@ DukeLander
Gospodjinci, 4k stanovnika, 20ak km od NS...
Najgore u celoj prici je to sto mislim da NIKO od njih nema zavrsen fax, vec su otisli tamo kao sljakeri, da rade na brodovima, peru prozore, sklapaju vozila, voze autobuse i sl., nisko placeni poslovi, ali opet... Sad ih imam od Havaja do Abu Dabija.
I gledam moji decu kako odrastaju i shvatam koliko to ne lici na moje odrastanje. Ne toliko zbog telefona, kompjutera itd. Vec najvise zbog mnogo manje dece u kraju...
Mmm, najbolje lubenice sam tamo kupovao, kao i u Djurdjevu... inace sam odrastao u Beceju.
Najbolji su mi ljudi koji pricaju o necemu i prave idole a veze nemaju...
Itekako si zavisio od partijske knjizice, gde je sve mnogo teze islo ako je nisi imao... a tek ako glasno viknes nesto u kafani protiv partije, sutra su dolazili po tebe da te odvedu na informativni razgovor.
Baka i deda sa majcine strane je nisu imali. Kada je deda postao clan, dobio posao i ubrzo postao sef, pa auto nov, pa krediti i gradnja kuce. Baka nikada nije bila clan i do kraja su trpeli zbog toga tipa prozivke, etiketiranja i sl, dan danas spominje to...
Deda i baka sa oceve strane teski komunisti, deda bio udbas, baka uciteljica, deda slao nepodobne i glasne u zatvore i na goli otok i uzivali su sve moguce blagodeti i raskosa komunizma tj sve free su imali.
Fora je bila da ako si cutao i usao u partiju, odes na par sastanaka partije u godini i mogao si mirno i kao covek da zivis, nisi imao problema.
Mislim, goli otok, to je bio pravi koncetracioni logor a ne zatvor, sta ce bilo kojoj drzavi koncetracioni... bio tamo, video, poprilicno menja sliku o dobroj staroj Jugi... plus price mojih, price iz udzbenika o idealnom drustvu se brzo urusile...
Daleko od idealnog ali mnogo bolje od ovog danas, sad nemas ni za leba, nemas nista... jako podseca na Chausesku rezim pre pada...
Kako se zove igra na aparatu gde si vozio auto iz kog si mogao pucati i vijas bad guys? Stalno zaboravim...
TT over M5