Šta je novo?

Total Commander vs. WinExplorer

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
TC mi je uvek aktivan, WE ne palim i predstavlja prvu aplikaciju koju intaliram na svez sistem. Za mene, TC nije samo fajl menadzer, on je odlican Network browser (ako imate share-ove u kucnoj mrezi), savrsen FTP klijent, menadzer za arhive, multirenamer i sa jos nekim pluginovima apsolutno nezaobilazan i meni izuzetno vazan alat za rad.

Ma nemoj da nas "pališ" bre 😉 a odakle instaliraš TC prvi put na sistem 😀😀😀

ja sam naucio da ljudi koji pljuju tc imaju par sledecih problema:
-ne snalaze se sa tastaturom i njegovim precicama (kojih treba zapamtiti cca 10), pa su daleko sporiji jer nabadaju nesto misem
-nemaju pojma sta sve tc moze (bez plugina)
-kad se dodaju plugini ili se uzme budzevina tipa TC ultima prime, onda tc komotno ceo OS zamenjuje |)) samo nam kernel fali |>>

TC + rename na f2 + search na f3 + mish > FTW

Ne mogu da verujem da korisnici koji posecuju ovaj forum ne koriste TC,
a jos manje da ga toliko pljuju,(btw argumenti su toliko slabi, da je to strasno)
I iznenadilo me da je tek na petoj strani ,tri posta iznad spomenut TCUP,koji je po mom misljenju najbolji FM koji postoji.
Oni koji ga nisu koristili, neka probaju pa onda mogu da kometarisu, sta valja a sta ne, zasto je los,a zasto dobar.
Ja licno bez TCUP ne mogu da zamislim rad na kompu, i stalno je ukljuce,(takodje i spadam u onu grupu sto skinu ceo interent na hdd),
menadzment 6Tb podataka + 10 masina u lan-u sa WE bi bila blago receno nemoguca.

A sto se tice njegove upotrebe van fajl menadzmenta,veoma je dobar jer moze da:
radi bez instalacije,moze da otvori video,audio,pdf,txt,registarsku bazu win-a,win procese,driverima(device manager),da reze diskove,ftp....
i to radi sve sam nista vam ne treba, osim njega samog i sve to bez instalacije.

Ko ne zna za Total Commander Ultima Prime evo prilike da ga sazna vise, tako sto ce skinuti program sa ovog linka i probati.

Oni koji misle ili ne misle tako ,neka kazu svoje misljenje , sa svojim argumentima , samo bez "flejma".

Pozdrav

Poslednja izmena:
Na trenutak sam se osetio niza rasa sto ne mogu da koristim TC u svakodnevnom radu. Jednostavno ne mogu da se naviknem. Ja inace volim da radim sto vise stvari preko tastature i zato sam pokusavao sebe da nekako nateram, ali posle nedelja vezbanja sam bio sporiji u TC nego u WinExploreru i to koriscenjem samo misa... Cini mi se da mi u Linuxu u terminalu treba troduplo manje vremena da uradim sta god zelim, nego da se macujem sa TC-om u Windowsu.

Ruku na srce, TC koristim kada skinem nesto iz milion partova pa baratam sa time ili mi jednom u godinu dana zatreba batch rename, a da nisu slike jer mi je i za batch obradu i dalje zgodniji XnView. I naravno kao FTP client.

Dakle, ako neko po ceo dan zonglira naokolo fajlovima, prihvatam da posle nekog vremena postane lakse. Meni nije, a prilicno sam siguran da mi brzina u radu nije nesto smanjena i i Windows Explorera, pogotovo u sedmici.

Desni taster na neki fajl, pa Copy pa odes tamo gde hoces da kopiras pa desni taster pa Paste.
TC ne koristim, a WE samo ponekad.

Ali, to kopiranje se u WE ovako radi lakše & brže:
- nađeš taj fajl
- u TREE prozoru nađeš fajl gde želiš da "muvneš" fajl iz prethodnog koraka
- prevučeš fajl na folder u TREE-u

Nabrajati sve mogućnosti i prednosti TC je sizifof posao. Ne mogu da se setim više šta je TC "nasledio" od prethodnika NC-DN-WC a šta je njegov orginalni razvoj

btw jel neko pomenuo Command line for starting of programs with parameters, simply by typing the program name or by pressing CTRL+ENTER or CTRL+SHIFT+ENTER.

Poslednja izmena od urednika:
Kad instaliram OS, meni win explorer sluzi da instaliram Total Commander, a Internet Explorer da skinem Firefox🙂 TC je bukvalno prva stvar koju instaliram, bez njega mi je smor raditi bilo sta, pa cak i najprostije kopiranje fajlova. Navika.

TC koristim na remote serveru, pošto radim sa dosta otvorenih tabova. A na ličnom PC-u mi nije potreban, a za rename koristim poseban program...

Ova zemlja puna menadžera. 🙂
Total Commander File Manager 😉
Da li, možda, postoji grupa na FB-u?

Nisu svi korisnici TC-a neki veliki znalci iako ih ima koji tako vide sebe.
Nisu svi oni koji ne koriste TC kao default file manager nepismeni, slučajni korisnici računara, iako to neki TC korisnici misle.

Total Commander je odličan program, koji mi pomalo liči na statusni simbol kojim se mnogi rado ogrću.

Njegova popularnost nije neopravdana ali većini on zaistinski nije niti potreban niti neophodan.
Većina korisnika ne roni po vas bijeli dan po fajlovima, folderima itd. baveći se svim onim što TC zaista može da odradi.

PS
Pitam se šta bi prosečan zavisnik od TC uradio da isti nema? ,)

Citiraću P. P. Njegoša.
Zdravo tvoja glava na ramena,
ti ćeš pušku drugu nabaviti
a u ruke Mandušića Vuka
biće svaka puška ubojita!

ja izvadim flash - ubodem ga, odem u WE i pokrenem TC sa flasha |))

a ko sto rekoh evo i na linuxu mu koristim zamene |)

Ok, izgleda da smo iscrpeli sve korisno iz ovog treda. Ovde je postalo zamorno brisati đubre.

Ko oseća potrebu da podeli nešto o svom omiljenom programu, može da otvori novu temu, na primer "Total Commander Tips and tricks", ili da osveži neku od starih. Verujem da imate dosta korisnog da podelite.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno