Šta je novo?

Toshiba 32AV500-problem!

gale

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
604
Kupio sam doticni model povezao ga kablom dvi-hdmi i slika na lcd-u je fantasticna.
Medjutim na 10-ak sekundi slika se zamraci i tako naizmenicno radi u nepravilnim vremenskim intervalima.
Graficka karta je nvidia 8600gt glh sa najnovijim instaliranim drajverima. Probao sam da promenim kabal, bendridge od 2m sa adapterom, ali su simptomi isti. U podesavanjima za graficku je sve ok, sam je prepoznao lcd, prikazuje da je slika na lcd-u 1280*720 i to je ok ali to povremeno nestajanje dovodi do ludila. I na clone mode i na dual view pravi iste gluposti. Da li neko ima nekakvu ideju sta bi moglo da bude u pitanju?

dok ne probaš sa još jednim računarom, neznamo da li je do kompa ili do tv-a.
zar taj gainward nema native HDMI na sebi?(moj drug ima sa HDMI izlazom)
proveri još i osvežavanje.

negde sa, citao za slican problem,
mislim da se radilo o tome da je signal bio suvise jak, pa tv ukljucuje automasku zastitu da ne sprzi tjuner.
probaj da smanjis jacinu signala

negde sa, citao za slican problem,
mislim da se radilo o tome da je signal bio suvise jak, pa tv ukljucuje automasku zastitu da ne sprzi tjuner.
probaj da smanjis jacinu signala

Nisam bas siguran da sam razumeo ovaj odgovor! Kako da smanjim jacinu signala sa graficke karte la lcd-u ?
Inace slika sa s-videa je ok i nema zatamnjivanja ali je kudikamo losija od digitalne.

ne odnosi se na sve toshibe, već samo na one koje nemaju vga konektor. to su te PG serije koje čine većinu toshiba kod nas. 32av500D sa druge strane ima vga konektor i može da prikaže 1366x768 ali je puno skuplji(samo kod nas) i nije baš uvožen jer mu je prodaja bila slaba.
kad se overscaleuje do ivice slika gotovo da i ne gubi na kvaltetu tako da nije ništa strašno, ali ako neko baš hoće 1366x768 postoji program koji može to da odradi.

a ti imaš LG3000.
kad se ova toshiba pojavila kod nas koštala je 42-43k a taj LG u isto vreme je bio oko 60k. ja bih i očekivao od toliko skupljeg tv-a da podržava 1:1 rezoluciju.

ne odnosi se na sve toshibe, već samo na one koje nemaju vga konektor. to su te PG serije koje čine većinu toshiba kod nas. 32av500D sa druge strane ima vga konektor i može da prikaže 1366x768 ali je puno skuplji(samo kod nas) i nije baš uvožen jer mu je prodaja bila slaba.
kad se overscaleuje do ivice slika gotovo da i ne gubi na kvaltetu tako da nije ništa strašno, ali ako neko baš hoće 1366x768 postoji program koji može to da odradi.

a ti imaš LG3000.
kad se ova toshiba pojavila kod nas koštala je 42-43k a taj LG u isto vreme je bio oko 60k. ja bih i očekivao od toliko skupljeg tv-a da podržava 1:1 rezoluciju.

Pitanje za scheilinkin. Posto u potpisu moja masina vidim da imas ati 4850 pretpostavljam da se na izlazima nalazi jedan dvi i jedan hdmi i mozda s-video, toshiba ti je verovatno povezana sa hdmi-hdmi kablom a samsung preko dvi-hdmi. Ja takodje imam samsung 940bw i povezan je preko dvi-dvi i sve je ok, ali sa toshibom nikako ne saradjuje. Jednostavno zatamnjuje sliku povremeno.
Pretpostavljam da bi trebao probati zameniti graf. kartu, staviti neku ati sa hdmi izlazom pa ako i tako ne radi reklamirati lcd. Pretpostavljam da ti nemas nikakvih problema sa ati4850 i toshibom?

ako ćeš mi verovati ne znam jer još nisam spajao desktop i tv, iako znam da ne bi bilo nikakvih problema. laptop ima isto HDMI izlaz pa za filmove i serije koristim njega.
a to za zamenu kartice, probaj. kod mene je 2400xt mobility radeon i radi bez problema. takva kartica sad košta od 1000-2000 din, ali po performansama nije ni blizu 8600. uz nju bi više išao 2600xt ili 3650 ddr3.
a na 4850 nemam hdmi a nisam čak dobio ni adapter (mamu im njihovu), ali srećom imam i 2600xt sa kojom sam dobio taj adapter.

Ah, kakva nocna mora. Posle par proba i eksperimentisanja nisam nista uspeo da uradim ali evo sta sam sve probao da bih smanjio mogucnost greške.
1. kucni plejer samsung 1080p radi bez problema na oba HDMI ulaza na toshibi sto znaci da su ulazi OK,
2. komp povezan sa lcd Toshibom -dvi/hdmi- kablom bendridge 800din ili kablom od 30-ak Eura pravi iste probleme.
E sad postoje ovakve opcije :
- kada je u vga modu, bez drajvera sve je ok, lcd radi bez zatamnjenja, ali sa instalacijom bilo kojih drajvera, 3 do 4 verzije unazad, problem sa zatamnjenjem se uvek pojavljuje.
Zakljucak: moja je pretpostavka da doticna kartica nvidia 8600gt glh sa instaliranim drajverima pravi nekakve probleme i da je jedini lek promeniti je sa nekom generacijski novijom karticom.
Ako neko ima jos nesto da preporuci bio bih mu zahvalan pre nego se odlucim da zamenim nvidiu za ati!

Problem resen !
Kupio sam ati asus 4670 i sve radi kao sat. Nazalost drajveri za 8600gt ne rade dobro ni sada iako su najnoviji drajveri bili instalirani pa cak ima i 2 dvi izlaza.
Jos jednom pohvaljujem ati kao prave multimedijalne kartice a nvidie su zaista podredjene igrama. 8600gt goes like hell je odlicna igracka karta ali je sada spremna za prodaju. Sugavi drajveri zadaju mnogo glavobolje!
Pozdrav svima.

Vrh Dno