Šta je novo?

Total Media Theater 3

emaremare

Uticajan
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
1,725
Posto vidim da ima vrlo malo toga o ovom odlicnom parcetu software-a na forumu rekoh da otvorimo temu o istom.

Sta mene u ovom trenutku zanima jeste vase iskustvo sa externim subtitlovima, svi ce reci TMT 3 to ne podrzava ali da li je tako.

Tacnije starom metodom davanja imena prevodu i glavnom stream-u iz filma TMT 3 verzija 3 0 1 180 uspeva da ucita titl, e sada problem je u tome sto ne postoji nikakav interfejs gde titlovi mogu da se pomere uvecaju ili promeni boja.

Palo mi je na pamet da je vobsub povukao titl ali to nije slucaj, ranija verzija TMT 3 koju sam probao nije ucitavala titlove sto znaci da Arcsoft polako ali sigurno uvodi eksterne titlove u ovaj odlicni plejer.

Ako editujete i napravite .idx titlove i sta vec ide uz to dobija se titl na odredjenom mestu i odredjene velicine koju zadate ali boje su totalno nenormalne a i titlovi izgledaju uzasno.

Ostaje nam da cekamo i vidimo razvoj situacije u sledecim update-ovima ovog software-a

Ajde kad se vec pricao o ovom parcetu softvera, da i ja nesto priupitam.
Da li su potrebne neke posebne operacije da bi se proterao HD zvuk?
Imam ATi 5670 koji putem HDMI kabla baca sliku i zvuk na AVR.
Na zalost, kada pustim neki bluray film, AVR mi ne detektuje HD zvuk nego DTS.
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju?

Nikad čuo. Jesi siguran da ti player pušta prevod a ne nešto drugo od software-a?

Pusta, evo i ja sam posle ovog poslednjeg update-a to video.

@Pioneerko

Cek, zar te 5670 i ta serija 5000 ne pretvara zvuk u LPCM pa salje na risiver?

Nisam siguran da sam shvatio pitanje.
Koliko ja znam ta kartica bi trebala da moze da propusti HD zvuk, pa da ga risiver obradi.

A reci mi jel pustas fajl ili ceo blu ray disk? Posto vidim na njihovom forumu da ne bitstrimuje TrueHD i DTS HD MA zvuk iz fajlova...

@Zvezdaš™

Kakvi su ti to linkovi i njihova svrha?

A reci mi jel pustas fajl ili ceo blu ray disk? Posto vidim na njihovom forumu da ne bitstrimuje TrueHD i DTS HD MA zvuk iz fajlova...

U pitanju je The Matrix bluray, narodna verzija, tacnije prekopiran bluray disk (pustam ga sa HDD-a), sa strukturom foldera itd.

Nemam iskustva sa bitstreamingom iz ovog playera, ali savetujem da se malo raspitas na njihovom forumu. Trebalo bi da ti neko odgovori ako ima slican problem, posto ovako samo mozemo da nagadjamo da li je to bug TMT-a ili je tebi setup los.🙂

PCM Multichanel 7.1 ili 5.1 treba da ti ispise AVR ako je u audio settings-u nastelovano da bude 5.1 ili 7.1 i tom slucaju software na racunaru dekodira DTS HD zvuk i salje kao multichanel na AVR.

U drugom scenariju ako u audio settingsu stoji da je HDMI ili spdif treba na AVR-u da stoji DTS-HD i onda AVR dekodira zvuk.

E sada po nekim forumima sam video ali nisam 100% siguran jer me nije previse interesovalo da je to do driver-a ATI-jevih.

Sve u svemu resenje imas negde na netu samo se malo iscimaj i nacices.

Ja imam karticu ATI 4830 i ona moze samo da salje Multichanel PCM tako da bitstreaming nemogu nikako da dobije i da hocu.

P.S. mozda ovo pomogne ima brdo strana savetujem da krenes od pocetka :🙂
http://72.9.159.100/avs-vb/showthread.php?t=1227161

Poslednja izmena:

@Zvezdaš™

Kakvi su ti to linkovi i njihova svrha?

Kakvi su to linkovi?
- NIKAKVI

- Kakva je njihova svrha?
- NEMAJU SVRHU, POSTAVIO SAM JER MI SE MOŽE!

Majko moja, čovek ne može da postavi link a da mu nešto ne prokomentarišu.

Sta se ljutis, postavljaj sta hoces sto se mene tice, samo sam naglasio da si bzveze naso par linkova i okacio cisto da doprineses "nesto"™ temi. Da si stvarno hteo nesto korisno da prokomentarises u vezi ovog programa prvo bi ga koristio pa onda dao neki savet i preporuku.😉

Poštovani g-dine, linkove sam postavio kako oni koji se budu zainteresovali za program ne budu lutali po internetu tražeći.

Postavio sam temu da JDownloader malware i lik pita "a šta radi taj malware" .

Mislim, neki likovi postave takva pitanja da više ni sam ne znam da li su ozbiljni ili me zezaju.

Što se tiče korisnih komentara, 90% mojih postova su "korisni" komentari koji odgovaraju na srž teme. Ostalih deset posto su eventualni saveti i sl.

Ja ne vidim šta je stvarno glupo u onome što sam postavio.

Istina je da je način na koji sam napisao post potpuno besmislen ali ne menja činjenicu da sam ostavio linkove gde mogu da nađu info o programu i link gde da ga preuzmu.

Ajde kad se vec pricao o ovom parcetu softvera, da i ja nesto priupitam.
Da li su potrebne neke posebne operacije da bi se proterao HD zvuk?
Imam ATi 5670 koji putem HDMI kabla baca sliku i zvuk na AVR.
Na zalost, kada pustim neki bluray film, AVR mi ne detektuje HD zvuk nego DTS.
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju?

Jesi resio problem na kraju?

Iskreno nikako da stignem da se zezam sa tim. Ako resim, javicu.

Nazad
Vrh Dno