Šta je novo?

Total (Windows) Commander -Kako da...

• Začetnik teme Začetnik teme DS9
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Ne snalazim se bas najbolje u Windows(Total)Commander-u, a rado bih vecinu stvari radio u njemu, ali ne mogu da namestim nesto sto mi je bitno.
Naime, hocu da (kao u windows exploreru) kada recimo u dir-u postoju vise fajlova sa istim pocetnim slovom (npr, autoexec.bat, autoexec.bak, autoexec.old) i kada pritisnem na tastaturi slovo A, da se selektuje prvi fajl (ili folder) koji pocinje tim slovom, a ako (nastavim da) drzim pritisnuto slovo A, da selekcija ide od fajla do fajla koji pocinju slovom A.

Dakle, necu da mi otvara komandnu liniju, nego da mi selektuje foldere/fajlove . Moze li.

DS9 je napisao(la):
Ne snalazim se bas najbolje u Windows(Total)Commander-u, a rado bih vecinu stvari radio u njemu, ali ne mogu da namestim nesto sto mi je bitno.
Naime, hocu da (kao u windows exploreru) kada recimo u dir-u postoju vise fajlova sa istim pocetnim slovom (npr, autoexec.bat, autoexec.bak, autoexec.old) i kada pritisnem na tastaturi slovo A, da se selektuje prvi fajl (ili folder) koji pocinje tim slovom, a ako (nastavim da) drzim pritisnuto slovo A, da selekcija ide od fajla do fajla koji pocinju slovom A.

Dakle, necu da mi otvara komandnu liniju, nego da mi selektuje foldere/fajlove . Moze li.

Configuration>Options>Operation>Letter only...

DS9 je napisao(la):

Ne znam tacno za koju svrhu ti sluzi to sto zelis da postignes ali za brzo pozicioniranje na zeljeni fajl ili direktorijum u delu stabla u kome ti je TC otvoren najbolja opcija je

Configuration>Options>Operation> i tamo pod "Quick search(curent dir)"
cekiras poslednju opciju "letters with search dialog".

Iako ti je "Genghis Khan" odgovorio bas ono sto si ti pitao buduci da se, kako kazes "Ne snalazim se bas najbolje u Windows(Total)Commander-u..." mislim da bi ti ova informacija mogla biti korisna. Za razliku od predhodne opcije "Letter only" kod opcije "letters with search dialog" TC se nece pozicionirati samo na pocetno slovo od reci koju traziz vec kako ukucavas rec slovo po slovo, tako ce se pozicionirati na trazenu rec - vrlo korisno ako hoces u velikom stablu da pronadjes odredjeni fajl i da ti se kursor pozicionira na njega.

Re: Re: Total (Windows) Commander -Kako da...

Visente je napisao(la):
Za razliku od predhodne opcije "Letter only" kod opcije "letters with search dialog" TC se nece pozicionirati samo na pocetno slovo od reci koju traziz vec kako ukucavas rec slovo po slovo, tako ce se pozicionirati na trazenu rec - vrlo korisno ako hoces u velikom stablu da pronadjes odredjeni fajl i da ti se kursor pozicionira na njega.

Potpuno isto se deshava i sa opcijom letter only...Probaj...cheers

ovo je bas bilo brzo

Hvala drustvo, ultra.
To je bas ono sto mi je trebalo, sada ce se winexplorer sve redje koristiti.

&zivi bili!

Re: Re: Re: Total (Windows) Commander -Kako da...

Genghis Khan je napisao(la):
Potpuno isto se deshava i sa opcijom letter only...Probaj...cheers

Probo sam i kod mene se ne desava isto. (Total commander 5.50 od 29.10.2002). KOd opcije "letter only" kad pritisnem neko slovo, ako postoji fajl koji pocinje na to slovo on se pozicionira na njega, ako pritisnem naredno slovo od te reci on se prebaci na prvu rec koja pocinje sa tim (drugim) slovom. A i bilo bi nelogicno da postoje dve razlicite opcije za istu stvar🙂

Re: Re: Re: Re: Total (Windows) Commander -Kako da...

Visente je napisao(la):
Probo sam i kod mene se ne desava isto. (Total commander 5.50 od 29.10.2002). KOd opcije "letter only" kad pritisnem neko slovo, ako postoji fajl koji pocinje na to slovo on se pozicionira na njega, ako pritisnem naredno slovo od te reci on se prebaci na prvu rec koja pocinje sa tim (drugim) slovom. A i bilo bi nelogicno da postoje dve razlicite opcije za istu stvar🙂

Pazi razmisli imam li razloga da lazem ??? NEMAM naravno...
Kod mene kad pochnesh da kucash npr. mad > "kursor" se prebaci na madonu...Naravno sve to mora malo brze da se otkuca da bi uspelo...?
NE znam u chemu je problem kod tebe ali tako na svim commanderima sa ovom opcijom radi (kod mene od verzije (mislim) 3.x...sada i ja imam 5.50 i sve radi OK ???

