Šta je novo?

Total TV + LCD ili plazma?

sijakm

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2006
Poena
319
Imam Total tv vec par godina i gledam ga na samsung slimfitu. Slika je super, ali posto dolazi vreme da se malo modernizujem, postavlja se pitanje da li uzeti lcd ili plazmu za iskljucivo gledanje tv-a preko total tv-a + gledanje divx-a preko kompa?
Znaci ne bih uopste gledao tv preko antene ili kablovske, hd filmove, dvd filmove ili igrao neki sony playstation, samo TOTAL + Divx.
Imate li ideju i sta uzeti?
Tnx!

A sad mi objasni koji su to HD kanali koji prenose tenis i koliko treba evra da izdvojim da bi to gledao.Ustvari objasni mi ukratko sta sve treba da imam od opreme i kod kog provajdera da se javim.Napomiljem da zelim da ih gledam a da prevod ide na srpskom jeziku.

Cek da pitam Pikarda sa Enterprajsa, hehe. HD i Srpski jezik - nista od toga za sada a jos manje da ima provajdera koji bi to omogucili. Sto se tice opreme HDTV + HD SAT Receiver + DD 5.1 sistem (550e + 300e (+200e) + 350e min).

Poslednja izmena:
Ma slika je sasvim OK i na SportKlubu preko Totala ako podesiš 4:3 na TV-u

Na zalost, u pravu si. Razlika u ceni uopste nije mala a nas maternji jezik nije zastupljen sa novim tehnologijama. Bejase Evrovizija u HD ali snimana a ne i emitovana kod nas.

dok,velika je grehota gledati tenis sa sport cluba na viera lcd-u veruj mi.vi ste svi ,da kazem ,pc potkovani pa mozete nabaviti sky star hd kartu jeftiniju varijantu od hd risivera.morate videti jelenu,anu i noleta na rolan garosu(eurosport hd) uskoro ce i ep u fudbalu,vimbldon,olimpijada...imam ja i totaltv i d3 ali to koriste moja deca u mojoj sobi su samo lg 37 3r lcd,kathrein i hdd od 500gb.

gde je taj eurosport hd? i da li se moze gledati bez card sharinga?

Nije meni problem engleski uopste, nego malo patriotizma nije na odmet, hehe.

U redu je to, ali s obzirom da se domaći tv program svodi na "baba gori a selo se češlja", "nezaštićeni svedok" i "turbo show parada", moraju se tražiti alternative. :p

btw kome uopšte treba komentator za sport? Retardima? Onima koji ne razumeju šta se dešava na ekranu? Zašto ne uvedu u dvoranama na utakmicama komentatore?
Isti slučaj je sa debilnim anglosaksonskim običajem da humorističke serije filuju sa smehom iz publike. Ili zamislite da u domaćoj varijanti imate nekog Dejana Ðurovića koji će vam u toku filma komentarisati šta se dešava. čekaj... to Poljaci već imaju. :d
Takođe, od "lokalizacije" koju nudi sbb mi se najradije povraća. Titlove kao da su prevodila deca iz osnovne i početnih razreda srednje škole (možda i jesu?), na nekim kanalima pogrešan code page fonta (ae oe ieoe) , tajming titlova je najčešće takav da žuri/kasni par sekundi, ili još veći specijalitet: "inverzni tajming" - kad treba da ide pauza između titlova, oni puste titl i obrnuto. Tako da jedino oni koji mogu da pročitaju 15 reči u sekundi neće primetiti ništa neobično.

Ovo jeste off ali da bi se sve skapiralo maksimalno trebas dobro znati strani jezik jer cesto ne moze lepo da se prevede. Primer u jendom filmu kada lik nudi ribu kafom i pita je: "Are you for a cup..le (couple)?" I kako sada nasi to da prevedu: "Jesi za soljicu...par kafe?" Hehehe.

Poslednja izmena:
Vala, ja volim komentatore kad gledam sport....formulu 1 nikad ne bih gled`o da nema voditelja, koji prichaju zanimljive prichice :)

Pa pricaju i na engleskom prichice :)

Jos malo off topica, ali da se nadovezem, ima na Thoru redovno formula 1 slobodno u DVB-S (moze i na obicnoj skystar2) feed u nekoj 720p rezoluciji, ne bas nesto savrseno ali drasticno bolje od SD-a.
Zove se nesto F1 Cinema (or something)

Sta mi treba od opreme da bih mogao da gledam neki HD kanal kod nas, i koje kanale bih mogao da gledam (NG HD, Eurosport HD... sta jos ???). I koliko to sve okvirno kosta...

