e da, resetujes sa ctrl+a+a

Uh izgleda da mi neradi disk drajv... :(
Trazio sam po netu ochi mi ispadoshe (kako da prepravim fdd od pc-a za amigu) znam da sam negde chitao da moze da se odradi ali nemam srece da nadjem pa to ti je...
bilo ko heeeeeeeellllllpppp
a da i treba mi ona wb disketa...

Floppy resenje: http://pitsch.de/stuff/amiga/floppy.htm
Ja sam prepravio uspesno dva komada ali nezgodno je da se ugrade unutra. Na original flopiju hoce da prestane da radi prekidac koji dektktuje da li je disketa unutra, kod mene je to bio glavni izvor svih problema.

Extra sad samo da ga odradim pa idemo dalje chim budem imao makar 2h slobodnog vremena....

es una chica muy linda, esta amiga tuya

cestitke!

Ma daj sad hocesh da me nagovorish da kupim isto to shto i ti pa ce biti manja cena:D
Ili cesh ti da zaradish koju kintu :p
Shalim se naravno :)
Palo mi je na pamet i to ali moze da se preradi fdd od pc-a tako da josh uvek nemam potrebe za tim(marty mi daje jedan fdd),ali nekazem da necu uzeti tako neshto kada nauchim da radim na amigi ako mi neko objasni osnovno......

mozes da probas sa ovom mojom modifikacijom kabla:
http://www.amiga.org/gallery/index.php?n=2181
radi dobro na gomili Amigi koje imam.

ako to iskombinujes sa onim 'brazilskim' resenjem RDY signala, onda ti ne treba ni dioda, dovoljno je tih par zica na kablu ispomerati. (valjda)

Pazi kada nemogu da verujem namestili smo flopy,ali sad neradi mish....
tako da .........

pa kako ne radi? jel nece ni da mrdne? mozda je nesto banalno kao kabl u pitanju.
jel radi dzojstik u portu od misa (probaj sa nekom igrom za dva igraca)

Rasklopio sam misha i tu je neshto budzeno ,prelemljavano koliko vidim(mikro konektori su lepljeni izolirkom da nebi ispadali).Josh uvek neznam da prebacim igricu sa pc na amigu ali skontacu nekako ...
Koliko sam gledao na netu za amigu i atari pasuju isti mishevi ???
bilo bi dobro kada bi mogao da nadzem sliku otvorenog misha za amigu pa da uporedim ovaj moj sa originalom pa da proverim shta to nije u redu ,ako ima neko neka postavi ...

Rasklopio sam misha i tu je neshto budzeno ,prelemljavano koliko vidim(mikro konektori su lepljeni izolirkom da nebi ispadali).Josh uvek neznam da prebacim igricu sa pc na amigu ali skontacu nekako ...
Koliko sam gledao na netu za amigu i atari pasuju isti mishevi ???
bilo bi dobro kada bi mogao da nadzem sliku otvorenog misha za amigu pa da uporedim ovaj moj sa originalom pa da proverim shta to nije u redu ,ako ima neko neka postavi ...

Misevi za atari i amigu su skoro pa isti, samo treba da obrnes dve zice.

Dobro kako da kopiram igricu sa pc-a na amigu ....
imam 1mb rama na amigi ako to neshto znachi...
koristio sam hombre disketu na amigi ali kako mi napuni ram dalje neide...

Najzad sam uspeo da preko hombre-a nasnimim flopy iz .zip fajla na .adf .
I sad nasnimani flopy mi prijavljuje read/write error ,pa vas molim da mi objasnite shta to znachi???

Najzad :)
Probao josh neke igrice da uradim preko hombre-a,i rade :)
A sada glupo pitanje kako da startujem igrice tj. kako da prekinem intro da bi igrica krenula,i u koji port da prikljuchim dzojstik,dali da ga prikljuchim pre nego shto upalim amigu ili moze i za vreme rada??
Dali neke igrice traze misha da bi se igrale??(josh nisam popravio misheve) ;(

intro prekidas obicno levim dugmetom misa (koji je skoro uvek u prvom portu, tj onom blize otvoru flopija)
ili pucanjem na dzojstiku ( u drugom portu, jelte) ili nekad sa esc na tastaturi. dzojstik mozes da prikljucis kad god oces jer ne 'vuce' nikakvu struju (sem u nekim fensi varijantama tipa autofire, slowmotion) a mislim da isto vazi i za misa mada on koristi napajanje (nikad nisam imao problema a nonstop prikljucivao u toku rada)

da, neke igrice traze misa.. bar to bi trebalo da vec znas.

Poslednja izmena:
Ahm,popravijo misha :)
Hvala marty :wave:
Sad pitanje za orange47: koliko sam skontao ti si igrice i programe prebacivao preko kabela ....
dali mozesh da odmah snimish to shto si prebacio na disketu?
@kovacm :koliko je koshtao HxC Floppy Drive Emulator i koliko si chekao da to stigne??

@steva

ne znam tacno na sta mislis.
kad sam imao samo Amigu bez hard diska, koristio sam undms i pc2amiga
da bih direktno otpakivao na disketu. mozes i da delis igrice na delove, pa tako prebacujes. verovatno danas ima raznih novih programa za to.

videh na yt-u SCSI kontroler,I sad me zanima da li je moguce u potpunosti se osloboditi flopija-direktno butovati sistem sa harda na A500?

U sustini WB mozes butovati s bilo kog harda ako kickstart vidi taj hard i kontroler kao bootabilan uredjaj.Fabricki kontroleri obicno dolaze s svojim romovima pa premoscavaju orginalni amigin i onda mogu da butuju s hdd nebitno koji tip diska je dal neki scsi,ide ili prastari mfm i rll diskovi.
Imas danas iovih projekata za ide hardove i cf kartice i cdrom jedinice npr na EAB forumu.Ukratko vecina tih free varijanti za izradu oponasaju ide device iz amige 600 i 1200 ,rade i slicnim brzinama i relativno lako se pechuje rom (odnosno kickstart) da bi se bootovao workbench s hdd .
Da skratim . Mozes se osloboditi butovanja s diskete ali se treba petljati po rom memoriji.Za ovakvo nesto je mozda najbolje imati flesh memoriju na mestu amiginog rom cipa - inace i toga ima na EAB-u cak mi se cini da je odradjeno i flesovanje memorije iz WB-a.....

Bilo bi lepo dati i neki link ako nije problem da i ja to vidim....
Inache uchitam igricu startujem i ona blokira,shta moze biti???

Evo na primer nabrzinu :
http://eab.abime.net/showthread.php?t=53385
http://eab.abime.net/showthread.php?t=36596

gde je drugi link posebno interesantan i svakojakih stvari se pojavljuje kroz temu i ima svacega za videti.
Jednostavno za nesto vise se stvarno mora pregledati EAB forum i ima svacega za amigu.Na istom mestu mozete videti i pojedine amiga modove . Za amigu vezano EAB,amiga org ,aminet i jos pokoji sajt su gotovo nezaobilazni po pitanju kolicine korisnih informacija.

Nazad
Vrh Dno