Šta je novo?

TotalNet

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Poštovani korisnici, TotalTV svojim najvernijim korisnicima omogućava pristup ADSL-u sa cenama koje su i do 20% NIŽE u odnosu na ponudu na domaćem tržištu.

Pogledajte aktuelni cenovnik, i opšte uslove o korišćenju TotalNET usluge.

Za dodatne informacije pozovite korisnički servis na telefon 011.333.27.27.

http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=626

Tek sada videh ovo na jednom forumu :smoke:

to je SBBov adsl? Cene su inače prilično OK, u odnosu na druge adsl provajdere...

Aj da ne otvaram drugu temu. Razmisljam da predjem sa IKOM-a na Total-TV . Da li se to isplati? Ima li ko iskustva u poredjenju ova dva "provajdera" Kada bi presao mozda i razmislim o njihovom netu .

Sa ovim zakupom su najskuplji... Na sbb-u je 1024/128 1390, a kazu da su 20% jeftiniji :D

Aj da ne otvaram drugu temu. Razmisljam da predjem sa IKOM-a na Total-TV . Da li se to isplati? Ima li ko iskustva u poredjenju ova dva "provajdera" Kada bi presao mozda i razmislim o njihovom netu .

Ako ti ne treba dinamicka IP adresa, po meni se za sada ne isplati prelazak sa IKOM-a na adsl. Kod ikoma kao sto verovatno i sam znas za 2200 dinara dobijas 512/256 + tv + pay tv. Na adsl-u za 1400 din dobijas 512/64 (kad platis kablovsku tv kod nekog provajdera cene dodju otprilike na isto, tj ikom je oko 200 din skuplji ali za tih 200 din imas pay tv kanale).
Imao sam priliku da koristim i IKOM i adsl, i upload od 64 je po meni veci nedostatak od nepostojanja dinamicke ip adrese za prosecnog korisnika.

Izgleda su promenili. Ja sam pre godinu dana uzeo 512/256 i dobio sam i dekoder za pay tv. Moguce da su skoro to promenili, posto je u prolece i drug uzeo 512 paket i dobio dekoder.

Da po novom se pay kanali dobijaju tek od 768/384 i 2800 dinara.
Inace moje iskustvo sa ikomom je pozitivno , download je 55-60k konstantan, upload oko 30k za 512/256 link.
Da li neko zna da li im je u planu da pojacaju brzine u paketima?

Obratite pažnju na POGODNOST "cijena zakupa porta" :banana: znači da to ipak nisu te cijene.

Isto kao low cost avio kompanije, najjeftiniji a kad se sve sabere najskuplji :banana:

Nije tesko nazvati pa proveriti u vezi zakupa porta. Informacija koja je dobijena je da se ne naplacuje zakup porta i da je to reseno sa njihove strane, znaci samo se placa pretplata na Adsl za koji se paket odlucite.

Ja koliko vidim nije losa ponuda, cena u odnosu na druge provajdere je znatno niza, vredi ovo testirati i probati.

Da po novom se pay kanali dobijaju tek od 768/384 i 2800 dinara.
Inace moje iskustvo sa ikomom je pozitivno , download je 55-60k konstantan, upload oko 30k za 512/256 link.
Da li neko zna da li im je u planu da pojacaju brzine u paketima?

OT:

Izgleda da su poceli i za 512/256 paket poceli da daju paytv, ja dobih pre nedelju dana :) Jedino sto mi uopste nije interesantan :)

Jel probao neko total net?

Procedura je sledeca: prijavite se, oni vam posalju aneks ugovora postom, vi ga popunite, potpisete i posaljete nazad. Potom vam oni posalju opremu, opet valjda postom, instalirate i to je to.
E sad, meni je stigao aneks ugovora i posto sam na eunetu potreban mi je migracioni kod. I ladno mi lik ovde u cacku u eunetu kaze da cim dobijem migracioni kod oni odmah gase tj. zavrcu slavinu, prethodno moram i opremu da vratim:trust: iako sam vec platio do kraja decembra.

Meni nikako ne odgovara da budem bez neta 15-ak dana, pa ako moze neko ko je upucen da mi odgovori jel oni mogu ovako da urade ili sto je meni logicnije, eunet mora da mi pruza uslugu do prebacivanja na sbb, odnosno dok sbb ne prebaci port na njihovu infrastrukturu?

Procedura je sledeca: prijavite se, oni vam posalju aneks ugovora postom, vi ga popunite, potpisete i posaljete nazad. Potom vam oni posalju opremu, opet valjda postom, instalirate i to je to.
E sad, meni je stigao aneks ugovora i posto sam na eunetu potreban mi je migracioni kod. I ladno mi lik ovde u cacku u eunetu kaze da cim dobijem migracioni kod oni odmah gase tj. zavrcu slavinu, prethodno moram i opremu da vratim:trust: iako sam vec platio do kraja decembra.

