Šta je novo?

Toshiba Satellite i trajanje baterije

Lazarus

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ljudi, dobar dan.

Imam jednu vrlo nejasnu situaciju sa Toshiba Satellite A300D-I7F laptopom. Na njemu se nalazi instaliran OS Vista Home Edition.

Naime, kakva god setovanja da izaberem/podesim u delu vezanom za Power Options trajanje baterije je oko dva sata (plus-minus par minuta).

Praktično, bilo da odaberem High Performance režim rada, bilo da odaberem Power Saver režim rada, bilo da kreiram svoj Power Plan sa najrestriktivnijim setovanjima (tj. kada pogasim sve što može da se pogasi) kompjuter se ponaša istovetno. Iz iskustva znam da drugi leptopovi momentalno reaguju na činjenicu da je kabl za napajannje izvučen, i tada u trenutku prelaze na Power Saver režim rada. Kod ovog kompjutera to nije slučaj, tj. kada izvučem kabl za napajanje on i dalje nastavlja sa High Performance režimom rada koji je prethodno bio aktivan. Takođe, kada mu ručno selektujem režim rada, ništa vidljivo se ne promeni, tj. sijanje ekrana bude na istom nivou, a trajanje baterije ostaje zakucano na nekih 120 minuta.

Baterija je bila na testiranju u servisu, gde mi je rečeno da dobijene vrednosti odgovaraju Toshibinim specifikacijama (plus-minus pola procenta).

Moje pitanje je da li neko ima znanje/iskustvo šta bi moglo da se dešava? Možda sam ja promašio neku opciju (mada ne verujem). Po meni, uzrok bi mogao da bude i u nekakvom Windows Mobility Center softveru koji je došao preinstaliran zajedno sa Vistom i koji ne znam kako da isključim.

Svaka pomoć je dobrodošla!

Hvala unapred.

pozdrav. ja imam toshibu l300-17o i nemam takav slucaj. naime kada je kabal na napajanju tada ne mozes videti nikakve promene (evo sada sam probao), ali kada postavim na "power saver" tada u istom trenutku se zatamni ekran, znaci stedi energiju kada iskljucim lap iz napajanja. Windows Mobility Center ne trosi mnogo energije, to ti je samo jedna vise aplikacija u sistemu.
1. ili da lap odneses opet u servis,
2. ili da probas da reinstaliras operativni mada mislim da je do baterije,
3. ili da rucno podesis osvetljenje fn+f6 (smanjenje) ili fn+f7 (povecanje svetlosti)jer i tu dosta trosi energije.

Prijatelju, hvala na idejama... Mislim da ću da reinstaliram Prozore i onda vidim šta se desava. Za servis - i još više za servisere - jednostavno nemam (više) živce!

Vrh Dno