Šta je novo?

Torrent

Gresis, nema promena, bice isto ovo samo malo drugacije.:D

Mada u poslednje vreme sam se opako legalizovao, isključivo slušam free net radio, gledam serije preko ovih streaming servisa, filmove slabo. Jedino igre ali i to sve ređe i ređe skidam. Sve u svemu mene će promene koje nas čekaju (fair use) dočekati spremnog :).

1215129540-Bill-Gates.jpg

:smoke:

Heh i ja sam nekad kao Xavi, samo MU i RS (i HF, ZS, NL :D). Torrente sam probao javne jer oko privatnih nisam hteo da se cimam (a i cela priča oko private trackera mi se ne dopada, ako ću da se bavim nelegalnim aktivnostima uvek ću raditi što je anonimnije moguće solo bez pripadanja nekoj grupi itd. - a i već sam rekao šta mislim o prajvat trekerima u nekoj od tema). Znači nije mi problem da "kradem" ali ne želim da budem član mafije ;). Mada u poslednje vreme sam se opako legalizovao, isključivo slušam free net radio, gledam serije preko ovih streaming servisa, filmove slabo. Jedino igre ali i to sve ređe i ređe skidam. Sve u svemu mene će promene koje nas čekaju (fair use) dočekati spremnog :).

Da se odmah razumemo, mafijasi su na vlasti i to ne samo kod nas nego u svim razvijenim zemljama, jer su omogucili kroz zakone o zastiti autorskih prava da neko nesto napravi, album ili film i onda bukvalno zivi od ubiranja haraca narednih 50 godina. Postujem "stvaraoce" ali mi ne pada na pamet da dajem pare za album koji je izdat pre 40 godina ili za film koji je izasao pre 40 godina, samo da bih ga imao u najnovijem formatu. Autori i ovako MNOGO zaradjuju i bez procenata od prodaja materijala u raznim formatima. Oni koji gube ovde su izdavacke kuce, a ne rade oni celu ovu kampanju zbog autora nego zbog sebe. Ja se ne osecam clanom mafije, zato jer sam clan nekih trakera. Skinem film, odgledam i brisem. Niti distribuiram niti prodajem na ulici dalje.

Ja se sa tobom slažem u potpunosti, nisam rekao da sam se legalizovao iz moralnih razloga. Daću ti primer jednog Amera koji mi priča istu priču koju si ti sad napisao, znači čovek kapira da nešto mora da se menja i da je sistem truo i zastareo. Ali on svejedno retko koristi torrente jer kaže da mu jednostavno nisu potrebni jer mu Hulu i Pandora radio pružaju sav sadržaj besplatno. Naravno ta dva servisa ne postoje kod nas već su NA only ali ima alternativnih rešenja koja jesu mnogo lošija od pomenutih ali nekome rade posao. Inače Ameri imaju negativan stav samo prema nelegalnom deljenju njihovog sadržaja, deljenja onoga što oni nazivaju import ne smatraju kršenjem zakona jer u suštini i nije.

Čini mi se da ste me pogrešno razumeli, nisam ja nikoga od vas nazvao mafijašima zato što ste članovi tamo negde. Ja jednostavno ne želim da rizikujem. Iako je varijanta da se uruši cela torrent šema jako malo verovatna, ipak bi u tom slučaju posle rušenja velikih javnih trakera sledeći u lancu bili oni koji obezbeđuju većinu sadržaja a to su prajvat trakeri. Jasno je meni da niko od vas ne doprinosi niti aploaduje novi material ali nešto nisam siguran da, ako bi se došlo do pretresa, gledalo ko je šta i koliko aploadovao već bi svi članovi bili jednako krivi. Zato samo skidam sa javnih i šer sajtova pošto mi tu neće moći ništa ako dođe do nečega (do čega neće doći jer cena takve globalne istrage prevazilazi korist od suzbijanja piraterije).

