- Učlanjen(a)
- 18.07.2001
- Poena
- 1,365
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
- GPU
- Asus GTX 2070 Super
- Storage
- Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
- Kućište
- NZXT H210i
- Monitor
- LG C2 42"
- Miš & tastatura
- Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
- Ostale periferije
- Glupi HP štampač
- Laptop
- Apple Macbook Pro 14" M1
- Tablet
- Apple iPad Pro 11"
- Mobilni telefon
- Apple iPhone 13 Pro Max
- Pametni uređaji
- Apple Watch Ultra
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Nisam siguran gde je bolje da stavim ovu temu ali posto ce mnogi da pitaju koji UPS da kupe, mozda ih ova tema odvrati od Musteka.
Elem, Muste UPS, 600 Va koji me je verno sluzio skoro 3 godine je (po mojoj pretpostavci) kriv za unistenje skoro cele konfiguracije. Posto je na jednoj masini crkao flopi (ko me terao da ga menjam
) resio sam da ga zamenim i posle 10tak minuta sam najnormalnije upali masinu nakon cega je UPS bacio varnicu na svom ulazu (jasno sam video kako iz jedne od uticnica izlazi varnica) nakon cega je poceo da pisti. Sledeceg momenta cula se neverovatna explozija u napajanju i par varnica koje su osvetlile celo kuciste... i uz jos malo buke, sekund kasnije sve je stalo.... I jos sam lezao ispod stola pa sam, iznenadjen eksplozijom, zesce udario glavom o isti 
No... krajnji bilans unistenja je:
1. Mustek UPS, totalno mrtav
2. Chieftec 360 W napajanje staro 2.5 godine
3. 3 x 300 GB SATA 2 diskovi - elektronika koja se totalno rascvetala...
4. GeForce 4 TI4200 crn k'o noc
5. Ploca (Gigabyte K8N) bez znaka zivota - sa donje strane malko crna
6. Procesor (A64 2800+) koji sam jedva odvojio od kulera - mrtav, sa donje strane crn
Zao mi je sto nisam imao aparat pri ruci da slikam napajanje iznutra, totalno unisteno....
Stoga, cuvajte se Musteka
Doduse, moguce je da sam u nezgodnom momentu upalio masinu kada je u mrezi bio napon od (lupam) 300 V... ali,sta god da je, cena je skupo placena 
Elem, Muste UPS, 600 Va koji me je verno sluzio skoro 3 godine je (po mojoj pretpostavci) kriv za unistenje skoro cele konfiguracije. Posto je na jednoj masini crkao flopi (ko me terao da ga menjam
No... krajnji bilans unistenja je:
1. Mustek UPS, totalno mrtav
2. Chieftec 360 W napajanje staro 2.5 godine
3. 3 x 300 GB SATA 2 diskovi - elektronika koja se totalno rascvetala...
4. GeForce 4 TI4200 crn k'o noc
5. Ploca (Gigabyte K8N) bez znaka zivota - sa donje strane malko crna
6. Procesor (A64 2800+) koji sam jedva odvojio od kulera - mrtav, sa donje strane crn
Zao mi je sto nisam imao aparat pri ruci da slikam napajanje iznutra, totalno unisteno....
Stoga, cuvajte se Musteka
Poslednja izmena: