Šta je novo?

Torrent i akademska mreza

mali_perica

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
304
Nekoliko puta sam pokusao da downloadujem neki torent, al bez uspeha. Uvek mi je stajalo da sam odbijen od strane proxy-a. Koliko sam video asistenti bez problema koriste torrent-e, ali ne zele da podele sa nama tu mogucnost. Ako neko zna kako treba da se podesi torrent klijent da bi radio u ovim uslovima neka javi :type:

moraš imati administratorsku šifru. kod mene na faxu ista stvar, a sad smo dobili 16Mbs ADSL.

Moras sifru da imas kao sto je rekao kolega. Ja sam probao kod brata u Nisu da izvalim kako da upalim torrent ali mi nije poslo za rukom.

Pristup adminstratorkom akauntu nije problem, ali i dalje ne funkcionise :S:

Verovatno imaju neki proxy i svoju sifru za isti :)

A da probas neki drugi proxy, ima ih vise na akademskoj? etf, rcub, matf itd, znam da je imala lista svih negde, ali nemam pojma gde.

mali off

Zanima me kako pristupate akdemskoj mrezi, posto kod mene na fax-u u Krajlevu imamo slobodan pristup racunarima u jednom od kabineta(jeste da su sve I i II ali za net mogu da posluze:D) ali je zato ogranicen protok na 256/256 kb/s po racunaru a torrenti takodje ne rade.

Poslednja izmena:
Ja skoro na faksu izmerio nesto tipa 24/5 megabita na speedtest.net, bilo bi fino da radi torrent. :)

Poslednja izmena:
@ Joni
Pa ako sam te razumeo, hoces da se prikacis na mrezu faxa.
Ako je wireless samo ukljucis antenu i vidis gde domet i probas da se konetkujes, a ako ti treba pass i sifra to pitas nekog sa faxa ili koristis neke "cake" da "vidis" sifru.

Wireles nemamo na faksu ali zato imamo lan ulaze u svakoj ucionici tako da samo ubacis kabal i surfujes ,a fora je u tome sto je admin profesorima valjda pustio malo veci protok a nama u kabinetu ogranicio tako da cu morati prvo da probam kako sljaka u ucoinicama ako mi stigne lap za koju nedelju , ako i tamo bude ogranicen videcu sta cu dalje

Ne trudite se. Probao sam sve kombinacije koje postoje ali torrent/news ne moze da radi na proxy.***.bg.ac.yu. Jedino ako izvalite user i pass od profesora ili nekih zaposlenih.

Ne trudite se. Probao sam sve kombinacije koje postoje ali torrent/news ne moze da radi na proxy.***.bg.ac.yu. Jedino ako izvalite user i pass od profesora ili nekih zaposlenih.

A na proxy.ns.ac.yu? :d

Ja sa nekoliko puta probao al ni jeden vid p2p nije hteo da radi. Ali sam zato svlachio distribucije linuksa u nekoliko minuta sa neta :D

Poslednja izmena:
Pre smo ja i drustvo uplacivali RS sa kog smo skidali masovno, tj. dok je moglo 5 GB dnevno. Sasvim je zadovoljavajuce jer su nam u kancelarijama brzine varirale od 1.2 - 1.5 MB/s.

Sada se ne isplati RS. Ja bih naradje uplatio MU koji nema limita medjutim mala je kolicina fajlova koji se na njemu hostuju, nazalost :(

Те блокаде торента су вам локалне на факултетима/у учионицама, нису за целу академску мрежу. Ја најнормалније довлачим ствари преко торента, без проксија...

Nazad
Vrh Dno