Šta je novo?

Torrent i zagusenje net-a

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Ovo mi nikako nije jasno, pa ako moze neko da mi razjasni.
Kad mi je ukljucen uTorrent makar protok preko njega bio samo 1 kb/s web stranice mi se otvaraju po minut. Veza je ADSL 256/64.
U task manager-u u kartici network pokazuje neki minimalni protok, 5x manji nego kad vuce kako treba. Naravno, kad skidam neki torent brzinom 25 kb/s to je i normalno, al ne znam zasto je zaguseno i kad skida nekom minimalnom brzinom.
Nadam se da ste me razumeli.

Proguglaj malo termin "EvID4226Patch223d-en"...

Proguglao, probao i dobio poruku "your system has no limitation. No patching needed"
Znaci nije do toga.

Onda smanji broj konekcija koje pravi uTorr.

net.max_halfopen, global maximum conncetions

Mozda da ogranicis upload na torrentu ako vec nisi?

ajde ja ne da pomognem baš, već da primetim istu pojavu. Uvek koristim kombinaciju uTorrent + Mozilla (ranije Azureus, ali je slično bilo). Konekcija je kabl 256, flat. Poslednjih 2-3 nedelje u oko 60% slučajeva mi se isto dešava. Download (konekcije ograničene na 2) oko 3-5, upload još manji, a Mozilla ni da mrdne. Ranije je bilo OK, a sad se ponekad dešava i ovo: D-load 26-27, Mozilla radi sasvim OK...

neki đavo se dešava očigledno

Mnogo je 5kb/s upload za udobno surfovanje.Verovatno je u tome problem.

E ovako...probaj ovo
U podesavanjim utorrenta stavi pod connection stavi max upload 22 max download 0.
Pod bittorent stavi max global connections 130 max connections per peer 70 number uploads slot 1.Pod queueing stavi max naumer torrents 2 i max active downloads 2.Malo pojasnjenje:ako hoces da stavis max download a da ti ide otezan upload onda uradi kao sto sam i napisao (pod ovo se podrazumeva dobra torrent sa dobrim odnosom S/L.ako komp ostavis preko noci da ti skida)...ako hoces da imas surf a pri tom i da ogranicenom brzinom skidas torrent onda umjesto 22 stavi 4...posto je tvoja veza 256/64 onda bi max upload trebao da ide 8K ali naravno zbog gubitaka od 10-15% ADSL max sto ces izvuci je 6K..tak da si ti stavio 5K tako da se i ne cudi sto ti je zagusen surf.Nadam se da sam pomogao.
Pozdrav.Voodoo

Kod mene onaj patch pokazuje da mi je limit 1000 [1k] i pita me da li zelim da ogranicim na 10?
Ne, hvala... :d

Za sve vas na ADSL (za kabl ne znam): probajte cFosSpeed

A koliko vam program otvara konekcija kako TCP tako i UDP?
Pa malo da uporedimo.
Kod mene dva aktivna torenta na dl i par njih na up
TCp 57
UDP 3
uTorrent je znao da pravi i po dvesta pa sam mu zavrnuo slavinum pre par meseci sam presao na azureus, ne secam se da sam nesto podesavao ali znajuci sebe verovatno mozda 100% :D i jesam.
Za stranice manje vise, oseti se, nije da nije, ali ne bas toliko da ne mogu da surfujem, surfujem manje vise sasvim normalno i kada vuce punom brzinom, jedino mi OE pravi problem sa POP Gmail-om, samo zbog torrenta, timed out 60 secs, dok na lokalnom mail serveru postu skidam potpuno normalno...
Ono, navikao sam se :D

Nazad
Vrh Dno