Šta je novo?

Torrenti na PTT KDS-u

• Začetnik teme Začetnik teme JPF
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

JPF

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
609
Je l' ima još neko na PTT KDS-u (Tošin bunar) ko od danas ima problema sa torrentima?

Il' kod mene nešto debelo ne valja (mada ne vidim kako) il' su oni uveli neko blokiranje - uTorrent pristupi trackeru, zakači se na gomilu seedova i onda ni bajt ne može da skine - probano sa gomilom različitih trackera tako da nije problem ni do njih.

Bas sam hteo da otvorim nov topic u vezi ovoga. Nova radna nedelja, nova mutnjava iz telekoma 😡

Ja koristim Azureus i sve je shljakalo kako treba do juce. Kao i ti, prvo sam pomislio da je do trackera, medjutim torrenti sa razlicitih trackera se ponasaju isto - nema downloada i uploada, dok Azureus prijavljuje da ne moze da se poveze sa trackerom (Connection timeout). Seedovi i peerovi se vide i normalno komuniciraju izmedju sebe (npr: swarm speed 3mb/s , 94kb/s average) sto znaci da je neko od nasih zavrnuo slavinu. Probao sam da promenim port i opet nista. Ostali vidovi razmene podataka limewire/emule/obican download funkcionisu normalno, samo je problem sa torrentom.

Posto ne verujem da bih ista postigao zaleci se provajderu, da li neko zna nacin na koji bi mogao da se zaobidje ovakav nacin filtriranja ?

Poslednja izmena:
Najlakše se zaobilazi promjenom provajdera 😉

Al' trenutno nema potrebe pošto torrenti opet rade 🙂

Posto ne verujem da bih ista postigao zaleci se provajderu, da li neko zna nacin na koji bi mogao da se zaobidje ovakav nacin filtriranja ?

Zar ne postoji prilikom instalacije uTorenta neka opcija za kriptovanje da se chekira bas zbog toga da bi se sprecilo filtriranje? Mozda sam se samo istripovo 🙂

Zar ne postoji prilikom instalacije uTorenta neka opcija za kriptovanje da se chekira bas zbog toga da bi se sprecilo filtriranje? Mozda sam se samo istripovo 🙂

Da, malo sam procackao po netu kako se to radi i jako je jednostavno. Ukljuci se enkripcija, promeni port i ugasi modem na oko 15 minuta. Sada sve radi kao i pre, hvala na savetu 🙂

:butt:

Meni na Sezamu vec 4-5 dana ne idu torenti preko 30 kb/s,paket je 512,do tada je radilo sve kako valja,oko 50kb/s,sve je dobro namesteno ali preko 30 nece. Sta moze da bude u pitanju?

Nazad
Vrh Dno