Šta je novo?

Toshiba 65QA4C63DG Iskustva?

mr.cogra

Zapažen
Učlanjen(a)
21.12.2022
Poena
12
Da li neko ima iskustva sa ovim televizorom, kakvu sliku daje, kakav je panel, je l' istina da je QLED? Košta samo 60.000 trenutno što mi se čini da je za takve karakteristike prilično povoljno. Osvetljenje 350 nita. Plus je Google TV, Android operativni sistem. Odličan za televizor od 65" koji košta malo jače od 500€. Ako ima neko nešto više da kaže bilo bi od značaja?

Da li ste uzeli TV?
I meni izgleda kao dobra kupovina.

Evo upravo ga gledam, uzeo ga za 60k i mogu ti reći da sam za sada prezadovoljan. Sistem radi glatko i brzo, slika odlična, zvuk takođe, jedini što su uglovi gledanja lošiji ali je kontrast zato odličan. Sve u svemu dobra kupovina za te novce. I prelepo izgleda takođe.

Ja se dvoumim između ovog TV-a i TCL 55C635 (QLED, Android, oko 65K dinara).
Naravno veličina je bitna :giggle: pa bih radije uzeo Toshibu.
Da li možda znaš kako na tom TV-u proveriti broj radnih sati?

Ja imam takođe TCL 50C715 ali tamo mi Android uopšte ne radi tako dobro, YouTube šteka u 4K, tako da što se tiče operativnog sistema za sada je Toshiba mnogo bolja. Naravno panel je bolji na TCL i boje su bogatije, što je bilo i za očekivati.

Ne znam kako proveriti, ali što bi proveravao ako uzimaš nov televizor?

Pa iskreno ako ga naručim on-line da mi ne zapakuju neki koje je nekoliko meseci stajao izložen u radnji,
pa ga onda prodaju na akciji sa popustom.

Pretpostavio sam, mada se u previše radnji prodaje po toj ceni tako da sumnjam da je svaki blejao izložen. Našao sam neka uputstva pa ću da proverim moj TV kasnije pa ću da ti javim posle da nisu možda meni poslali takav. 🤣

Hahah, malo paranoje nije na odmet :giggle:
Ja na tv-u dosta koristim YT, da li si instalirao neku app za video bez reklama i kako radi?
Ja imam LG i WEBOS, nisam koristio Android za TV pa me zanima takođe kako rade igrice na ovom TV-u, naravno ako si probao ?

Nisam instalirao ništa tog tipa a ni igrice, pritom nisam uspeo ni da pronađem način da proverim usage time, pa ako neko zna nešto više neka napiše 😁

Kupljen :)
Sa dostavom platio 64k, za sada više nego zadovoljan dobijenim za te pare.
Veličina i fenomenalan zvuk stvaraju pravi bioskopski efekat. Android radi odlično.
MTS STB mi je podešen na 1080i 50hz, čini mi se da je slika ovako najbolja.
Kvalitet HD kanala na IRISU je dobar, ali ostali baš loše izgledaju na ovako velikom tv-u.
Da li tu može još nešto dodatno da se podesi, ako neko zna ?
Wireless radi odlično na 5GHz, 4K DOLBY VISION HDR sadržaj na YouTube se strimuje bez problema.
Interna memorija je 4.6GB, a raspoloživo je 3.8GB. U uputstvu piše da može da se proširi sa USB-om (FAT32).
Od aplikacija instalirao samo VLC player da vidim kako učitava filmove sa externog HDD-a, ostalo će da sačeka.
Nisam uspeo da nađem način za ulazak u service menu.

Da te dugo služi! Kao što sam ti rekao, veličina, zvuk, slika, Android, YouTube, sve je odlično i šljaka sjajno, odnos cene i dobijenog je odličan! 😁 Ja sam morao da restartujem iris ruter da bi mi prebacilo sliku sa 720p na 1080i i od tada je slika mnogo bolja...

Evo upravo ga gledam, uzeo ga za 60k i mogu ti reći da sam za sada prezadovoljan. Sistem radi glatko i brzo, slika odlična, zvuk takođe, jedini što su uglovi gledanja lošiji ali je kontrast zato odličan. Sve u svemu dobra kupovina za te novce. I prelepo izgleda takođe.
Da li na pomenutom modelu postoji play prodavnica?

Pozdrav. Za sada prezadovoljan. Što se tiče slike ja nisam mnogo eksperimentisao, uzeo sam opciju Korisnik, preslikao opcije sa Standard, isključio automatsko pozadinsko osvetljenje i smanjio ga na 69%, malo pojačao kontrast i ništa više. Netflix ne koristim, a što se tiče prirodnosti boja, posebno crvene, primetio sam da to varira od kanala do kanala. Meni ne smeta, pa se nisam bavio time. Opcija za podešavanje slike je baš mnogo,a na net-u nisam pronašao da je neko radio kalibraciju ovog tv-a. Inače za sam TV, osim na displayspecification, gotovo da nema nikakvih podataka. Od mana, za sada, istakao bih lošiju završnu obradu USB i HDMI konektora.

Pozdrav. Za sada prezadovoljan. Što se tiče slike ja nisam mnogo eksperimentisao, uzeo sam opciju Korisnik, preslikao opcije sa Standard, isključio automatsko pozadinsko osvetljenje i smanjio ga na 69%, malo pojačao kontrast i ništa više. Netflix ne koristim, a što se tiče prirodnosti boja, posebno crvene, primetio sam da to varira od kanala do kanala. Meni ne smeta, pa se nisam bavio time. Opcija za podešavanje slike je baš mnogo,a na net-u nisam pronašao da je neko radio kalibraciju ovog tv-a. Inače za sam TV, osim na displayspecification, gotovo da nema nikakvih podataka. Od mana, za sada, istakao bih lošiju završnu obradu USB i HDMI konektora.
Cao,interesuje me dali redovno dobija GOOGLE azuriranja na sistem ili?
Da naravno, možete instalirati sve aplikacije
Cao,interesuje me dali redovno dobija GOOGLE azuriranja na sistem ili?

OS Cosmos je zasnovan na Android 9.0 Pie, imao sam jedan upgrade software-a, ali je verzija Androida ostala ista i verovatno se neće menjati.
Što se tiče aplikacija Kodi Nexus radi perfektno, takođe SmartTube i VLC player.

DA li savetujete ovaj model ili Hisense ista dijagonala, bilo koji model? Treba mi za gledanje Netflix i Amazon Prime sa udaljenosti od 5+ metara (vece dimfnzije nisu opcija).

Ja sam prezadovoljan sa Toshibom, Hisense nemam, ali ovaj televizor šta pruža za 60k, ma fantazija!

Ja sam prezadovoljan sa Toshibom, Hisense nemam, ali ovaj televizor šta pruža za 60k, ma fantazija!
Hvala na odgovoru. Gledala sam i neka iskustva iz inostranstva i ljudi su bas nezadovoljni, narocito kvalitetom boje. Drago mi je da je kod nas sto stigne u redu.

Vrh Dno