Cisto sumnjam da se kod nas moze desiti scenario iz Amerike,Francuske i Velike Britanije,bar ne u skorije vreme.Mada ako ovi nasi nanjuse pare za budzet iz ovoga,mozda i izglasaju neki zakon na brzinu.Ukoliko se to desi,stavim jedan cekic pored kucista i cim neko pozvoni,trk na spijunku i ukoliko vidim "ljude u crnom",izvadim hdd i malo ga "opletem" cekicem:eyebrows:
Bolje i to nego da mi se desi slucaj jedne domacice iz USA,koju su odrali(ali bukvalno:S:) za stotinak pesama.Ne secam se tacne cifre,ali nesrecna zena je morala da stavi kucu pod hipoteku kako bi uzela kredit da plati kaznu,koja nije bila nimalo mala:S:

Poslednja izmena:
Ima mnogo elegantnijih nacina kako se zasititi ....

pogotovu za ove nase koji nemaju pojma ni ocemu ... a i da imaju ima nacina koji ne mogu nikad da sprece niti provale ...

J Zato samo skidam sa javnih i šer sajtova pošto mi tu neće moći ništa ako dođe do nečega (do čega neće doći jer cena takve globalne istrage prevazilazi korist od suzbijanja piraterije).

Si siguran? Zaboravio si na pisma sa americke strane upucene pojedinim nasim provajderima kako je "taj i taj" skidao "to i to" sa javnih trakera? Najlakse je nekoga uloviti na javnim trakerima.

Cisto sumnjam da se kod nas moze desiti scenario iz Amerike,Francuske i Velike Britanije,bar ne u skorije vreme.Mada ako ovi nasi nanjuse pare za budzet iz ovoga,mozda i izglasaju neki zakon na brzinu.Ukoliko se to desi,stavim jedan cekic pored kucista i cim neko pozvoni,trk na spijunku i ukoliko vidim "ljude u crnom",izvadim hdd i malo ga "opletem" cekicem

Kakav cekic, samo zalomis SATA konektore za napajanje i data, i zasticen si, a sigurno inspektori nece nositi hdd u Helpdisk ili slicnu firmu. Mada inspekciji nije ciljna grupa fizicko lice koje skida film ili igru nego firme koje koriste nelegalan softver, mozemo biti spokojni jos neko vreme.

Au pa ne bi valjda stvarno lomili hardiskove ?? pored bezbroj resenje koja ne ukljucuju nikakve troskove

^^ Ne znam, to mi deluje nekako najjbrze, program dok ne pustis da radi pa dok on ne odradi treba lepo vremena, da ne pominjem ispisivanje hdd na nulu, covek je pomenuo situaciju da ti je neko vec na vratima pa zato i pominjemo fizicko unistavanje diska.

To da ce neko da dolazi po kucama da proverava ima li neko ilegalan sadrzaj na HDD-u je cista nebuloza.

Borba protiv piraterije se primarno zasniva na firme, ustanove i sl. Vazi da ce neko masovno da obilazi kuce. Kao prvo niko u kucu bez naloga ne sme ni da udje, a nalog se ne moze dobiti bez debelog razloga. "Osnovana sumnja" ne moze tu da pije vodu ..:)

Poslednja izmena:
kao prvo jasno je da nikada nece ulaziti tako po kucama

ali posto je sve ovo it aj da zamislimo situaciju da kucaju na vrata

^^ Ne znam, to mi deluje nekako najjbrze, program dok ne pustis da radi pa dok on ne odradi treba lepo vremena, da ne pominjem ispisivanje hdd na nulu, covek je pomenuo situaciju da ti je neko vec na vratima pa zato i pominjemo fizicko unistavanje diska.
Pa gresite ....

aj taj metod mada to je jedan od milion
5220.22-M metoda 3 passa (3 prolaza iako je dovoljan 1) ... znaci da dovedu hudinija ni on nece moci iz nicega da stvori nista ...

obrisao sam upravo 10gb 10 sekundi je trebalo sa 3 prolaza
...

ako oce da se cimaju mogu i polomljen hdd da povrate barem deo podataka mozda i sve zavisi kako je unisten ... plus ce biti sumljivo zasto si lomio hdd ...

sa data dumpom ne mogu nista da urade .... plus tebi ostaje hdd citav

ili cu jednostavno kripotvaiti particiju .... otvore je i na njoj nesto samsvim drugo a ispod enkricpije moja piraterija ...

ok posumljaju oni i odnesu hdd... nece ga dekriptovati narednih 5 godina ...

kad zakucaju na vrata otvaram im u sekundi nema potrebe da cekaju jadni ljudi dok lomim jos jadiniji hdd..

i jos 1000 nacina bez potrbe unistavanja hdd-a

prvo - sigurniji
drugo - jeftiniji
trece - laksi

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno