Šta je novo?

Toshiba Tecra X40-e BSOD

maxtheminer

Poštovan
Učlanjen(a)
13.08.2016
Poena
70
Koristim laptop Toshiba Tecra X40-e (i5 8350u), i imam problem sa BSOD-ovima, iskacu mi u razlicitim intervalima, nekad radi laptop 4-5h pa iskoci, nekad posle 15 min koriscenja, i uvek je razlicit stop code, desavalo se Unexpected Store Exception (do sad 3 puta), Memory Management, System Service Exception (4 puta do sad). . . Instalirao sam svez windows, menjao RAMove, probao dosta tutorijala sa neta, solucija itd . . . Koji drugi hardverski problem moze biti? Sad mi se updateuje na win 11 23h2 (cpu je 80% vremena na 100% load) i temperatura ploce je ~85c a procesor varira od 80 do 90c. Moze li biti do toga ili da probam nvme da menjam, doduse na svakom benchmark testu je izbacio dobre rezultate odnosno ne odstupaju puno od referentnih vrednosti.

зеза те Виндоус 11 (ништа чудно)
Треба да одеш на сајт произвођача и да апдејтујеш биос (уефи) лаптопа.

(провери тачан модел лаптопа, за сваку случајност)

После ће да проради све како треба. Јави се да поделиш радост и усхићење после овде , на теми.

Hvala na brzom odgovoru, proverio sam u biosu, imam najnoviju verziju biosa, odnosno poslednju koja je izbacena na tom sajtu (v2.50) :) Ima li jos neki firmware koji mogu da updateujem? :)

Ако је тако, велика шанса је да ће да ти помогне предлог хер Зековића.

Kakvo je stanje ssd a skini hard disk senteniel pa javi

izbacuje mi hdd sentinel performance 100% health 96%, crystal disk info kaze isto 96%, uradio sam preko biosa neki full test za ssd i prosao je

Ti bios testovi su glupost. Prosle nedelje sam tako testirao jedan HP Zbook a zakucavao cim se podigne Win. Poslao ga HP-u i zamenili plocu.

Moguce da je greska do Windowsa.Meni na 3 nova win laptopa se javlja ponekad zamrzavanje,bez BSOD.Dva su Lenovo,treci Asus.Povezuje ih Win 10 skinut sa MS saita .

Koristim laptop Toshiba Tecra X40-e (i5 8350u), i imam problem sa BSOD-ovima, iskacu mi u razlicitim intervalima, nekad radi laptop 4-5h pa iskoci, nekad posle 15 min koriscenja, i uvek je razlicit stop code, desavalo se Unexpected Store Exception (do sad 3 puta), Memory Management, System Service Exception (4 puta do sad). . . Instalirao sam svez windows, menjao RAMove, probao dosta tutorijala sa neta, solucija itd . . . Koji drugi hardverski problem moze biti? Sad mi se updateuje na win 11 23h2 (cpu je 80% vremena na 100% load) i temperatura ploce je ~85c a procesor varira od 80 do 90c. Moze li biti do toga ili da probam nvme da menjam, doduse na svakom benchmark testu je izbacio dobre rezultate odnosno ne odstupaju puno od referentnih vrednosti.
Инсталирај Линукс на флешку па пробај тако

Meni su te temperature previsoke, ali očekivane ako je računar na leru na 80-100% zauzeća. Što je predložio @Diamond probaj neki live linux ili Strelec, kakve su temperature tamo. Ako je sve ok, onda na windowsu juriti šta "jede" procesorsku snagu. Ako se mašina i tamo pregreva i bez zauzeća procesora, otvaranje, čišćenje, menjanje termalne paste, padova i slično.

Probaj uraditi update svega Intelovog sa Intel update aplikacijom. Resilo mi je par gremlina na dell latitude masinama sa Windows 11.

Nazad
Vrh Dno