Meni nikako ne odgovara da budem bez neta 15-ak dana, pa ako moze neko ko je upucen da mi odgovori jel oni mogu ovako da urade ili sto je meni logicnije, eunet mora da mi pruza uslugu do prebacivanja na sbb, odnosno dok sbb ne prebaci port na njihovu infrastrukturu?
druže, ne brini zbog toga, sbb nema nikakvu vezu sa telekomovim portovima, migracionim kodom, itd. Znači, trošiš uplaćeno do kraja meseca bez problema, kad ti uvedu sbb odjaviš se sa euneta, jer te 2 stvari nisu povezane...

druže, ne brini zbog toga, sbb nema nikakvu vezu sa telekomovim portovima, migracionim kodom, itd. Znači, trošiš uplaćeno do kraja meseca bez problema, kad ti uvedu sbb odjaviš se sa euneta, jer te 2 stvari nisu povezane...

Kako nisu povezane kad on prica o total netu koji je ustvari sbb-ov adsl sto znaci da ima veze sa portovima.

Pa u sustini kada se pogleda i jesu jeftiniji jer za ove pare moze da se dobije kod telekoma adsl start od 256kbs.Verat nije nesto skuplji od njih ali cak i ako se placa onaj zakup porta od 700 din za najmanji paket opet na par meseci jesu jeftiniji ali se to svodi na nijanse a postavlja se pitanje kvaliteta protoka,ogranicavanja portova i sl.

Evo ja cu da probam i javicu vam utiske o kvaliteta protoka, ogranicavanja portova i sl. Dakle u pitanju je sbb-ov adsl, nesto je jevtiniji od konkurencije i meni odgovara zbog jos nekih drugih stvari ali to nije bitno za ovaj tred.
Vise informacija TotalNET

Mene trenutno interesuje da mi neko odgovori: da li je normalno da kad uzmem migracioni kod, provajder automatski gasi meni net bez obzira sto je placeno do kraja meseca i bez obzira sto cu biti prebacen tek za 10-15 dana na sbb???

Poslednja izmena:
Evo ja cu da probam i javicu vam utiske o kvaliteta protoka, ogranicavanja portova i sl. Dakle u pitanju je sbb-ov adsl, nesto je jevtiniji od konkurencije i meni odgovara zbog jos nekih drugih stvari ali to nije bitno za ovaj tred.
Vise informacija TotalNET

Mene trenutno interesuje da mi neko odgovori: da li je normalno da kad uzmem migracioni kod, provajder automatski gasi meni net bez obzira sto je placeno do kraja meseca i bez obzira sto cu biti prebacen tek za 10-15 dana na sbb???

Ja sam pre dve nedelje prešao sa Beocity-ja na Telekom, dobio sam MIK, i ukinuli su mi nalog tek sutradan od početka korišćenja Telekomovog adsl-a.

Ja sam pre dve nedelje prešao sa Beocity-ja na Telekom, dobio sam MIK, i ukinuli su mi nalog tek sutradan od početka korišćenja Telekomovog adsl-a.

Pa to je i meni logicno da tako treba, da mi ukinu nalog kad migracioni kod iskoriste ovi iz sbb da me prebace kod njih a ne odmah cim dobijem taj kod kako mi rece ovaj danas u eunetu. I jos pride da im ponesem i opremu odma':wall:

Znaci samo da mi ovo^ jos neko potvrdi, jer danas nisam bio siguran, pa da odem u ponedeljak da im se "NACESTITAM NOVE GODINE":mad:

@milosn, hvala za info

Ma idi bre odma' cestitaj i sledeću, meni je i oprema ostala ... činjenica, neki jadni prastari asus modem, ali ipak :)

Ja sam korisnik TotalNET-a i ovo i pišem sa tim pristupom i nemam nikakvih problema evo već 2 meseca otkako ga koristim. Puna ADSL brzina, bez ograničenja. ADSL ruter ti pošalju poštom predinstaliran i samo treba da povežeš kablove, DHCP na LAN-u je uključen.
Plaćaš svoj trošak od 1179 din (startni paket 768) na računu sa cenom TotalTV paketa i to je sigurno najjeftiniji Flat ADSL paket ove brzine u Srbiji. Jedini osnov da bi tu cenu imao je da imaš aktivan TotalTV paket i servis ti traje dok je taj uslov ispunjen.
Za one koji TotalTV već koriste to je super rešenje i dodatna prednost je to što ADSL tel. broj ne mora da bude na toj adresi gde si prijavio TotalTV (naprimer vikednica ili neka neurbana lokacija) već može da bude bilo gde drugde gde ti treba i gde ima ADSL uslova. Teoretski može i tvoj drugar/komšija... bitno je ko plaća račun, tačnije vlasnik TotalTV usluge ! Tretirajte ovaj (TotalTV/Net) servis kao SBB Mix na kablovskoj pa zato i jeftinija ponuda. Samostalno TotalNET bez TV-a ne može da se dobije.

MIK kod je smislila Telekom veleprodaja da bi regulisao prelaske korisnika između ISP-ova bez prekida servisa i gubljenja postojećeg porta. ISP koji gubi korisnika može samo da se ljuti ali je dužan da izda MIK na tvoj zahtev. Telekom veleprodaja realizuje takav zahtev za promenu uz taj MIK tako što samo prebaci logički VPN link sa jednog na drugog providera bez diranja u razdelnik i žice. Dakle ne možeš da ostaneš bez porta i servisa osim ako pre toga nisi dobio opremu kući od novog operatera i ti sam nisi promenio rutere ili parametre veze. Poštio si Eunetu platio unapred nemože da ter isključi pre tog datuma i jedini problem svakog ISP-a u tim prelascima kada mu korisnik odlazi jeste naplata preostalog računa.

Za one koji su komentarisali "cjenu zakupa porta" u opštim uslovima za TotalNET stoji lepo informacija da se ta cena od 700din naplaćuje tek kada korisnik ne plati svoj račun za prethodni mesec u predviđeno vreme pa mu se po tom osnovu isključi servis (i TV i NET) ali ga tertete i za sledeći mesec sa ovom cenom dok traje proces naplate duga. Očigledno ne naplaćuju svoje troškove Internet-a ali trošak prema Telekomu neće da sponzorišu neurednom platiši ! Dakle nema mesta zlobnim komentarima.

MIK kod je smislila Telekom veleprodaja da bi regulisao prelaske korisnika između ISP-ova bez prekida servisa i gubljenja postojećeg porta. ISP koji gubi korisnika može samo da se ljuti ali je dužan da izda MIK na tvoj zahtev. Telekom veleprodaja realizuje takav zahtev za promenu uz taj MIK tako što samo prebaci logički VPN link sa jednog na drugog providera bez diranja u razdelnik i žice. Dakle ne možeš da ostaneš bez porta i servisa osim ako pre toga nisi dobio opremu kući od novog operatera i ti sam nisi promenio rutere ili parametre veze. Poštio si Eunetu platio unapred nemože da ter isključi pre tog datuma i jedini problem svakog ISP-a u tim prelascima kada mu korisnik odlazi jeste naplata preostalog računa.

Hvala na pojasnjenju:wave:

Pa to je i meni logicno da tako treba, da mi ukinu nalog kad migracioni kod iskoriste ovi iz sbb da me prebace kod njih a ne odmah cim dobijem taj kod kako mi rece ovaj danas u eunetu. I jos pride da im ponesem i opremu odma':wall:

Znaci samo da mi ovo^ jos neko potvrdi, jer danas nisam bio siguran, pa da odem u ponedeljak da im se "NACESTITAM NOVE GODINE":mad:

@milosn, hvala za info

Ti mozes da dobijes mik a da ga ne iskoristis. Ako si platio do kraja meseca trazi da koristis isto toliko. Ako ne, imas kopije racuna pa pripreti malo sa inspekcijom.

Evo vec 2 meseca koristim TotalNet i prezadovoljan sam. Sve je, naravno, vec bilo podeseno i treba samo povezati kablove. Izgleda da su mi pogresno otkucali password za mail, jer nemogu da pristupim ni njihovom webmail-u i outlook izbacuje gresku da je lozinka odbijena. Mrzelo me da ih zovem jer ionako koristim samo hotmail nalog.
Za 1179 dinara sa pdv-om (TotalADSL 1024/128) dobijate punu adsl brzinu bez ogranicenja. Ovo je "slikano" juce, dobro seed-ovan torent:)

totalnetsbb2.jpg

speedtest_1.jpg

Speedtest je pokazivao ovu brzinu iako su torenti i pre i posle toga isli u fulu.
Ping je konstantan, nisam video da je bio gori od ovog.

Ko nema mogucnosti za kablovsku, kao i ja koji zivim van grada, ovo je stvarno odlicno resenje. Naravno uslov je da imate totaltv ili znate/imate nekog ko ima, kao sto je nino naveo u postu iznad.

pozz

Mene interesuje kakav se modem dobije i da li na njemu postoji vajrles i posto sam korisnik total tv,da li treba nesto da se doplati da postanem korisnik total net-a?

Poslednja izmena:
Mene interesuje kakav se modem dobije i da li na njemu postoji vajrles i posto sam korisnik total tv,da li treba nesto da se doplati da postanem korisnik total net-a?

Dobija se TP-LINK TD8817 Adsl 2/2+ Ethernet/USB Router, nema vajrles.

Ne placa se nista da postanes korisnik, potrebno je da ima adsl portova na tvojoj centrali ili ako koristis vec neki adsl da uzmes MIK prilikom raskida ugovora i sa njim odes da potpises ugovor.

Uslovi su ti da si postpaid korisnik TotalTV. Minmalno koriscenje TotalNet-a je godinu dana. Ako se ranije raskida placa se kazna od 10.000.

Vrh Dno