Šta je novo?

toshiba satellite, bios damaged

• Začetnik teme Začetnik teme kuki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kuki

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2003
Poena
601
Evo jednog zanimljivog problema. Crko' mi bios na lap-topu: TOSHIBA Satellite 205cds! Stariji krs ali je dobro sljakao za neke poslice! Kao cim se upali kaze:

BIOS is demaged! Pleace put the maintenance disk in the drive and press enter!

Mislim, sve bi to bilo ok da znam sta je maintenance disk! Pokusao sam nasnimiti flash biosa na disketu, pa cak i na hard ali ne ide! Ista stvar! Ma ustvari pregleda on i floppy i hard ali ... nista! Ima neko ideju??? Bas bi mi trebala, HVALA....

Jel` ga ukljucujes sa pritisnutim F12. Mislim da ti treba i sistemska disketa. Izvini ako pitam nesto sto podrazumevas, al` mislim da bi ti bilo od pomoci da procitas ovo
http://eu.computers.toshiba-europe....rom=faq_selection&CFID=BIOS&FID=TRO0000000b07

btw, interesantan info (al moraces da proveris da li kaci tvoj model)
Note: If the Toshiba model is NOT listed below ensure that the Flash BIOS files are copied to a 1.44 MB diskette. If your model is listed then a 720 KB diskette MUST be used.

Znas kako, on se starta sa ispisom koji sam napisao gore i nema sanse ni f12 niti bilo sta drugo da ga natjera da cita flash. Mislim da je taj "maintenance" disk ono sto meni treba, tj. da on ne podrazumjeva u sebi flash biosa nego nesto sto samo u toshiba servisu imaju! Pitao sam ti ja i na toshiba forumima o ovom problemu ali su oni insistirali da se lapic donese u ovlasteni servis! Nazovem ti ja i servis u BG ali oni nisu imali takvih problema i ne znaju sta moze biti (mislim ... strasan servis!) Ne razumijem ...

Nazad
Vrh Dno