Šta je novo?

Total Commander pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Mentor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mentor

Čuven
Učlanjen(a)
10.04.2006
Poena
619
Pozdrav svima,

Po defaultu u total commanderu mogu da vidim 2 (dva) screena/drajva/direktorijuma, bilo horizontalno ili vertikalno Da li neko zna kako mogu da namestim da vidim 4 (cetiri) screena ? Da li program u osnovnoj verziji ima tu opciju ili mi treba neki plugin ?

Hvala

Pricali su nesto da ce da portuju KDE aplikacije na windows, ako je to uradjeno onda imas Konqueror, imas neograniceno screenova u kojim god hoces kombinacijama (npr 1 levo i 16 desno u 4x4 fazonu)... Takodje i tabovi i sl...

Ok, ali mene interesuje kako to da uradim u TC-u. Moze sigurno, video sam svojim ocima 🙂 ali nekoliko ljudi ne zna koja je to opcija. Takodje skoro sam siguran da to moze u TC Ultima Prime, ali mene zanima za osnovnu varijantu TC-a kako se podesava. Sigurno ce se naci neko ko zna koja je opcija u pitanju. Pozdrav

nisam te bas najbolje razumeo, ali mozes da napravis tabove, pa da imas vise otvorenih drajvova, ali ne znam kako bi mogli da budu svi istovremeno prikazani

Ajd da ne pravim novu temu, kad ova nosi univerzalno ime: "Total Commander pitanje".

Imam problem da mi je nestalo pozivanje opcije Search... iz contexnog menija (na dasni klik misa). Neznam otkad je to, moguce jos od kad sam instalirao ovu verziju TCa koju sad imam, al secam se da sam je pre imao negde u ovom crveno obelezenom polju.
Kako da vratim to Search gde mu je mesto? Ako moze.

@set

Po defaultu TC je podeljen na dva ekrana, ali moze da se namesti da bude podeljen na 4 ekrana. Kako to uraditi ?

Iskreno, prvi put čujem za takvu konfiguraciju TC-a. Čisto sumnjam da default TC uopšte može tako da radi, prvenstveno zato što je to u suprotnosti sa osnovnim načinom njegovog funkcionisanja.
Ako imaš četiri "ekrana", kada selektuješ fajl i recimo kažeš copy sa F5, u koji od ostala tri će taj fajl otići?

Meni se sve čini da su to bila pokrenuta 2 total commandera.
Mada, iskreno, ne vidim svrhu te opcije.

Poslednja izmena:
Nisam video za tu opciju, ali bi bilo dobro kad bi znao neko kako da se to namesti. Posebno sto ima mesta za vise particija na 22" monitoru.

Jos jedno pitanje za TC

Kad selektujem folder /file nebitno i posle par sec kliknem f2 nece rename
do skoro je hteo a sad kao da f2 radi refresh
ali na primer kad kliknem na fajl i odma pretisnem f2 oce ;(

nista nisam menjao samo odjednom se ovo desava

Mislim da ce taj fajl biti kopiran u prvi prozor sa desne strane. A prednost konfiguracije je ta sto moze vizuelno (a ne putem tabova) da se ima pristup ka 4 direktorijuma koja su otvorena u isto vreme, a copy funkcija bi se obavljala jednostavnim selektovanjem i prevlacenjem fajlova sa ekrana na ekran.

Kad selektujem folder /file nebitno i posle par sec kliknem f2 nece rename
do skoro je hteo a sad kao da f2 radi refresh
ali na primer kad kliknem na fajl i odma pretisnem f2 oce ;(
Nisam ni znao da f2 može da se koristi za rename. Ja za to koristim shift+f6.
copy funkcija bi se obavljala jednostavnim selektovanjem i prevlacenjem fajlova sa ekrana na ekran.
E vidiš, to je osnovni problem u pristupu. Ja u TC-u nikada ne koristim miša 😀

Poslednja izmena:
Nisam ni znao da f2 može da se koristi za rename. Ja za to koristim shift+f6.

mislim da po defaultu i ne moze. Znam da uvek moram da ga podesavam da bude na F2, inace samo radi refresh. Inace kad ga podesim, radi normalno, kao i u exploreru

Pa verovatno je podeseno ali to je bilo pre 2 godine
sad ne mogu da se setim gde se menja to 🙂

Poslednja izmena:
Configuration - Options - Misc - Redefine hotkeys - > cm_RenameOnly

ovako nesto ?
ali to je prakticno rad sa dva prozora, s tim sto se u levim prozorima (sa svake strane) prikazuje tree view...

94099437ya1.gif

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno