Šta je novo?

Total Commander 7.0

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
June 7, 2007: Total Commander 7.0 is now available for download.

http://www.softpedia.com/get/File-managers/Total-Commander.shtml

SS: http://www.softpedia.com/progScreenshots/Total-Commander-Screenshot-6062.html

WHAT'S NEW IN VERSION 7.0 Final:

* Updated user interface: flat buttons also on XP, new file list icons, drive icons, and bar icons (by external designer), icons in the main menu (optional)

* Separate background color can be set for odd and even lines

* Compare by content now allows to edit files, and to re-synchronize manually

* Separate tree panel: Either one for both file panels, or one for each

* Lister now supports a text cursor, allows to center images and resize only larger

* Change attributes allows to use/change content plugin values

* File operation logging

* Show drive letter in folder tabs

* File system plugins can now support custom columns and thumbnails

* Multi-rename-tool: Allow to edit target names

* More options in copy overwrite dialog: Compare by content, Rename target, automatic rename, copy all smaller or all larger

* Exclude directories in "Show"-"Custom...", e.g. with *.* | .cvs

* Increased maximum command line length

* Sort by additional columns, e.g. by size, then by date/time: Ctrl+click on additional columns

* Auto-complete path in command line, current directory, copy dialog etc.

* Use Shift+Del to remove unwanted entries from various comboboxes: Command line, search function, multi-rename-tool etc.

* Secure FTP over SSL/TLS, enter the URL as follows: ftps://ftp.servername.com . Needs OpenSSL dlls from www.openssl.org stored in Totalcmd directory.

* Custom user-defined commands for main menu and hotkeys

* Alias commands for the command line for internal commands or external programs

* Overwrite dialog allows to show preview images and custom fields

* When a copy/move/delete/create directory operation fails due to insufficient rights, ask user whether he wants to copy as administrator. Also allow a user to read from an inaccessible directory if he knows the administrator password.

* Search on FTP servers

Neizad, i vreme je bilo. Hvala za link odoh da testiram :wave:

Čisto informativno, kompletan changelog sedme verzije, sa svim alfa, beta i release candidate podverzijama, dugačak je preko 1500 linija 🙂
Pogledajte history.txt 🙂

S obzirom da u firmi imamo licencne verzije TC-a 6.52, možemo li registrovati ovu 7.0 sa starim wincmd.key-om?! Subota je, da znam da li da skidam u ponedeljak novu verziju ili ne?!

Probao sam i malopre, ali nije hteo da mi otvori stranicu... Ali sada je sve u redu, vidim da je dovoljno instalirati novu verziju preko stare u istom direktorijumu, hvala!

Malo sam probao ovaj novi, doduse neku betu, i svidja mi se sto kada otvoris novi notepad fajl on ti kao default putanju za snimanje stavlja folder u kom si bio kada si otvorio taj fajl.
ali ja koristim 6.54a power pack koji ima gomilu ekstenzija u sebi i mnogo mi se svidja. Ima npr. notepad2 koji je jako zahvalan ako hocete da menjate prevode za divx filmove ali i jos gomilu odlicnih, korisnih dodataka, tako da mi se sada ne prelazi na ovaj novi koji sve to nema.

S obzirom da u firmi imamo licencne verzije TC-a 6.52, možemo li registrovati ovu 7.0 sa starim wincmd.key-om?! Subota je, da znam da li da skidam u ponedeljak novu verziju ili ne?!

Uvek mozes da probas.

Pa instaliraj slobodno sedmicu u folder od 6.54 power pack-a, sve radi odlicno.

Malo sam probao ovaj novi, doduse neku betu, i svidja mi se sto kada otvoris novi notepad fajl on ti kao default putanju za snimanje stavlja folder u kom si bio kada si otvorio taj fajl.
ali ja koristim 6.54a power pack koji ima gomilu ekstenzija u sebi i mnogo mi se svidja. Ima npr. notepad2 koji je jako zahvalan ako hocete da menjate prevode za divx filmove ali i jos gomilu odlicnih, korisnih dodataka, tako da mi se sada ne prelazi na ovaj novi koji sve to nema.

Uvek mozes da probas.

a, i uvek mozes otici na dodatke
pa da vidis sta nedostaje Commanderu da poleti 😉 :guitar:

ovo je jako QL mesto
pored poslednjeg powePack-a, ima puno korisnih stvarcica koje olaksavaju zivot...

trebalo bi ga upisati na vrhu podforuma i zakucati (make sticky) pa da svi imaju koristi...

:banana: :banana: :banana:

Poslednja izmena od urednika:
Ja još nisam instalirao 7. Koristim svoje custom menije i moram prethodno da vidim ima li nekih novih komandi koje bi trebalo da dodam.

Još nisam iščitao ceo changelog, ali koliko se sećam uveden je autorename prilikom copy u slučaju da na odredištu postoji fajl istog imena, to je nešto što mi neverovatno često treba.

Poslednja izmena:
Meni u TC 7.0 najvishe znachi thumbail view.... 🙂
Sad ako mi treba neka slika jednostavno i bez problema je nadjem a da nemoram glupi explorer da otvaram....

Odličan je!
Nije mi jasno da još postoje ljudi koji koriste win explorer...

Da li je sada moguce kopirati na Flash-eve istom brzinom kao i u Win Explorer-u? Ne znam da li ste to primetili ali kada kopiram nesto putem "F5, F6" u commanderu na Flash drajv, brzina mi je oko megabajt, dva.. a iz Explorera oko 25 (na mom flashu)...
Mozda ima to negde da se podesi pa ako neko zna bilo bi lepo...

Da li je sada moguce kopirati na Flash-eve istom brzinom kao i u Win Explorer-u? Ne znam da li ste to primetili ali kada kopiram nesto putem "F5, F6" u commanderu na Flash drajv, brzina mi je oko megabajt, dva.. a iz Explorera oko 25 (na mom flashu)...
To je valjda bilo sređeno još pre par verzija.
U svakom slučaju, uvek možeš iz TC-a da uradiš ctrl+c i ctrl+v i eto ti explorer copy 🙂

Configuration > Options > Copy / Delete > Use compatibility mode for the following drives- Ukljuciš i upišeš slovo na kojem ti je USB flash disk.

to je kolega davno primetio jos kod kopiranja CDova (filmovi konkretno)
ne znam dal jos uvek postoji

Configuration > Options > Copy / Delete > Use compatibility mode for the following drives- Ukljuciš i upišeš slovo na kojem ti je USB flash disk.

Meni ovo ne radi ! Kad sam ovo uradio i dalje je brzina kopiranja na Flash ( ustvari nije flash nego TwinMos card reader a kartica je mini SD 80x 1GB ) je 50 kB/s 😡

i ja sam imao takav problem, medjutim jednom prilikom sam morao da formatiram hdd i problema vise nije bilo (verzija tcmd-a 6.x)

Zna li neko da li moze i ako moze kako da podesim da mi ikonice za foldere u tc-u budu kao u windows-u?

Nazad
Vrh Dno