Šta je novo?

Total TV + LCD ili plazma?

sijakm

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2006
Poena
319
Imam Total tv vec par godina i gledam ga na samsung slimfitu. Slika je super, ali posto dolazi vreme da se malo modernizujem, postavlja se pitanje da li uzeti lcd ili plazmu za iskljucivo gledanje tv-a preko total tv-a + gledanje divx-a preko kompa?
Znaci ne bih uopste gledao tv preko antene ili kablovske, hd filmove, dvd filmove ili igrao neki sony playstation, samo TOTAL + Divx.
Imate li ideju i sta uzeti?
Tnx!

Reci koju kintu bi dao za tv i koliko si udaljen od tv tj do koje dijagonale istog bi isao. Plazma ipak bolje radi sa SD slikom a na TotalTV ipak nema HD kanala.

Pa trenutno mi stoji 29" crt televizor na 2.5 - 3m i ta velicina mi na tu razdaljinu odgovara. Nemam neku odredjenu kintu, sigurno necu zaliti koju hiljadarku vise posto zelim da kupim tv da budem miran par godina. Tv cu inace gledati 4:3, tako da mi verovatno treba veca dijagonala zbog onog crnog sa strane.

Onda ne shvatam cemu kupovina 16:9 tv ako ces gledati 4:3 program i to jos SD, bez obzira sto je digitalan. Neces dobiti nista prelaskom na LCD ili Plazmu.

Pa trenutno mi stoji 29" crt televizor na 2.5 - 3m i ta velicina mi na tu razdaljinu odgovara. Nemam neku odredjenu kintu, sigurno necu zaliti koju hiljadarku vise posto zelim da kupim tv da budem miran par godina. Tv cu inace gledati 4:3, tako da mi verovatno treba veca dijagonala zbog onog crnog sa strane.

Za to što si naveo (totaltv + divx) nabavka plazma ili lcd ti je čisto bacanje para. A još će ti slika izgledati lošije nego na crt. Videćeš svaku kockicu i ostale artefakte mpeg2 i divx kompresije sa malim bitrejtom. Takođe na 16:9 32" displeju bi imao manju sliku u 4:3 nego na 29" crt. Znači morao bi uzeti minimum 37".
itd, itd...

mudro zbori dag :) A ako hoces da izvuces najbolje iz 37`, onda bi morao uzeti panasonic plazmu, ali samim tim shto bi gledao te kanale u 4:3 (ako bi gledao u 4:3 modu), imao bi sive shtrafte sa strane...Pa bi vrlo brzo doshlo do burn in-a....tako da...crt :)

Ok, hvala na predlozima, onda cu ostati na crt televizoru do nekih srecnijih vremena kada budu pravili lcd i plazma televizore koji daju lepu sliku kao crt na 720x576, koliko su uglavnom kanali na TTV-u. Kontam da ce sledece godine moci da se kupi tako nesto za male pare.

Ne daj da te zbune,ja imam tu kombinaciju totalTV i 32"LCD i ne mogu da se odvojim od njega evo vec 6 meseci.Slika je fenomenalna,podrazumeva se da neces da gledas iz blizine vec sa neke pristojne udaljenosti (preporucujem 2-2,5m).Mislim da trenutno nema ni bolje kombinacije od ove,a i dvd i dvix izgleda super.Ako cekas ne dobijas nista vec samo gubis.

Jaoj ljudi!!! Do sada sam znao sta cu, a sada nemam pojma :D. Kada bih ja video kako izgleda total na lcd-u, ja bih znao da li mi to odgovara ili ne. Recimo konkretno me nervira na ovom slimfitu sto je odvratan za gledanje tenisa, a tenis gledam non stop. Loptica se skoro ni ne vidi, a i ostavlja neke senke - katastrofa. Slika je do yaya ostra, ali kada nema puno pokreta, koristim ga cak i za desktop, ali kada pomeram misa, ostavlja rep za sobom, kao neki mini "burn in". Hocu da ga se resim vise!

