Šta je novo?

Toshiba A100-599 go 7600 odbija saradnju

cordos

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2005
Poena
309
Dobar dan, da pokusam da budem sto kraci...

Toshiba A100-599 Vista Home 7600Go 2Gb RAM (native res 1280 x 800)

Radi super dve godine i pre dva dana gledam film, zabode komp.

Restart daje nvlddmkm STOP 116

Radi u safe modu, bez zvuka.
Radi ako se skinu drajveri i ociste sweeperom (naravno kao neki vga device)

Cim se instalira neki od drajvera (ili toshibin sa sajta ili nvidijin za laptopove sa sajta)... znaci bez nekih ludovanja, ono sto je radilo i sto bi trebalo da radi... pri restartu zabada pred logovanje sa crnim ekranom, kadkad izbaci STOP 00000116 nvlddmkm i obavezno restart

Win XP (da, imam i njega) daje identicne rezultate, zabod pa restart.
Probao sam par stvari sa
Kod:
http://www.repairyourpcnow.com/resources/atikmdag-has-stopped-responding.php
registri cistio, skidao neke win updateove, vracao ga sistem restorom, mlatio se repairom viste, pustao ga da nadje drajvere sam sa neta, pustao win da instalira... al jednostavno nece da ga razvuce u 1280x800 i jedino kako radi je da mu skinem drajvere iz safe moda, ocistim ih i onda vozim u 1024x768 ...

Jos mi ostaje da vratim prvobitni ghost koji sam napravio pri kupovini i ako to ne bude radilo da ubacim onaj njegov TOSHIBA disk... a posle toga... ****ga.
Uglavnom, pre nego sto krenem sa radikalnim potezima, evo svrnuh da i vas pitam za vase cenjeno misljenje.

Hvala unapred.:type:

Moguće da je samo do drajvera. Probaj da skineš neke starije drajvere sa laptopvideo2go.com. Iz Computer Management konzole vidi samo IDove proizvođača i modela (PCI\VEN_10DE&DEV_XXXX&SUBSYS_YYYYYYYY).
Možda pomogne.

Paaa probacu, mada... ako NVIDA official nit SOSHIBA official a ni VISTA niti XP nece... onda nece.
Sve sam blize zakljucku da sam sprzio grafiku ... na neki volsebni nacin posto displej daje sliku al od 640x480 do 1024x768.

Cim skupim par sati vremena ide bekap pa TOSHIBA disk, da se vratimo na pocetak.
Nasao sam na netu slicno iskustvo mome... i ispada da se sprzila GPU... a kako i dalje sliku imam ... pojma nemam (mozda neka integrusa iz potaje ;) )

Javljam sta sam uradio kad uradim.

Meni se dešavalo da poslednji drajveri ne rade kako treba, pa sam morao da downgradujem na starije. A ti drajveri sa laptopvideo2go su customizovani za notebookove, pa ih odatle skidam.

Samo ne gubi nadu. Pokušaj sve što možeš, bolje nego da te za to isto oderu u nekom kvazi-ovlašćenom servisu.

I meni je čudno što imaš sliku. Da je grafička otišla, BIOS bi se bunio. A da je samo memorija na njoj otišla, onda ima šanse da bi radila ali sa brljotinama na ekranu.

Evo malte ne sam dosao do kraja svojih racunarskih sposobnosti...
Digao sam prvobitni ghost koji sam napravio domah posle prve instalacije viste i... isto.
Jos ostaje da probam Toshibin disk da sve prepeglam 100%.

Nasao sam dva slucaja na netu gde su dvojica imala identicne probleme (oni su doduse dosli do zakljucka da im je crko GPU)... malo "pucketaju" dve bele linije, jednom jedna gore, jednom jedna dole i onda samo tama... restart pa opet u safe mod na pivo i uninstal drajvera, restart pa drive sweeper da pomete sta je preostalo... i komp "savrseno :wall: " radi pod vistom u 1024x768

mozda da probam sa egzocirzmom zlih dugova :-devil-::crash: :eyebrows:

Hm... Da li si probao da poteraš neki test za grafičku ili možda neku igru? Ako ti se pojave linije, šareni kvardatići ili pikseli po ekranu u toku testa/igre, može biti da je memorija na grafičkoj.

Nazalost nisam stigao da idem dalje u istrazi posto sam uspeo da prodam komp po razumnoj ceni. Misterija ostaje ali ... na srecu... case closed.

Vrh Dno