Šta je novo?

Total Commander pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme set
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
apolon je napisao(la):
`Ajde kad ste poceli da pitam i ja nesto. Kako da kad desnim klikom "zacrvenim" fajlove, a onda ih desnim klikom povucem u neki folder, on napravi move a ne copy?

Za premeštanje (move) fajlova možeš da prevučeš levim, pa kad treba da pustiš negde ti pritisneš i desni pa pustiš levi. Malo je *******cija, al' kad se navikneš, možeš i da opustiš drugu rukicu... 😉

Batica je napisao(la):
Za premeštanje (move) fajlova možeš da prevučeš levim, pa kad treba da pustiš negde ti pritisneš i desni pa pustiš levi. Malo je *******cija, al' kad se navikneš, možeš i da opustiš drugu rukicu... 😉

E ovo je vrh, nisam znao da i to može 🙂

Batica je napisao(la):

E, ovo je carski!!! Bravo! A, ja sam taman hteo da pitam da li moze da prevlacenje levim klikom bude "move" po default-u. cheers

Pitanje: Levi klick na neki dir pa onda space i selektuje se taj dir ali i pored imena ispise koliko je velik dir... E sada, znam da ima fazon da pokaze velicinu svih direktorijuma (smor je da ako ima 50 dirova pritiskam 50 puta space) ali sam zaboravio kako...

Fala unapred.

Pustite misha u TCu, na tastaturi je bar duplo brze....

LOWRENCE je napisao(la):
Pitanje: Levi klick na neki dir pa onda space i selektuje se taj dir ali i pored imena ispise koliko je velik dir... E sada, znam da ima fazon da pokaze velicinu svih direktorijuma (smor je da ako ima 50 dirova pritiskam 50 puta space) ali sam zaboravio kako...

Fala unapred.

Alt+Shift+Enter

Ako nekome zatreba da selektuje fajlove iste ekstenzije, samo treba da pritisne ALT i + na numeričkoj tastaturi.

Vredi pročitati help, objašnjene su sve skraćenice sa tastature i opcije za komandnu liniju (npr. kako da svaki korisnik ima svoja podešavanja, itd.).

Poslednja izmena:
Da li moze da se namesti da copy i rename/move automatski idu u pozadini? Gde i kako?

namestio sam configuration/options/operation/quick search/lettes with search dialog.

kako da predjem u command line?

(ranije cim krenem nesto da kucam on me prebaci dole, a sada mi staje na fajl sa pocetnim slovom...)

Mihha je napisao(la):
Alt+Shift+Enter

Drugo rešenje je da napravi dugmić na toolbaru i dodeli mu komandu cm_countdircontent

RazbojNick je napisao(la):
Da li moze da se namesti da copy i rename/move automatski idu u pozadini? Gde i kako?

u sekciju [Configuration] dodaj
AlwaysCopyInBackground=1

Zmaj, hvala.

@pametni zmaj 🙂
ova ti je dobra, najlepsa ti dala..... 🙂

Nazad
Vrh Dno