Re: Re: Re: Re: Re: Total (Windows) Commander -Kako da...

Kod mene kad pochnesh da kucash npr. mad > "kursor" se prebaci na madonu...Naravno sve to mora malo brze da se otkuca da bi uspelo...?
NE znam u chemu je problem kod tebe ali tako na svim commanderima sa ovom opcijom radi (kod mene od verzije (mislim) 3.x...sada i ja imam 5.50 i sve radi OK ???

Ako si chekirao "letters with search dialogs" onda pretrazivanje radi drugacije negoli ako je chekirano "letters" only, tj. nadovezujem se, ako otkucas "mad" kursor se centrira na MADonnu a ne na recimo MARadonu

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Total (Windows) Commander -Kako da..

Aargh je napisao(la):
Ako si chekirao "letters with search dialogs" onda pretrazivanje radi drugacije negoli ako je chekirano "letters" only, tj. nadovezujem se, ako otkucas "mad" kursor se centrira na MADonnu a ne na recimo MARadonu

Pa isto tako i kod mene funkcionishe...znachi kao shto sam gore naveo :
Kucam MAD a on se prebaci na MADonu...A ne na Maradonu 😀...Znachi josh jedan primer...Kucam kr i on se prebacuje na prvi fajl koji pochinje sa KR (krava)...A kada se selektuje "letters with search dialogs" onda se otvori onaj dole mali search i fora je shto u njemu nema omashki...Znachi kada se selektuje "letter only" onda moze da dodje do greshke ako npr hocesh da kucash maradona pa promashish i napishesh maeadona...E ako nema fajla koji pochinje sa maE...on ti ne dozvoljava da kucash to E dok je to ovako moguce ali se nishta ne deshava...Mozda i nije sve bash najjasnije ali tako je i ne moze biti drugachije 😀

Re: Re: Re: Re: Re: Total (Windows) Commander -Kako da...

Nisam ni mislio da su neke lazi u pitanju. Nesto je tu cudno. A kod mene nema nikakvih problema, sve mi sljaka onako kako ocekujem i odradi mi ono sta mi treba. Dakle, ne radi se ni o nekom problemu. Nego, kao sto rekoh, nesto je tu cudno, i cini mi se da shvatam sta.

Kao sto si gore spomenuo ("......Naravno sve to mora malo brze da se otkuca da bi uspelo...") kljuc je u brzini kucanja. Ako je setovanje namesteno na "letters only" kada kucas brzo to setovanje se ne razlikuje od setovanja "letters with search dialogs". Medjutim ako kucas sporije - onda se razlikuje!ctp; To znaci da je tacno da se ta dva setovanja razlikuju ali je podjednako tacno i da se ne razlikuju - zavisi od brzine kucanja.

U tvom primeru: "...Znachi josh jedan primer...Kucam kr i on se prebacuje na prvi fajl koji pochinje sa KR (krava)..." To ce se desiti tako kako si ti opisao (u slucaju kada je setovanje "letters only") da se kod tebe bas i desava samo onda ako si "kr" otkucao brzo - a ako "kr" otkucas sporije onda se kursor nece pozicionirati na rec (bilo da je to fajl ili direktorijum) koja pocinje sa KR (krava) vec ce prvo otici na prvu rec u stablu koja pocinje sa K a zatim ce se prabaciti na prvu rec koj pocinje sa R - sto nije slucaj kod setovanja na "letters with search dialogs". Ako je to setovanje aktivno onda bilo da kucas sporo ili brzo kada otkucas KR kursor se pozicionira na prvu rec koja pocinje sa KR ( u tvom primeru - krava). Tako da ono sto je meni ovde bilo cudno bilo je zasnovano na tome da mi je bila nepoznata osobina opcije "letters only" da je relativna u odnosu na brzinu kucanja (je**te od opcije u TC dodjosmo do teorije relativnosti😛) a cini mi se da ni tebi to nije bilo sasvim jasno vec do toga dojosmo kroz ovu prepisku.cheers

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Total (Windows) Commander -Kako da..

I ja isto mislim...Meni savrsheno odgovara ovako...Ne kucam ne znam ni ja kako brzo ali je i ovako sasvim dovoljno za "letter only"...Znachi meni opcija vrshi funkciju odlichno...Bedak je bio pre 2 godine kad nisam znao za sve ovo pa ja krenem da kucam a on ode dole u command line...E ludeo sam zbog toga 😀

Nazad
Vrh Dno