Šta je novo?

Total path and file name length must not exceed 260 characters

nemanja123

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
665
Hteo sam da odpakujem paket knjiga za ebook reader-e od ~700mb. iZArc je odmah javio gresku, nije rekao koja je, a WinRar mi je izbacio poruku:
Total path and file name length must not exceed 260 characters
The system cannot find the path specified.
To je za nekolicinu knjiga (prekinuo sam odpakivanje kada sam video da ne ide), dok se jedan deo normalno odpakuje.
Prebacio sam tu zapakovanu kolekciju direktno na C:// i probao, ali se opet javio identican problem.

Da li neko ima ideju kako moze ovo da se zaobidje/izbegne? Tj kako da odpakujev ovu kolekciju?

P.S. Imam XP Pro SP3.

Otpakuj na root diska neog. (ne secam se da li "subst" moze da se iskoristi)
Cak i da nadjes neki arhiver koji koristi UNICODE path APIs, nece ti znaciti jer nista ne moze da otvori te fajlove ionako. Znaci, moraces na root da dekompresujes.

Jel mozes malo bolje da objasnis sta je to root i gde tacno da odpakujem? Ja sam mislio da je C:// root :D

Jeste, C:\ je root :) Ako tu ne moze da otpakuje, pitanje je kako su uopste uspeli da zapakuju :D Probaj WinZip, moguce je da su ga unapredili da podrzava path names do ~32768 karaktera.

Ili: kad otvoris arhivu, preimenuj "root" foldere pre dekompresije.

Pa udji u arhivu i raspakuj jednu po jednu knjigu. Kada naidjes na problematicnu, udji u njen folder pa probaj da je odatle izvuces u neki folder koji ima krace ime.

formatiraj flash u neki fyle system koji podrzava vise i nadji gde je problem. Verovatno se folderi jako puno granaju (k'o inception).

Ne zavisi od file systema, IOMgr nece dozvoliti da programi koji nisu UNICODE (i ne koriste \??\ prefix za file name) koriste vise od 260 karaktera, nebitno od file systema.

Slusajte programere jer znaju sta govore. :cool:

Takav zip je moguce napraviti nekim programom koji omogucava pravljenje zipa pojedinacnim dodavanjem fajlova i foldera sa raznih lokacija ili kompresovanjem zipa na operativnom sistemu koji nema ogranicenje od 260 slova, npe. Linux ili OSX.

U medjuvremenu sam nasao resenje. 7-zip sve odpakuje bez problema i nista ne pita :)
Proverio sam i neke knjige koje su problematicne (nisu htele da se odpakuju preko drugih programa) i vidim da su i one tu.

A da li mozes da ih otvoris readerom?

Mozda je 7z ignorisao greske i raspakovao sta moze. Moguce je da raspakovani sadrzaj nije kompletan.

Uporedio sam.
Npr: Par knjiga koje su prve odpakivane su imale taj problem, a onda sam prekidao odpakivanja, mada sigurno ima jos takvih.
-Te knjige izarc nije mogao da odpakuje i samo je prekidao sam proces odpakivanja jer je to shvatao kao gresku (predpostavljam).
-Winrar takodje nije mogao da ih odpakuje, i on je pri odpakivanju javljao gore navedenu gresku, ali je nastavljao odpakivanje po principu "sto moze opakuje, sto ne moze on izbaci gresku". Za te problematicne knjige su bili samo prazni folderi. Proces odpkivanja sam prekinuo na pocetku kada sam video da ima dosta takvih knjiga.
-7-zip ih je normalno odpakovao sve i nije nista prijavljivao. Otvorio sam foldere prvih 3 knjiga koji su kod izarc-a i winrar-a bili problematicni a kod winrar-a su bili prazni folderi. Unutra su bili svi fajlovi koji bi trebalo da budu. Otvorio sam .mobi tih knjiga (preko Kindle for PC) i knjige se normalno citaju. Predpostavljam da ce i i moj ebook reader (Kindle Touch) da ih cita kada moze i "Kindle for PC".
Inace nisu "skraceni" nazivi pri odpakivanju 7-zip-om.

7Zip koristi unicode filenames i zato ih je ispravno raspakovao. Ne znam samo kako si uspeo da otvoriš fajlove bez skraćivanja naziva foldera - jedino ako i Kindle for PC ne koristi unicode file names.

Jesi uspeo da uđeš u folder sa fajlovima iz explorera ili direktno iz Kindle for PC?

