Šta je novo?

Toshiba down

el_patron

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Razer BlackShark V2 HyperSpeed
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
Gigabyte M27Q3
Miš & tastatura
Razer Deathadder v3 Pro+ NZXT Function 2
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi 3C, Xiaomi S20+
Pristup internetu
  1. Optički internet
A zato moj L750 unutra izgleda kao da su se deca igrala.
Ventilator oduvao svoje (ostranjen), 3.5 jack pukao, (koristim ulaz od mic)...
Samo ga jos windows 10 drzi u zivotu (na ostalim OS se gasi u roku 5 min.)

10 milijardi gubitaka? Nikada nisam razumeo taj deo ekonomije... nesto sto je toliko u gubitku, ne moze biti u minusu, vec onaj ko to finansira. I zasto se uopste dozvoli tako nesto, bez konkretne javne vizije kako ce se stanje poboljsati u doglednoj buducnosti.

Jel ima neki strani izvor? Alergican sam na pisanije domacih novinara, pogotovo o IT temama.

Edit: Nigde ne mogu da nadjem cifre koje se spominju, osim 10 milijardi jena gubitka iz drugog kvartala ove godine 🙂

Ma glupost, tipični senzacionalizam domaćih novinara koji pišu o stvarima u koje se ne razumeju i onda odvale nešto bezveze, da bi se naravno ispostavilo da je razlog pisanja vesti nešto potpuno banalno i da ti dođe da se upucaš kada shvatiš ko piše. Kakvih crnih 9 milijardi gubitaka, to su jeni a ne dolari, i odavno je izašlo na videlo. Ali neko se istripovao da sada napiše nešto na tu temu...Nigde ništa o tome, samo o zatvaranju poslovanja sa televizorima.

Nije baš ništa kad fabrike prodaju konkurenciji...

Cuo sam nesto skoro da se spajaju sa drugim proizvodjacima laptopa. Valjda Toshiba, Fujitsu i Vaio ce zajedno da rade laptope. Kriza jeste i sve ih je pogodila ali 10 milijardi dolara gubitka u jednom kvartalu je totalna glupost. Jeste da je sajt RTS sto znaci smejurija ali pise da je dopisnik iz Tokija. Valjda bi trebao da radi bolji posao od ovih nasih nazovi RTS novinara.

U svakom slucaju, Japanci su osetljivi na krizu za razliku od americkih mega IT korporacija koje i pored ogromnih gubitaka rade decenijama. Da je japanska korporacija, HP bi propao odavno. O forumskom miljeniku AMDu da ne pricam.

Nije baš ništa kad fabrike prodaju konkurenciji...

Niko ne kaže da je ništa; imali su ogroman problem i sa realnim gubicima i sa prikrivanjem gubitaka preko računovodstvenih trikova. Naravno da prodaju fabrike, i Samsung i druga gigantska imena prodaju fabrike. S tim što se ovde radi o "otkidanju" sektora koji nije poslovao zdravo, odnosno televizora, tako da to opet nije neki poseban problem. Slično važi i za grupisanje o kome govori G@W. U svakom slučaju, kompanija je u nevoljama, ali nema nekih posebnih novih razvoja na tom polju, a svakako nema gubitaka od čitavih 10-ak milijardi dolara ili evra. Cifra je suluda. Vidim da je (izgleda) sada tekst editovan, pa da piše da je sektor "uređaji za domaćinstva" zabeležio gubitak od 10 milijardi. I to mi je tek sumanuto, da samo jedno odeljenje zabeleži tolike gubitke. Opet, ne radi se o računarima, nego usisivačima...

I meni je bilo cudno da su izgubili 10 milijardi $, a ovaj RTS znaci nije nista bolji od Blica i ostalih...

Verovatno je autor teksta zamenio dolare i jene.

Samo ne znam odakle je izvukao tu cifru, pošto u izveštajima stoji ovo:

Toshiba posted an operating loss of 79.5 billion yen ($645.66 million) in the July-September second half of the current fiscal year that began in April.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno