pavlex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.10.2004
- Poena
- 319
Pozdrav ljudi!
Imam jedan Toshiba Satellite a10 laptop ovde kod mene na reinstalaciji! Fora je što mu ne radi interni CD! I sad, nabavio sam USB CDRW, ali nikako neće da se bootuje sa njega! Podešavao sam (vrlo siromašni) BIOS, ali nikako neće da se bootuje sa USB CDa! Onda sam iz postojećeg XPa pokrenuo instalaciju i to je recimo uspelo i krenula je instalacija i nakon restarta. Kod kopiranja XP sistemskih fajlova je jako pravio problem, malo malo pa nije mogao da kopira neki fajl, pa sam mu ubacio neki drugi WinXP SP2 CD i to bi prošlo. E ali kad je završio kopiranje i došao restart i trebao da nastavim instalaciju sa onim grafičkim okruženjem, nadje error Issas.exe i samo se restartuje! Ja nikako nemam ideju šta da radim! tj. imam
recimo sa mreže da instaliram XP, mada to nisam nikad radio, pa sam hteo da pitam i za to...
Evo šta me interesuje:
1.Koliko košta optički uređaj za dotični laptop?
2.Da li postoji način da ga poteram da se bootuje normalno sa USB CDa?
3.Kako da instaliram XP preko mreže?
4.Imate li neki predlog kako da rešim problem?!
Laptop nema floppy
ima mrežnu i ima mogućnost da se bootuje sa mreže, u njemu je DVD/CDRW kombo koji ne čita ništa i HDD sa dve particije.
šta dalje?!
Prilično mi hitno treba odgovor! :crash:
uhh.. hvala unapred!
Imam jedan Toshiba Satellite a10 laptop ovde kod mene na reinstalaciji! Fora je što mu ne radi interni CD! I sad, nabavio sam USB CDRW, ali nikako neće da se bootuje sa njega! Podešavao sam (vrlo siromašni) BIOS, ali nikako neće da se bootuje sa USB CDa! Onda sam iz postojećeg XPa pokrenuo instalaciju i to je recimo uspelo i krenula je instalacija i nakon restarta. Kod kopiranja XP sistemskih fajlova je jako pravio problem, malo malo pa nije mogao da kopira neki fajl, pa sam mu ubacio neki drugi WinXP SP2 CD i to bi prošlo. E ali kad je završio kopiranje i došao restart i trebao da nastavim instalaciju sa onim grafičkim okruženjem, nadje error Issas.exe i samo se restartuje! Ja nikako nemam ideju šta da radim! tj. imam
Evo šta me interesuje:
1.Koliko košta optički uređaj za dotični laptop?
2.Da li postoji način da ga poteram da se bootuje normalno sa USB CDa?
3.Kako da instaliram XP preko mreže?
4.Imate li neki predlog kako da rešim problem?!
Laptop nema floppy
šta dalje?!
Prilično mi hitno treba odgovor! :crash:
uhh.. hvala unapred!