Ma ovo je verovatno neki zgoljavko pa sad izgleda normalan :)

Ili je odseko sliku gore i dole ako je to moguce (a mislim da nije to u pitanju).

Poslednja izmena:
Koliko je TotalTV bolji od "obicne" SBB slike (kada je onakva kakva bi trebalo da bude) ?

I gde je D3 tu? Verovatno bih ga uzeo...

Poslednja izmena:
lepa slika,krcata uredjajima,samo bih ja izvrsio dve izmene.umesto totalovog kineza bi stavio kathrein a umesto x530 z5500;)
Ja ne bih menjao ništa ako mu odradjuje posao ;)BTW:Lep sto za komponente šteta što nije crn:)

Naravno ukusi su razliciti, nekome je ok jedno drugome drugo, heh. Mada slika iako deluje dobro na LCD ipak imam utisak da je nekako razvucena i to mi se ne svidja. ZNam da 4:3 moze ili da bude razvucen ili sa crnim linijama sa strane ali to je to.

lcd

dok,velika je grehota gledati tenis sa sport cluba na viera lcd-u veruj mi.vi ste svi ,da kazem ,pc potkovani pa mozete nabaviti sky star hd kartu jeftiniju varijantu od hd risivera.morate videti jelenu,anu i noleta na rolan garosu(eurosport hd) uskoro ce i ep u fudbalu,vimbldon,olimpijada...imam ja i totaltv i d3 ali to koriste moja deca u mojoj sobi su samo lg 37 3r lcd,kathrein i hdd od 500gb.

dok,velika je grehota gledati tenis sa sport cluba na viera lcd-u veruj mi.vi ste svi ,da kazem ,pc potkovani pa mozete nabaviti sky star hd kartu jeftiniju varijantu od hd risivera.morate videti jelenu,anu i noleta na rolan garosu(eurosport hd) uskoro ce i ep u fudbalu,vimbldon,olimpijada...imam ja i totaltv i d3 ali to koriste moja deca u mojoj sobi su samo lg 37 3r lcd,kathrein i hdd od 500gb.

Cuti,neko nema ni to.Mislis da ne znam sta je dobro,ali to kosta,a ja sam tanak jer sam pre dva meseca kupio novi auto.
Ajd sad kazi da i ti imas nov auto! :D:D:D

P.S.cime se bavis ako nije tajna?

Zaboravih,ajd zakaci slike da vidimo svi kako to izgleda,inace tvoj komentar nista ne vredi .

Poslednja izmena:
Imam Total tv vec par godina i gledam ga na samsung slimfitu. Slika je super, ali posto dolazi vreme da se malo modernizujem, postavlja se pitanje da li uzeti lcd ili plazmu za iskljucivo gledanje tv-a preko total tv-a + gledanje divx-a preko kompa?
Znaci ne bih uopste gledao tv preko antene ili kablovske, hd filmove, dvd filmove ili igrao neki sony playstation, samo TOTAL + Divx.
Imate li ideju i sta uzeti?
Tnx!

Dodji kod mene u Tehnomarket pa cemo ti lepo pokazati kakav Tv da uzmes za Total paket. Po meni plazma je mnogo bolja za gledanje Total Tv paketa a za vece rezolucije LCD je odlican... Dodji pa ces i sam videti na primeru preko 100 izlozenih LCD-a i Plazmi.

tv i ostalo

Cuti,neko nema ni to.Mislis da ne znam sta je dobro,ali to kosta,a ja sam tanak jer sam pre dva meseca kupio novi auto.
Ajd sad kazi da i ti imas nov auto! :D:D:D

P.S.cime se bavis ako nije tajna?

Zaboravih,ajd zakaci slike da vidimo svi kako to izgleda,inace tvoj komentar nista ne vredi .
odavno nemam auto a sve je kupljeno od prodatih akcija.nemam pojma kako se kace slike a nemam ni foto.zaboravih,imam i slabasni kenwood av risiver i lg rezac(hdd 250gb,hdmi)

Vrh Dno