Da li mozes da pogledas Properties iz Explorera za neki od tih problematicnih fajlova ili da uradis "more <'ime fajla'" iz foldera u kome su?
(more je komanda iz Command Prompt-a, cmd.exe, primer more <hello.txt - < je znak za pipe iz fajla hello.txt)

- Uspeo sam normalno da udjem u folder sa tim fajlovima iz windows explorer-a.
- Kada udjem u jeda od tih problematicnih foldera i idem desni taster tada nema one opcije "properties".
Ali
1. Sada vidim da nista (iz problematicnih foldera) nece da se otvori iz Windows explorer-a.
2. Iz Total Comandera se otvara .mobi (preko Kindler for PC), ali prvo pita to oko duzine naziva da li hocu da zadrzim ili da menja.

Sta sve to treba da znaci :(

To znaci da je neki dziber zipovao to bez razmisljanja, a ti se muci sada ako ne znas kako da predjes preko toga :)

Mislim da mozes da uradis subst na neki od tih subfoldera, pa ce samim tim putanja (do ulaska u MountMgr, kada vec nije problem) biti kraca.

Ajde okaci ovde putanju iz zipa do neke knjige.

ja sam ovaj slucaj resio na sledeci nacin: prvo preimenuj rar arhive (arhiva1, arhiva2....), pa onda desni klik na prvu, pa extract to.... pa mu navedi putanju do nekog foldera....
krenuce da raspakuje arhive, ali kad raspakuje jednu, trazice putanju do druge, trece i td... samo mu to navedi i bice ok.... :) poz

Evo jedne putanje:
D:\Razvrstano\Knjige\E-BOOKS FOR E-BOOK READERS\The Self Improvement Ebook Collection (Epub, Mobi)\EPUB\100 Simple Secrets of Happy People_ What Scientists Have Learned and How You Can Use It - David Niven

Pokusao sam i da odpakujem direktno na C particiju. Tako da je tada umesto "D:\Razvrstano\Knjige\E-BOOKS FOR E-BOOK READERS\" bilo samo "C:\" pa je opet winrar prijavljivao isti problem.

P.S. U krajnjem (gore navedenom) folderu se nalaze 4 fajla:
David Niven - 100 Simple Secrets of Happy Pe_ It (v5.0).epub
David Niven - 100 Simple Secrets of Happy Pe_ It (v5.0).jpg
David Niven - 100 Simple Secrets of Happy Pe_ It (v5.0).mobi
David Niven - 100 Simple Secrets of Happy Pe_ It (v5.0).opf

Poslednja izmena:
Mislim da WinRar nece da raspakuje iz bilo kog foldera. Probaj 7-Zip. Bilo bi cool da mozes da editujes ime folder u samom zip-u i na taj nacin ozbiljno smanjis preveliku duzinu.
edit:
7Zip moze da menja imena foldera unutar ZIP-a. Bekapuj taj veliki ZIP za svaki slucaj, zatim ga otvori u 7Zip, desni klik na dugacki folder i promeni mu ime u 1, i tako na dalje, skrati sva dugacka imena. Trebalo bi da mozes da raspakujes normalno.

Poslednja izmena:
Ma ja sam ih i na kraju i odpakovao sa 7-zip-om, i to normalno samo extract i nista nisam menjao. Samo sto sada fajlovi nece da se otvore iz windows explorer-a, a hoce iz total comandera. Probao sam sada da samo folder sa knjigom kopiram na D: i kad sam ga prekopirao fajlovi imaju sve opcije kao i ostali (desni taster: properities i ostalo) i mogu da se otvore i iz windows explorera.

Uzmi ti Process Monitor (Google it, od MS-a), podesi da samo prati file system activity (ne registry, network i process), pa ces videti kako tacno sta radi i ne radi :)

Nekoliko puta je receno da prosto neki programi ne rade sa tolikim imenima, neki rade (kako TC sredi da i drugi rade je jedino ostalo nerazjasnjeno - mozda i ne sredi nego oni rade samo nece kroz Explorer jer Explorer uopste ne radi)

Ala sam ti objasnio :D

maksimalna duzina (putanja+filename) ocigledno nije ogranicena na nivou fajl sistema nego na nivou windows-a. explorer odbija da radi sa fajlovima koji se ne uklapaju u restrikcije o duzini, komande copy, xcopy takodje dok npr. windows backup radi sa ovim fajlovima bez ikakvih problema...robocopy takodje. problem u svakodnevnom radu mozes da prevazidjes skracivanjem putanje tako sto ces kreirati virtuelni drajv (subst)...ubacis prvih par nivoa foldera u putanju virtualnog drajva i onda pristupas "dubljim" folderima kroz virtualni disk

Nazad
Vrh Dno