Eno nase komsije po skoro celoj hrvatskoj u vecim gradovima EURO 2008 se emituje u FULL HD, samo treba DVB-T tuner da imas u Plazmi ili LCD-u a tuner moze i posebno da se dokupi. Emitovace se i Olimpijadu iz Kine u FULL HD 1920x1080 pa ko moze da ga uhvati moze i da gleda i to je sve FREE.
Ako je neko blize Osijeka, neka proba da gleda.

Kod nas cemo ipak jos da sacekamo malo na HD ili nam ostaje da se utakmica skine sa nekog Torrenta pa se naknadno pogleda u HD sto i nije neki char.

evo citiram:
HRT 2 HD je naziv kanala koji putem zemaljskog DVB-T odašiljača emitira utakmice s Europskog nogometnog prvenstva u HD 1080 kvaliteti slike, a u planu je i prijenos Olimpijade iz Pekinga. Sa HD signalom, LCD i Plasma TV-i konačno dišu punim plućima, a doživljaj utakmice je fenomenalan. Signal se emitira u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku a za prijem vam je potreban MPEG 4 HD digitalni DVB-T prijemnik. Jedan od rijetkih primjeraka digitalnog DVB-T prijemnika na tržištu je onaj poznatog svjetskog proizvođača - TOPFIELD 7700 HTCI te uživati u pravoj 16:9 slici punoj detalja koje do sada niste mogli vidjeti putem klasičnog DVB-T prijema. Inače, Hrvatska je jedna od prvih zemalja u Europi koja ima priliku koristiti ovu novu tehnologiju prijenosa slike i zvuka u HD kvaliteti.

Moj savet: Kupiti obican CRT tv 72 ili 85cm za obicnu digitalnu satelitsku, to je sada smesno jeftino, samo da je 100 hz i uzivaj.
Ako ne planiras da gledas HD onda je to bacanje para ili mozda covek hoce da ima veci TV od komsije :)
Inace Total TV i nema bas tako dobar kvalitet kao neki nemacki programi na satelitu ili npr Sky News ali SAMO na 28.5 istok. Ima dosta programa sa jako dobrom slikom. Dok ni jedan od tih programa ne moze da se priblizi kvalitetu zemaljske televizije, naravno ne nase vec HRT 1 HTR 2 i RTL hrvatski izuva sa kvalitetom prikaza slike na zemaljskoj TV. Oni koriste 42 bitne ad/da konvertore sto znaci milijardu boja ili vise a to samo CRT i plazma mogu da prikazu. Panasonic plazma TH-xxPY700 ima 68 milijardi boja (ne miliona).

A evo link za one koji tvrde i dalje da je LCD bolji od Plazme http://www.plasma-lcd-facts.co.uk/
U poslednje vreme cene plazma ekrana su dosta pale pa su samim time i pristupacnije za nase dzepove. Ako neko bas hoce LCD onda treba da razmislja o SONY LCD-u najnovije generacije koji nazalost kosta kao i plazma ali i slika je mnogo bolja od bilo kod drugog LCD-a koji se kod nas i u okolini moze nabaviti. Nec takodje ali bolji modeli nema kod nas da se kupe.

Poslednja izmena:
Kako ste ponekad smesni sa ovim " bolje kupite CRT TV " Brate pa kupi ga ti ... ,)

Juce slucajno pogledam onaj " napljuvani " CRYPTON i slika je sa " kablovske " odlicna ... mislim odredjene " picajzle " ce mu naci manu ... ali covece dobijes vecu sliku, mogucnost HD + pc upotreba ...

i sad se neko nadje pametan da kaze ... kupi crt ... :mad:

Kako ste ponekad smesni sa ovim " bolje kupite CRT TV " Brate pa kupi ga ti ... ,)

Juce slucajno pogledam onaj " napljuvani " CRYPTON i slika je sa " kablovske " odlicna ... mislim odredjene " picajzle " ce mu naci manu ... ali covece dobijes vecu sliku, mogucnost HD + pc upotreba ...

i sad se neko nadje pametan da kaze ... kupi crt ... :mad:

Ali lepo je covek rekao da mu ne treba za HD niti za PC
SAMO DivX i Total TV...za to mu ne treba ni LCD ni Plazma... bacanje para + losa slika Total TV-a na tolkom ekranu..
Pogledaj kako izgleda Pink na 42"" plazmi ili LCD-u da ne pricamo o 50" katastrofa...

Poslednja izmena:

i sad se neko nadje pametan da kaze ... kupi crt ...
Pa svi mi imamo razlicite standarde. Zavisi sta ti podrazumevas pod "odlicnim". Ocigledno da su ti standardi poprilicno niski cim kazes da na cryptonu slika sa kablovske izgleda odlicno. Ja npr. imam drugacije standarde. Drugar je pre neki dan kupio 40" Sony Bravia LCD, HD ready i gledali smo obicnu satelitsku (digitv i total tv, a i ostale sat kanale, ne HD). Samo sto nisam povratio koliko je slika losa. Na mom 72cm JVC crt tv-u izgleda barem za 3 klase bolje. Znaci slika na lcd-u gledana sa obicnog SD izvora NIJE bolja od crt-a. Cak naprotiv.

EDIT: A nesto i ne vidim svrhu kupovanja hd ready tv-a. Niti imas crt da gledas sd kanale, niti imas full hd tv da gledas HD kanale ko covek. Po meni, nemas nista.

Poslednja izmena:
Kada ce ljudi shvatiti da FullHD se isplati samo kao si mnogo blizu, znaci sednes koa ispred monitora ili uzmes ogroman ekran tipa 50" na 1.5m pa vidis 2MPix sliku, inace dzaba ti i da je UltraHd kada oko nije kadra da razazna detalje. Zato i recimo 37PV80 sa 1024x720 na 2-2.5m uopste nema mana.

Kada ce ljudi shvatiti da FullHD se isplati samo kao si mnogo blizu, znaci sednes koa ispred monitora ili uzmes ogroman ekran tipa 50" na 1.5m pa vidis 2MPix sliku, inace dzaba ti i da je UltraHd kada oko nije kadra da razazna detalje. Zato i recimo 37PV80 sa 1024x720 na 2-2.5m uopste nema mana.
Zasto bih zaboga gledao 50" tv sa 1,5 metar?!?!?

Zato sto je to jedini nacin da ljudsko oko vidi sve detalje FullHD slike. Udaljivsi se stapaju se pixeli i smanjuje se razlika izmedju 1080p i 720p slike a jos vise gubi se razlika i izmedju HD i DVD. Ne kazem ja da covek mora da sedi na 1m od 1m dijagonale tv ali to je nuzno da bi se uvideo kvalitet slike od 2MPix. Postoje razni sajtovi koji proracunavaju udaljenost od tv a svako moze da izabere svoje.

Poslednja izmena:
Nisam na to mislio. Jedna stvar je 720p materijal na 720p tv, druga stvar je 1080p materijal na 720p tv. Tu 720p vise nije 720p, nego solidno loshiji...

A ti stvarno verujes da ces recimo na 2.5m tv 37" praviti razliku izmedju 720p i 1080p? SD je druga prica.

Bas tako, ako imas 42" Full HD i pustis neki film koji je Full HD nema sanse da sa dalje od 2.5m vidis te detalje a 42" ti je 106 cm dijagonala. Znaci 42" lepo sa max 2-2.5m se gleda, 3m max!

edit: A ako se gleda kablovska na FULL hd TV-u onda bez sto dalje iz sobe ako je moguce da bi slika bila kako tako dobra. Ove kazem zato jer sve dok neko ne vidi kako FULL hd slika izgleda kablovska i digitalna sat ce biti super....

Poslednja izmena:
preko 100 izlozenih LCD-a i Plazmi.[/QUOTE]

Daj molim te posto si na izvoru, reci za 2.8m da nije veliki ekran od 42 inca.
I ajde neki savet za istu velicinu tv, gledanje Kablovske i dvd. Moj izbor je
Panasonic 42PV80 Samsung 42 Q 91H Toshiba 40XF351Pg LG PT81
Neko tvoje misljenje ukraatko

ja imam toshibu i ljudi uopšte nisu debeli jer ne moraš da staviš na wide, već na panorama opciju ili superlive1 kako se zove na toshibi. tv izduži sliku na ivicama i to se uopšte ni ne primećuje a sve ostalo izgleda kao najnormalniji wide program. kupovina lcd tv-a da bi se program gledao na 4:3 je bacanje novca ili neiskorićavanje televizora.
ja sam imao 72cm samsung pre ovog, i ovaj tv sad mi delije puno veći od samsunga, a gledam sa 3 metra min. (*** nisam baš merio).

Vrh Dno