P9GURU
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2004
- Poena
- 309
Imam Laptop Dell Latitude D600 do skoro sa gore pomenutim (Toshiba MK4019GAX 40GB 5400rpm 16mb cache) diskom koji je pre dve nedelje poceo je da pucketa i koci kad sam pokrenuo bilo kakvu aplikaciju.Nisam imao vreme da testiram disk,i kupio sam novi Toshiba MK6025GAS (60GB 4200rpm 8mb cache) i pocelo je totalno razocarenje.Ovaj disk radi skoro duplo sporije nego onaj prvi i interesuje me dali je moguce da nekako osposobim prvi disk .Danas sam formatirao onaj prvi (Boot diskom Win98) i prijavi mi bad clusters negde oko 48% prilikom formatiranja ,posle toga nema bad clustera .
Na tech support site Toshibe nema nikakvog softwera za diagnostiku ili skeniranje diska, i ne znam dali je moguce da sredim taj disk ?!
Koji program, tool moze da mi pomogne da sredim to inace ovaj od 60gb me ubijaaa !?
Na tech support site Toshibe nema nikakvog softwera za diagnostiku ili skeniranje diska, i ne znam dali je moguce da sredim taj disk ?!
Koji program, tool moze da mi pomogne da sredim to inace ovaj od 60gb me ubijaaa !?