Šta je novo?

Total Commander - pitanja...

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Dakle, resio sam da malo vise paznje posvetim TotCmd-u, pa imam nekoliko pitanja za experte 😛 :

1. u WinExploreru sam promenio ikone nekim folderima, i sad te foldere ne vidim u TCu! Moze li da se to izbegne, bez vracanja standardnih ikonica?

2. Stampanje sadrzaja foldera... TC to moze da uradi, ali ja bih hteo sadrzaj foldera kao npr. TXT fajl, a ne da ga direktno stampam... Kako? (necu da ga "stampam" u PDF, pa da "select all" itd) to moze ACDSee (Tools - Generate File Listing)

3. Kako se menjaju ikone u "Button bar"-u? Ja imam neke vec uradjene, ali hteo bih da vidim da li je moguce menjati ih jos... (to sto ja imam su tri fajla, sa extenzijama dll, bar i br1)

4. kako mogu da brzo pristupim folderu Desktop? (malo je smor otvaranje redom C:\Documents and Settings\All Users\Desktop - ima li neki brz nacin? U vezi sa tim, mogu li se u TCu napraviti "favorits/bookmarks" omiljenih/najcesce koriscenih foldera?

5. mogu li da u TCu koristim "single-click" za otvaranje fajlova i foldera (kao u WinExploreru)?

6. mogu li da izaberem koje osobine fajlova ce biti prikazane u Full nacinu prikaza? (ja bih hteo da vidim samo ime i velicinu fajla)

7. kako da uklonim one zagrade oko imena foldera? (ranije sam to uspevao, sad ne mogu da nadjem gde treba "kliknuti")

8. cuo sam da je moguce videti preview slika u TCu, pomocu IrfanView-a. Imam oba ta programa, ali ne znam kako da dobijem taj preview...

predlog za moderatore: mogli biste ovaj thread da postavite kao "sticky", jer je TotCmd jedan od najcescih/najpopularnijih programa...

ZoNi je napisao(la):
Dakle, resio sam da malo vise paznje posvetim TotCmd-u, pa imam nekoliko pitanja za experte 😛 :

1. u WinExploreru sam promenio ikone nekim folderima, i sad te foldere ne vidim u TCu! Moze li da se to izbegne, bez vracanja standardnih ikonica?
Mislim da samo treba da ukines atribut system za te foldere, a ostavis read only.
2. Stampanje sadrzaja foldera... TC to moze da uradi, ali ja bih hteo sadrzaj foldera kao npr. TXT fajl, a ne da ga direktno stampam... Kako? (necu da ga "stampam" u PDF, pa da "select all" itd) to moze ACDSee (Tools - Generate File Listing)
Za ovo ne znam. Mada uvek mozes da koristis dir komandu sa redirekcijom u txt fajl.

3. Kako se menjaju ikone u "Button bar"-u? Ja imam neke vec uradjene, ali hteo bih da vidim da li je moguce menjati ih jos... (to sto ja imam su tri fajla, sa extenzijama dll, bar i br1)
Desni klik na ikonu na baru, change i onda biras u polju Icon File koju ikonicu hoces. Evo ti kao primer moj toolbar (za winXP)
Moraces da izmenis putanje do linkova za ikone ako ti Win nije instaliran na D:
4. kako mogu da brzo pristupim folderu Desktop? (malo je smor otvaranje redom C:\Documents and Settings\All Users\Desktop - ima li neki brz nacin? U vezi sa tim, mogu li se u TCu napraviti "favorits/bookmarks" omiljenih/najcesce koriscenih foldera?
Za prikaz desktopa imas internu komandu. Kreiraj novo dugme na baru i u polju command u listi izaberi cm_OpenDesktop. Primer ti je u prilozenom toolbaru.
Sto se tice favorita, Ctrl+D ili dupli klik na traku sa imenom foldera (iznad levog ili desnog okna) otvara ovaj meni.

5. mogu li da u TCu koristim "single-click" za otvaranje fajlova i foldera (kao u WinExploreru)?
Na sreću ne 😀

6. mogu li da izaberem koje osobine fajlova ce biti prikazane u Full nacinu prikaza? (ja bih hteo da vidim samo ime i velicinu fajla)
Direktno ne. Mozes u opcijama da ides na karticu Tabstops. Tamo se malo poigraj sa kolonama tako sto ces za nezeljene kolone da stavis neki veliki broj npr 300 i 400 ili vise po potrebi.

7. kako da uklonim one zagrade oko imena foldera? (ranije sam to uspevao, sad ne mogu da nadjem gde treba "kliknuti")
Mislim da to ne moze a ako se setis kako si uspeo reci 🙂

8. cuo sam da je moguce videti preview slika u TCu, pomocu IrfanView-a. Imam oba ta programa, ali ne znam kako da dobijem taj preview...
U konfiguraciji kartica Edit/view, Configure internal viewer. Imas pri dnu opciju da IrfanView otvara slike. Onda koristis Ctrl+Q za preview ( koristi F u aktivnom oknu sa slikom kao Fit to window on/off)

Re: Re: Total Commander - pitanja...

Laki Strajk je napisao(la):

Mislim da to ne moze a ako se setis kako si uspeo reci 🙂

Za to treba promena u wincmd.ini fajlu.
Edituj wincmd.ini (nalazi se ili u /windows/system (za win98) ili u /WinNT/ za win2000.

Nadji liniju gde pise DirBrackets=X
(Ovo X moze imati funkcionalnu vrednost ili 0 ili 1. Ako je 0 ("nula" ne slovo O) onda neces imati zagrade a ako je 1 imaces).

Pored toga mozes da skines program koji je za Total Commander nesto slicno kao sto je TweakUI za windows (dakle Graficki interfejs za podesavanje raznih parametara). Naziv programa je "Tweakeer for Total Commander" i mozes ga skinuti sa:

http://www.igmar.hosting-gratis.com/pr/tweaktc550.zip

ili

http://www.wincmd.ru/files/tweaktc.zip

Sa ove zadnje adrese mozes skinuti gomilu najnovijih korisnih dodataka za Total commander.

Re: Re: Total Commander - pitanja...

ono za pitanje br. 1 ne radi - te ikonice se vide samo u TREE prikazu, ali ne i u FULL i BRIEF...

pitanje 2... "Mada uvek mozes da koristis dir komandu sa redirekcijom u txt fajl" - kako? ovo nikad nisam koristio!

pitanje 5 i 7: pomocu programa TweakTC, koji je predlozio Visente (HVALA!), moguce je i ukloniti zagrade oko imena foldera, i namestiti "single-click" 😛

Re: Re: Re: Total Commander - pitanja...

ZoNi je napisao(la):
pitanje 2... "Mada uvek mozes da koristis dir komandu sa redirekcijom u txt fajl" - kako? ovo nikad nisam koristio!

Ta danasnja omladina 😉

dir *.* > lista.txt

Ako hoces i sadrzaj poddirektorijuma:

dir /s *.* > lista.txt

Ili lepo kucaj "dir /?" da vidis sve parametre komande dir.

Re: Re: Re: Total Commander - pitanja...

ZoNi je napisao(la):
pitanje 5 i 7: pomocu programa TweakTC, koji je predlozio Visente (HVALA!), moguce je i ukloniti zagrade oko imena foldera, i namestiti "single-click" 😛
Aj mi molim te objasni poentu single clicka u totcmd i sličnim programima? Pa njihova svrha je da se miš skoro uopšte i ne koristi u radu...

Re: Re: Re: Re: Total Commander - pitanja...

mikis je napisao(la):
Ta danasnja omladina 😉

dir *.* > lista.txt

dir /s *.* > lista.txt

pa tako je to kod onih sto su preskocili vreme DOS-ova i misle da sem windowsa nema drugih OS 😀

Re: Re: Re: Re: Total Commander - pitanja...

mikis je napisao(la):
Ta danasnja omladina 😉

dir *.* > lista.txt

dir /s *.* > lista.txt

Ta fora ne pali ako direktorijum nije lokalni. Kako to postici u tom slucaju ?

jddipqd, ja jednostavno mnooogooo volim single-click... ti slobodno nastavi da koristis double ili tastaturu - to jeste prednost: svako moze da radi onako kako mu najvise odgovara...

ZAP, to je istina: koristio sam Commodore 64&128, pa sam onda malo ostavio kompjutere, i onda se vratio na Win95... Inace, vrlo dobro znam da osim Win-a postoje i drugi OSovi...

ZoNi je napisao(la):
jddipqd, ja jednostavno mnooogooo volim single-click... ti slobodno nastavi da koristis double ili tastaturu - to jeste prednost: svako moze da radi onako kako mu najvise odgovara...
Narano da svako može da koristi ono što mu odgovara... Ja sam mislio na to da je totcmd (i uopšte svi fajl menadžeri sa dva panela sa direktorijumima) projektovani tako da se sa njima prvenstveno radi tastaurom. Ukoliko se prvenstveno koristi miš, onda je dosta nezgrapniji od explorera i sličnih.

crack za totala

Poz

Bio sam na par mesta iymedju ostalog na box u i skinuo sam par crakova za total commander 5.50 i nijedan od tih koji sam skinuo ne odgovara
hikfe

Re: crack za totala

Shumaher je napisao(la):
Poz

Bio sam na par mesta iymedju ostalog na box u i skinuo sam par crakova za total commander 5.50 i nijedan od tih koji sam skinuo ne odgovara
hikfe

Verovatno je u pitanju verzija. Skini sa mesta koja nude i program i kljuc za njega. Na primer na:

http://members1.chello.nl/~w.klappers01/p.html

imas i program i kljuc (i masu drugih programa)

ili pogledaj nedavni thread na
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=17981

tamo imas tri linka.

Hvala

Poz

Zahvaljujem se ali sam uchinio pochetnichku grashku , ko je iskusniji sa win commanderom shvatice !!!
Visente tnx i ofkors( namerno je ovako) svima ostalima

Sto se tice pitanja 2:

lakse od koriscenja dos komandi je koriscenje 2 plugina za tc,
a bolji je "catalog maker" cini mi se verzija 2.1, ima ga na www.wincmd.ru...
on sve odradjuje po zelji...

i mala digresija - single click, svasta!!!
a i zagrade za foldere su tu gde trebaju da budu 🙂

dEXE je napisao(la):
"catalog maker" www.wincmd.ru

i mala digresija - single click, svasta!!!
a i zagrade za foldere su tu gde trebaju da budu 🙂

hvala... skinuo sam catalog maker, pa cu ga uskoro probati...

a single click i zagrade... pa, nekome se svidja, nekome ne... znate kako se kaze: 1.000 ljudi, 1.000 cudi (1.000 zena, 2.000 grudi 😀 )

Nazad
Vrh Dno