Šta je novo?

Torrent download

pored µTorrenta ukljucio sam i bittorrent da preuzima neki torrent i sad koristim ceo propusni opseg po principu 50%-50%

Cek, ne kapiram, jel to mislite na onu opciju global bandwidth limiting kada kazete da ogranicite na toliko i toliko pa vam posle automatski opadne download? Kad god sam primetio da neki torrent pocinje da uploaduje maksimalno i da mi gusi download ja bih ogranicio samo taj torrent posebno i uvek mi je islo maksimalno. Nikakvo globalno limitiranje nisam koristio a uvek mi je isla brzina maksimalno.

Jesi li siguran za µTorrent da od uploada ne zavisi download? Ako stavis download na max 5kb/sec dobijes u dnu µTorrenta status "ograniceno preuzimanje" download ti je onda max 30kb/sec i upload 5kb/sec. A imas i opciju "vodic za brzinu" u kome samo programu stavljas do znanja koliki ti je upload, download ga ne zanima jer od uploada zavisi sve, tako da su nas provajderi malo ogranicili jer su povecali samo brzinu za download.
Ja sam sad sa prelazom na vecu brzinu dobio vrlo malo, µTorrent varira sa downloadom, probacu jos neke kombinacije pa da vidim. Inace ako pokrenem i vise torrenta za download, on obara brzinu prvom torrentu i desi se da svi pokrenuti torrenti ukupno ne predju 30kb/sec zajedno, i to traje poprilicno dugo. Mozda je koriscenje 2-3 torrent klijenta istovremeno ono pravo ;)

100% barem sa ovom zadnjom verzijom,download ide preko 160kB/s a upload je ogranicen na 3,ne znam gde µTorrent pokazuje da je brzina ogranicena,nisam to video?

Prilozi

• untitled55.JPG
    untitled55.JPG
    151 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
100% barem sa ovom zadnjom verzijom,download ide preko 160kB/s a upload je ogranicen na 3,ne znam gde µTorrent pokazuje da je brzina ogranicena,nisam to video?

To je ono sto sam i ja rekao, ako se limitira upload posebno za torrent onda nikakvog ogranicenja nema za download. Moze da se stavi i 1KB/s za upload i opet ce download da ide maksimalno. Tu opciju za globalno limitiranje u samom uTorrent-u nikad nisam koristio tako da nikad nisam ni video da ima neko ogranicenje.

kod mene nece. da bi video ogranicenja moras prvo da podesis u programu. Udji u preferences/ui settings i chekiraj desno/trecu stavku "show speed limits in the status bar". Onda ako izaberes global upload limit 5KB pisace ti u statusu 30KB za download. Moja verzija µTorrenta je 1.8

Kod mene opet isto,stavio sam global upload limit na 3 i vidi se dole u uglu da pokazuje ogranicenje za upload [3k] ali nigde ne pise da mi je ogranicen download i torrent na adsl-u opet ide 75kB/s.
Ja sam do sada uvek ogranicavao pojedinacno upload zato sto nikada ne skidam vise od jednog torrenta.

@Aargh probaj kako je u 1.8.1

Poslednja izmena:
KONACNO!!! KOMBINACIJA KOJA RADI!!!

Imam uTorrent 1.8.1. Izvrsen port-forwarding (MT882), BEZ PATCH-a, Telekom paket (768/64). U uTorrentu sledeca podesavanja: Options>Speed Guide i odaberite "xx/64k". Zatim promenite globalni upload: Options>Preferences>Bandwidth i za globalni upload stavite 0 (neogranicen upload) a za max download stavite 91. Skidam samo po jedan torrent i na njemu stavljam samo ogranicenje za upload i to od 5KB/sec.

U NetLimiter-u stavim samo ogranicenje za uTorrent upload od 2KB.

Cak i sa odnosom 1:2 seed/leech, tj. duplo vise leecher-a od seeder-a kod konkretnog torrent fajla prosek downloada je oko 68KB/sec ... a max ide i do 82KB/sec.

To je moje iskustvo ... sitne modifikacije su veroratno moguce [ istrazicemo :) ], i verovatno bolji rezultati, ali sam sada zadovoljan i mogu reci da ipak ima "neke" koristi od Telekomovog skorasnjeg ubrzanja, bar kada je BitTorrent protocol u pitanju. Sto se tice klasicnog surfa ... tu su stvari jasne, sve ide kao podmazano.

Javite sta ste napravili. Pazdrav! :)

Kod mene opet isto,stavio sam global upload limit na 3 i vidi se dole u uglu da pokazuje ogranicenje za upload [3k] ali nigde ne pise da mi je ogranicen download i torrent na adsl-u opet ide 75kB/s.
Ja sam do sada uvek ogranicavao pojedinacno upload zato sto nikada ne skidam vise od jednog torrenta.

@Aargh probaj kako je u 1.8.1

kao sto rece kolega pre mene najnoviji µTorrent je resenje svih problema. Ja sam opisivao 1.8 verziju u kojoj su autori mozda "nesto probali". Tu je direktno download zavisio od upload, pise ti jasno dole u statusnoj liniji OGRANICEN DOWNLOAD na 30KB kada smanjis upload na 5KB, a ova novija verzija nema tih problema.

Vrh Dno