Šta je novo?

TOTALNA ANARHIJA - OFFTOPIC TEMA [POLITIKA, SPORT, FLAME...]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se podsetimo i ne zaboravimo sta je Norveska podarila covecanstvu, izmedju ostalog

U Blicu rade novinari šupci
Sirotinji dao Palma ravno 20 funti ....

Sta je sa blic stripom nema ga od maja u online verziji?

Kada bi se Vladimir Putin kandidovao za predsednika Srbije, glatko bi pobedio. Mislite o tome svi vi koji ste protiv Vučića.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Ko kaze da bi smrdljivko Putin pobedio?

Ruski botovi na bljuc-u, prodane duse, ruski placeni agenti?

Mada, kako Hitler dobija 60% +, što ne bi i Putin.

Nije mi jasno ovo zaljenje na zdravstveni sistem kod nas. Pa sve je besplatno, i onda bi da imas i besplatnu zamenu pejsmekera sutra. :) Ja ne znam da li ste vi neko isli na preglede u Evropi negde? ja sam u Francuskoj. Za ocni pregled se zakazuje najkrace za pola godine unapred. Nema dovoljno ocnih lekara. Plus sto u Francuskoj moras placati sve, kao oni te refundiraju, tj tvoje osiguranje .
U Zenevi, jedan covek (doktor) o kojem sam se starao, imao je Levy Body disease . Pao u neku vrstu kome, dosla hitna pomoc, odnela ga u glavnu bolnicu, i onako na onim kolicima krevetu ostavili u hodnik sa strane, ja bio pored njega. To je bilo oko 8h ujutro, doktor je dosao u 14h da vidi sta je sa covekom. Jedan od apsurda je da je taj covek ( doktor ) o kojem sam se ja starao bio upravnik te bolnice sa 20godina.

Druga prica koja nije u vezi zdravstva.
Najbolji prijatelj je izbeglica iz Bosne, i njegov rodjeni brat iskoristio situaciju i dobio papire da ode u Kanadu ( otisao je sa suprugom ), tamo su dobili dvoje dece. On se zaposlio u nekoj firmi koja pravi grejace za sedista u automobilima. Radi od jutra do sutra ( ovo sve nakon nekoliko godina od odlaska ), rekli mu da mora da ide u Kinu jer je firma otvorila fabriku tamo, ako nece moz da se oprosti sa poslom. Naravno otisao je u Kinu. Ima dobru platu. Odputuju negde na odmor jednom godisnje, uglavnom u okolini od 200-300km. nemaju para za vise, kredi za kucu, kredit za kola, onda skolovanje 2 dece,....
Ovamo najbolji drug, brat mu radi kao dizajner , otvorio covek svoju firmu, radi za Slovenacki Petrol najvise. Ima dobru platu, zenu, dete, kucu, malo malo pa idu negde na produzeni vikend, po evropi, ili autom u okolini ( zemlje u okruzenju ), . Malo li je reci da mu je brat ljubomoran kad mu ovaj prica gde je bio.

Ni kod nas nije lose kad covek hoce da radi. Problem je taj sto mnogo njih imaju taj ajd da kazem sindrom da je u Srbiji *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* i ne moguce za ziveti, a napolju teku med i mleko.

tri iljade za gospodina !

Zasto u ovom podforumu sledece teme vise nisu stavljene pod Sticky?

AMD Radeon RX 480 tema
AMD RX Vega
AMD Radeon RX 580
AMD Radeon RX 470 tema
AMD Radeon RX 460 tema
RX 560
AMD Radeon RX 590

Pusti ti sad taj radeon nego jel si ti za Putina i kako je nase zdravstvo ?

Ne pratim Putina i ostalu kompaniju a sa zdravstvom nisam imao dodira ~15 godina.

:d

Jel to znaci da si zdrav ili se bojis da odes ? Bojis li se rezultata ?

Znaci zdrav si.

E da, pecarosi, kokicari, ves masine, sportisti... gde ste sada?
Evo pecaroša.. :p
Ima l' još koji? Neki član "Vukova sa Dunava"?
Bistro!
som1.jpgsom2.jpg
som3.jpg
som4.jpg
Inače, pravi ribolovci znaju.. ovo je za ostale, koji nisu čuli da som najbolje ide "na loptu".
:D

Ne znam za loptu, ja sam ih hvatao iz camca na rovca, nikada nisam buckao jer me nerviralo, drugar zamkama na svinjsku jetru vrlo uspesno.
Najvise sam voleo da idem na stuke i smudja, dok ih nisu skoro istrebili u Tisi, sto ribokradice, sto zagadjenja...

TT over M5

Tisa se sada dobro čuva ( bar jedan deo ).

Zadnji put sam bio 2013, uglavnom sam visio na potezu Ada-N. Becej (do brane)

TT over M5

Na kanalima u okolini Sombora, leti kad je vreme kupanja, i skakanja u vodu sa drveca, moras pazit da ne skocis nekom somu u usta :) koliko ih ima

sa zdravstvom nisam imao dodira ~15 godina.
Ја немам здравствену књижицу ~15 година тј оверио сам једне године да одем на MRI колена јер другачије није могло. После нисам продужио. Од лекова попијем неки кафетин (највише због колена и сличних комбинација) и једном у неколико месеци бруфен. Отприлике једном у пар година се прехладим па попијем који андол или аспирин.

Имам више од 15 година ... неколико пута више.

I ja tako isto, nemam zdravstvenu, jos od kako sam dao otkaz 2002. Da kucnem u drvo, nista mi ne fali. Popijem aspirin ako osetim da cu se prehladiiti, i to je sve, nista drugo od lekova. Ne nasedam na te price o holesterolu, i glupostima. Ionako tablete za holesterol izazivaju alzajmer. jedem normalno, lepo se nosim.

Opsta stvar da se kod doce ide 20 dana pred smrt. Cak su strane firme/korporacije kad dodju u ovu balkansku stradiju poceli da salju zaposlene preventivno na preglede. Pre koji mesec u apoteci ispred mene lik oko 30dina , kaze s3rem krv daj nesto, radnica u fazonu idi covece u bolnicu sta da ti dam.

South-Park-Season-13-Episode-8-6-8f4b.jpg

• Like
Reagovanja: M J
Ne nasedam na te price o holesterolu, i glupostima. Ionako tablete za holesterol izazivaju alzajmer
Нисам поменуо да ми је холестерол на доњој граници, да су и остали резултати сасвим ОК, да понекад искористим оне јавне прегледе да сазнам да ми је шећер 4. Е да, ипак понекад одем у болницу кад ми падне на памет да није лоше да избацим мало крви па свратим у завод за трансфузију. Тамо и не траже здравствену књижицу, ионако сам им на списку.
Једем масно, слано, слатко, љуто, пијем и алкохол и пиво и газирано и тако хедонистички чекам да ми дође време. Боље тако него да се стискам и мерим шта ћу да поједем. Можда и зато што сам необавештен па не знам да морам да пазим на исхрану и не једем ништа што има добар укус.

Naravno. I ja imam takav moto. Nije lako biti u koži hipohondera kojih je sve više od kako imaju internet [emoji12]

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Idite barem na sistematske preglede jednom u šest meseci ili godinu dana, mogu da vam sačuvaju život.

• Like
Reagovanja: M J
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno