Šta je novo?

Total Commander pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme set
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
kako da namestim da mi po otvaranju bude aktivan desni tab nekako mi je lakse tako

Mislim da to nije moguce, a i sta ti fali da stisnes <TAB> cim udjes u njega!

pa nista ali sam mislio da li ima neki nacin da on to sam uradi

set je napisao(la):
kako da namestim da mi po otvaranju bude aktivan desni tab nekako mi je lakse tako

Može to da se podesi, u wincmd.ini fajlu dodaj "ActiveRight=1" (bez znakova navoda) kao zadnju stavku pod [Configuration] a pre [Layout] (mada nisam siguran da li je uopšte bitan redosled. Još lakše možeš to da izvedeš preko programa za tweak Total Commandera. program se zove "TweakTC", pa pod tabom "Behavior" (prvi tab) otkrižiš poslednju stavku. 😉

Pazi kad radi!
Jedino treba da se stavi pre stavki
i
koje su izmedju [Configuration] i [Layout].​

to Visente majstore a kako da mi za pojedine foldere sort bude po name posto mi je inace po extenziji. To mi najvise treba za UnInstaller plugin tj. za njegov "folder"

set je napisao(la):
to Visente majstore a kako da mi za pojedine foldere sort bude po name posto mi je inace po extenziji. To mi najvise treba za UnInstaller plugin tj. za njegov "folder"

Ne znam da li ima podešavanje za tu opciju u wincmd.ini fajlu. Ali možeš samo da klikneš mišem na zaglavlje gde piše "ime" ("name") ekstenzija, veličina ili datum i sortiraće ti po tom kriterijumu. Ili napraviti Tab ("Ctrl+T") za taj direktorijum onda kada je sortiranje u njemu izvršeno po imenu, (tabovi zadržavaju određena podešavanja sa svaki direktorijum za koji su napravljeni) pa će uvek kada klikneš na taj tab otvoriti taj direktorijum sortiran po imenu, bez obzira kako su sortirani ostali direktorijumi, mada ovo može da stvori izvesne komplikacije - kao na pr. da ako startuješ se odatle da se prebacuješ u druge direktorijume zadržaće sortiranje po tom imenu.

Poslednja izmena:
namesti poziciju gde hoces, a onda u meniju 'configurations' udari komande 'save settings' i 'save position'.

Pa sa takvim savetom bas i necemo daleko dogurati! :d

p.s. Zar nije <Ctrl> + <T> Multi-rename tool?

Delija je napisao(la):
Pa sa takvim savetom bas i necemo daleko dogurati! :d

p.s. Zar nije <Ctrl> + <T> Multi-rename tool?

Ctrl + M je Multi-rename tool, makar kod verzije 6.0

Sorry, imam 5.50!

poz.

`Ajde kad ste poceli da pitam i ja nesto. Kako da kad desnim klikom "zacrvenim" fajlove, a onda ih desnim klikom povucem u neki folder, on napravi move a ne copy?

Drzis <Shift> :d

configuration / options / operation / quick search / letter only

A da li je moguce odrediti max broj nezakljucanih tabova koji mogu da budu otvoreni? Znaci, npr. imam 5 zakljucanih i samo jedan 'slobodan' tab...

ZoNi je napisao(la):

S napomenom da ako kucaš dovoljno brzo na taj način možeš automatski da se lociraš na željeni fajl ili direktorijum, kojima znaš ime a hoćeš da dođeš do njega bez skrolovanja i lutanja - na primer ako ti treba fajl ili direktorijum pod imenom "windmd.ini" - to ukucaš i bićeš lociran na njega (ako je u tom direktorijumu) ili će te prebacivati od fajla do fajla kako se slova nižu dok ih kucaš. w.i.n.c.m.d... (fajlovi koji počinju sa "w" pa "wi" "win".... ako sam bio jasan), dakle lociranje ne samo po prvom slovu već po celoj reči, po potrebi. Ako zastaneš u kucanju moraćeš početi iz početka da kucaš - ovo je najlakše izbeći tako što odštikliraš opciju "slova - sa dialogom za pretragu" (ona odmah ispod ove gorespoemenute - letter only), tada možeš kucati i polagano sa proverom, kada tragaš za nečim čiji naziv ne znaš tačno ali ga slutiš i nagađaš.

Uzgred, ako hoćeš da dobiješ kontekstualni dialog za neki fajl ili direktorijum kao u Win Exploreru samo se lociraš na taj fajl i pritisneš Shift + F10

+ako koristiš opciju koju kolega iznad 🙂 predlaže, možeš da skroluješ između svih fajlova koji počinju na ukucana slova.. npr. ukucaš "win", on prvo selektuje wincmd.ini, pa ti pritisneš donju strelicu i odeš na windows update.lnk, pa na winner.jpg, itd.. korisno ako fajlovi nisu sortirani po imenu..

Visente je napisao(la):
Uzgred, ako hoćeš da dobiješ kontekstualni dialog za neki fajl ili direktorijum kao u Win Exploreru samo se lociraš na taj fajl i pritisneš Shift + F10
To moze i duzim pritiskom na desni taster misa, pri lociranju na odredjeni fajl ili direktorijum.

To zavisi da li je izabrana prva ili druga opcija u:
Configuration > Options > Operation > Mouse Selection Mode

Meni licno je zgodnije ovako, jer nekad hocu da oznacim (zacrvenim) grupu fajlova i/ili foldera i da sa njima nesto uradim (copy, delete, rename, scan, open with, itd) koristeci kontgeksutalni dijalog (ili bez njega). Po drugoj opciji nije moguce oznaciti grupu fajlova/foldera, vec samo jedan fajl/folder (ustvari moze sa SHIFT, ali ovako mi je brze i jednostanijie).

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
= kontekstualni! 😛

Greska u kucanju, naravno. G je odmah ispod T, a posto "slepo" kucam a kaziprst ide na oba slova, verovatno sam pritisnuo oba tastera odjendom. 🙂

Ma razume se, zezao sam se! 😉 :wave:

apolon je napisao(la):
Meni licno je zgodnije ovako, jer nekad hocu da oznacim (zacrvenim) grupu fajlova i/ili foldera i da sa njima nesto uradim (copy, delete, rename, scan, open with, itd) koristeci kontgeksutalni dijalog (ili bez njega). Po drugoj opciji nije moguce oznaciti grupu fajlova/foldera, vec samo jedan fajl/folder (ustvari moze sa SHIFT, ali ovako mi je brze i jednostanijie).

moze i sa insert, ako nije ogroman broj fajlova brze je od shift + klik

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno