Šta je novo?

Totalcmd i Ftp

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Verovatno ce vam delovato smesno, ali sada sam pokusao da se nakacim na fakultetski server preko totalcmd-a i nece. Dosad sam to radio preko SecureShell-a i sve sto on trazi je adresa servera moje korisnicko ime i sifra. U ftpconnect kod totalcmd-a ima raznih opcija koje ne znam cemu sluze, a kad ukucam gore navedene stvari, nece da se veze. Sta da radim da bih mogao da koristim totalcmd kao ftp klijent. Pozdrav

Probaj eventualno da ukljucis passive mod.

Bokaco je napisao(la):
Verovatno ce vam delovato smesno, ali sada sam pokusao da se nakacim na fakultetski server preko totalcmd-a i nece. Dosad sam to radio preko SecureShell-a i sve sto on trazi je adresa servera moje korisnicko ime i sifra. U ftpconnect kod totalcmd-a ima raznih opcija koje ne znam cemu sluze, a kad ukucam gore navedene stvari, nece da se veze. Sta da radim da bih mogao da koristim totalcmd kao ftp klijent. Pozdrav
Ako vec mozes da se konektujes preko SSH onda koristi opciju SFTP (Secure FTP over SSH). SpeedCommander tu opciju ima po defaultu u FTP connections/protocol, a za TotalCommander moras da instaliras tu extenziju.

Probaj preko FTP newconect, ukucaj adresu i skini anonimus. trebalo bi samo da te pita za user i sifru i to je to.

Prvo, baš i nisi dao mnogo informacija, tipa, koji server, koji si provajder, itd...
Drugo, radi 'vako: Ctrl+N u TCu, isključi anonymous, otkucaj ime servera i to bi trebalo da je to. Posle će te pitati za user/pass.

Preacher je napisao(la):
Ako vec mozes da se konektujes preko SSH onda koristi opciju SFTP (Secure FTP over SSH). SpeedCommander tu opciju ima po defaultu u FTP connections/protocol, a za TotalCommander moras da instaliras tu extenziju.

To Lave!
Hvala ti puno.
Pozdrav sa sve

Nazad
Vrh Dno