Šta je novo?

Toslink kabl

Stevcho

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2009
Poena
385
Treba mi ovaj kabl da povezem HiFi i pc, gde ga mogu kupiti u Beogradu, zna li neko? Ili da neko ima da proda, bio bi mu zahvalan.

Ima li iko ljudi? Nije valjda da se nigde ne moze naci?

Imas gde god hoces jeftinih toslink kablova. Recimo Silken, Mikroprinc ...

Toslink kabl je drugi naziv za "Opticki Digitalni Kabl", koji sluzi za prenos digitalnog audio signala optickim putem. Takodje poznat je i pod nazivom S/PDIF opticki kabl.
Sto se kupovine tice, ima ih u skoro svakoj prodavnici potrosacke elektronike: Comtrade, BigBang, Tehnomanija, Tehnomarket, Rodic, Metro... Naravno, ima ih i u skupljim varijantama u prodavnicama HiFi opreme.

Pozdrav

Trzni centar usce, imas neke nemacke, 5m 1800din..

Okej, kupio sam opticki kabl, povezao HiFi (Sony RX100AV) sa kompom, prepoznaje mi ga racunar, pise digital audio S/PDIF ali nikako nema zvuka. Moze li mi neko pomoci kako da namestim zvuk. Poslacu i sliku ako treba.

Jel' mozes da okacis sliku zadnje strane Sony-ja ili tacan naziv modela?
Ako je u pitanju MHC-RX100AV, izgleda da on nema optical IN vec samo optical OUT, sto znaci da neces moci da pustas muziku sa PC na Sony-ja ovim putem, ako si to zeleo.

Pozdrav

Pozadi pise samo Digital CD OUT
znaci necu moci uopste da imam zvuk na Sony-ju preko PC-ja? Posto ja nemam zvucnike, planirao sam da mi on dodje kao zamena.

Zasto lepo, kuturno ne napises kompletne nazive uredjaja pa bi neko mogao i da ti pomogne?
Inace, cim je out nije in tako da salje a ne prima signal.

Povezi PC i Sony analognim audio kablom, i onda ces moci da slusas muziku sa PC-ja. Pogledaj u uputstvu (ako ga nemas skini ga sa Sony sajta) i povezi kao sto je objasnjeno za povezivanje VCR-a.

Pozdrav

Vrh Dno