Šta je novo?

Toshiba netbook nb305-n410, paznja!

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Prosle nedelje sam kupio netbook iz naslova u jednoj renomiranoj beogradskoj prodavnici, i hteo bih da svima koji su zainteresovani za kupovinu istog skrenem paznju da budu jako pazljivi prilikom kupovine.

Naime, kada sam dosao kuci i otvorio kutiju, odmah sam upalio laptop i primetio cudno zujanje ventilatora, koje se najbolje moze opisati kao zujanje onih starih trafoa za napajanje. Nedugo zatim, primetio sam da je na gornjoj strani pozadine ekrana udubljenje 0.5cm x 0.5cm, koje je ocigledno ogrebotina od strane nekog teskog predmeta. Ujedno je i taster space imao uzasno skriputav zvuk, kao da je bio pritisnut 10000 puta do sada.

Ta tri defekta su me toliko izludela da sam smesta otisao u prodavnicu da reklamiram netbook, i osoblje jeste bilo usluzno posto sam im naglasio da su mi prodali polovan laptop kao nov, i da ima da to rese za tren oka...medjutim, doneli su tri kutije sa istim takvim laptopom, i SVE tri kutije su imale u sebi ostecene netbookove. Dakle, ili su bili izlozeni, ili ih ta prodavnica namerno prodaje polovne kao nove, pa kome uvale. Uzas. Zvali su i tog prevaranta koga zovu uvoznikom, i naravno, nisu imali nijedan vise primerak cak ni u centralnom magacinu. Odmah sam uzeo novac nazad i kupio Asus 1015PE u drugoj radnji, gde je bio uredno upakovan.

Prosto neverovatno do kog nivoa su ti ganferi iz prodavnica i uvoznici spremni da idu. Moja preporuka svima bi bila da razmisle triput pre kupovine toshiba netbooka, i da paze u kojim radnjama kupuju.

Nema potrebe da skrivas prodavca, u Srbiji postoje samo 2 "renomirane" prodavnice laptopova.

Ne mogu da budem siguran da je prodavnica ta koja je kriva, jer su dobre sanse da je njima uvoznik dao kutije u kojima su bili vec izlozeni racunari. Zato nisam naveo prodavnicu.

Sa druge strane, ni u jednom trenutku zamena racunara ili povracaj novca nisu bili u pitanju, a bili su i prilicno ljubazni iako su im svi prodavci u sustini potpuno nekompetentni za taj posao.

p.s. Na dan kada sam kupio laptop, prodavacica mi je rekla da nikako ne kupim Toshibu vec Asus "jer je Asus bolji i jer ona na svom Asusu za godinu dana nije imala nijedan virus, tako da je zato kvalitetan". Mozda je znala za jadac al nije smela direktno da kaze :D

Nazad
Vrh Dno